Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de vekil zirvesi!

CHP İzmir'de vekil zirvesi!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, parti il binasında milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Yüksel, koordineli çalışma vurgusu yaptı. Yüksel, yargıya taşınan ve iptali halinde il kongresi ile kurultayında etkileneceği ifade edilen Kemalpaşa ilçe kongresi ile ilgili, “Süreci yakından takip ediyorum. Hiçbir sorun yok. Adli yargının işi değil parti içi kongrelerde yaşananlar…Bu konuda kanun bile var. Herhangi bir sorun yok” dedi. Toplantıda Atilla Sertel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik sitem ettiği öğrenildi. CHP İzmir'de Yüksel vekillerle toplandı

  • Ege Postası
  • 11.01.2016 - 12:49
YİĞİTCAN DEMİR/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının ardından partinin İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi.

5 İSİM KATILMADI

Toplantıya İzmir milletvekillerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke partisinin orta vadeli ekonomi programını açıklaması nedeniyle, Murat Bakan ve Tuncay Özkan Milli Savunma Komisyonu çalışmaları, Genel Başkanlığa aday olan Mustafa Balbay televizyon kanalındaki canlı yayın programı nedeniyle katılmadı.

YÜKSEL-ÇIRAY YAN YANA
İl kongresinde Alaattin Yüksel lehine taraf olan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla kongre sonrası basın üzerinden polemik yaşayan Aytun Çıray ile  İl Başkanı Yüksel’in yan yana oturması dikkat çekti.



KOORDİNE VURGUSU
Toplantının başında basına bilgilendirme yapan Yüksel şunları söyledi;
“Yerel yönetimlerde iktidarız. Parlamentoda İzmir’i temsil açısından da ağırlıktayız. CHP olarak biz İzmir’in gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Milletvekillerine bu noktada büyük görev düşüyor. 14 milletvekili temsil ediyor. Kongreleri geride bıraktık. Kurultay var önümüzde. Süreci değerlendireceğiz. İzmir’de birlikte nasıl koordineli çalışırız, tüm seçmene nasıl ulaşırız bunları konuşacağız. Vekil arkadaşlarımızı bilgi açısından beslemek için kentin sorunları hakkında istekleri hakkında bilgilendireceğiz. STK’larla ilişkiler açısından ne yapmamız gerekiyor nasıl çalışmamız gerekiyor bunu konuşacağız. İzmir’le ilgili hedeflerimizi konuşacağız.”


“AKP GİDEREK DAHA OTORİTER, BASKICI OLUYOR"
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti'nin Valilik İzleme Komisyonu ile belediye yatırımlarının iktidarın iznine bağlanacağını ileri sürerek, “Bir hazırlık yapılıyor. AKP yapıyor bunu ve parlamentoya getirecek. Geçmişte Demirel'den Ecevit'e, Baykal'a siyasetçilerin söylediği bir şey var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi. AKP giderek daha otoriter, baskıcı, merkeziyetçi anlayışa sahip oluyor. Valilik İzleme Komisyonu kuruluyor. Belediyelerin kendi kaynaklarıyla yatırım yapmasına bile izin verilmeyecek bundan onu anlıyorum. Büyükşehir Yasası da ortada tutanın elinde kalıyor. Milletvekili arkadaşlarımız bunları parlamentoda gündeme getirecek" dedi. 

“100 BİN METREKARE AVM DERSEN BUNA İTİRAZ EDERİZ"
CHP İzmir İl Başkanı Yüksel, basın mensuplarının sorusu üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı Göztepe ve Karşıyaka statlarının yapımının mahkeme kararıyla durdurulmasını şu sözlerle değerlendirdi: 

“Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda protokol imzalandı. Futbol Federasyonu, bakanlık ve belediye Örnekköy ve Uzundere'ye iki stat yapma kararı aldı. Buralara spor kompleksleri yapılacaktı. Ne hikmetse bundan vazgeçildi. Karşıyaka sahiline Göztepe'nin ortasına sadece stat değil içinde dükkan olar AVM yapma kararı alındı. Dükkanlar olacak ranta dönük olacak, TOKİ'nin oradan gelir elde etme anlayışı var. Orada yaratılacak kaos ve yoğunluk nedeniyle itiraz edildi. Mahkeme ona uygun görüş verdi. Karşıyaka Belediyesi kendi yerini tapulu mülkünü Spor Bakanlığı'na tahsis etti. Büyükşehir Belediyesi Göztepe Stadı'na tahsis etti. Belediye spora, tesise karşı değil 25 beldeye, ilçeye spor salonu yaptı. Siz kalkıp kentin göbeğine 'Alsancak'a 100 bin metrekare AVM yapacağım' derseniz buna itiraz ederiz. Bu kenti yaşanmaz hale getirilecek İzmir için İzmirliler adına itiraz edeceğiz."


YARGIYA TAŞINAN KONGRE İÇİN NE DEDİ'
Basın mensuplarının yargıya taşınan Kemalpaşa ilçe kongresine yönelik iptal kararı çıkması halinde il kongresinin ve kurultayın etkilenip etkilenmeyeceğine yönelik sorusuna Yüksel, “  Süreci yakından takip ediyorum. Hiçbir sorun yok. En az 80 tane karar var bu konuyla ilgili… Seçim kurulu bakıyor. Seçim kuruluna itiraz vardı. Seçim kurulu reddetti. İl seçim kuruluna itiraz edilmiş daha sonra… İl seçim kurulu da reddetti. Adli yargının işi değil parti içi kongrelerde yaşananlar…Bu konuda kanun bile var. Herhangi bir sorun yok” yanıtını verdi. 



TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, toplantının ardından yazılı bir açıklama geçti. Toplantının son derece faydalı olduğunu ifade eden Yüksel, "İzmir' için gece gündüz çalışan vekillerimizle, daha koordineli bir çalışma yürütme gayretindeyiz" dedi.

TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK
Yüksel şu ifadeleri kuıllandı;
“Milletvekillerimizle, İzmir'in Ankara'da engellenen projelerinden, Kamu yatırımlarından hak ettiğimiz payı alamamamıza kadar, İzmir'i ve İzmirli vatandaşlarımızın ilgilendiren bir çok konuyu masaya yatırdık. Bizleri Ankara'da mecliste temsil eden vekillerimizle yaptığımız toplantı son derce faydalı bir toplantı oldu. Bundan sonra, Milletvekillerimizin de katılacağı toplantılarla, İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla da bir araya geleceğiz. Koordineli çalışmalarla, İzmir'in sorunlarının çözümü için daha etkili çalışmalar yürüteceğiz. İzmir'de yerel yönetimlerde iktidarız, İzmir'den en çok vekili meclise gönderen siyasi partiyiz. Bu sorumlulukla çalışmaya, projeler üretmeye ve sorunların çözümü için can başla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir halkının bize verdiği oyların ve iktidarın değerini biliyor ve onlara layık olmaya çalışıyoruz. İzmir'i daha da kalkındırarak, sorunlarını çözerek ilk seçimlerde, yüzde 47 olan oy oranımızı, en az yüzde 55'lere çıkarmak hepimizin ortak hedefi.”

SİYASİ PARTİLERE "ORTAK ÇALIŞMA"ÇAĞRISI
Yüksel, İzmir'in bekleyen projelerinin gerçekleşmesi ve İzmirlinin hak ettiği hizmeti alması için, tüm siyasi partilerle ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirterek " Söz konusu İzmir'in kalkınması olduğu zaman, biz konuya partiler üstü bir konu olarak yaklaşıyoruz. Elbette yerel yönetimlerimiz ve milletvekillerimizle İzmir için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak, İzmir'e bir katkı koymak, İzmir'in bekleyen projelerini hayata geçirmek isteyen tüm diğer siyasi partilerle ortak çalışmaya hazırız" dedi.


“VEKİL ÖNERMEYECEĞİM” İMASI
Toplantıda 16-17 Ocak'ta yapılacak kurultayda PM’ye kimlerin önerileceği konusu gündeme geldi. İl Başkanı Yüksel’in önerilecek isimler noktasında kurultay delegeleriyle Salı günü toplantı yapacağını söylediği öğrenilirken, “ Vekiller zaten Genel Başkanımızla birlikte çalışıyor. Genel Başkanımız vekilleri yakından takip ediyor” diyerek Kılıçdaroğlu’na vekil ismi önermeyeceğini ima ettiği belirtildi.

SERTEL’DEN SİTEM
İl Başkanı Yüksel’in sancılı geçen il kongresinin geride bırakılması, kırgınlıkların sonlandırılması yönünde çağrıda bulunduğu ifade edildi. Kongrede adaylığını düşüren şikayet ve şikayetçileri hedef alan konuşmasıyla damga vuran İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in kendisini şikayet edenlerin İZBETON’da çalıştığını ifade ettiği ve, “İhbarcılar hala belediyede çalışıyor. Gereği yapılmadı . Bu konu parti organlarında konuşulmalıydı ancak Aziz Bey TV’ye çıkarak anlattı. Bana da TV’lerden davet geldi ben çıkıp konuşmadım. Onun katılması da yanlıştı” dediği öğrenildi. 

SINDIR: ORADA OLSAYDIM...
Kamil Okyay Sındır’ın da, toplantıda olmayan Tuncay Özkan’ın kongrede maruz kaldığı duruma dikkat çektiği ve, “ Ben orada o sırada yoktum. Olsaydım kürsüye yürüyenlerin önüne geçerdim, linç etmek isteyen partililerin önünde dururdum. Kocaoğlu'nun kongrede yaptığı konuşmayı da doğru bulmuyorum" ” dediği öğrenildi.



Vekillerin tamamına yakınının belediye başkanlarının örgüt işlerine karışmasının yanlış olduğuna vurgu yaptığı belirtildi. Vekillerin özellikle işçi alımları ve zabıtaların uygulamaları konusunda Büyükşehir'e yönelik kendilerine ciddi eleştirilerin geldiğini Yüksel'e ilettikleri öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.