Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir harıl harıl

CHP İzmir harıl harıl

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP İzmir İl Başkanlığı harıl harıl bir çalışma içinde. İl başkan yardımcıları seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Altan İnanç,bilişimden sorumlu Yekta Varnalı ve BYKP Başkanı Ülkümen Rodoplu ilçelerde süreçte izlenecek strateji için bölge toplantılarını tamamladı.İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir öncülüğünde ise seçimde sandıklarda görev yapacak sandık görevlilerini eğitecek parti eğitmenlerine il binasında eğitim veriliyor.

  • Ege Postası
  • 21.06.2014 - 16:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik çalışmalar hız kazandı.  CHP'de il başkan yardımcıları seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Altan İnanç, bilişimden sorumlu Yekta Varnalı ve BYKP Başkanı Ülkümen Rodoplu süreçte izlenecek strateji için ilçelerde bölge toplantılarını tamamladı.Başkan yardımcıları bu toplantılarda Bakırçay, Küçük Menderes havzaları,  Yarımada ve metropolde bilişim, seçim ve hukuki işler ve eğitimden sorumlu ilçe başkan yardımcılarıyla bir araya geldi.Toplantılarda strateji belirlendi.Öte yandan strateji toplantılarının yanında parti içi eğitim çalışması da yapılıyor.Parti İçi Eğitim ve Eğitimci Koordinatörü Erdoğan Bayrakoğlu ve   İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir öncülüğünde seçimde sandıklarda görev yapacak sandık görevlilerini eğitecek parti eğitmenlerine il binasında eğitim veriliyor.


İNANÇ: TAKVİM ÜZERİNDE ÇALIŞTIK
Genel ve yerel seçimlerin aksine Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde siyasi parti logosu, amblemi ve bayrağının kullanılmayacağını, ancak örgütün sahaya inip aday için oy isteyeceğini belirten seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Altan İnanç, 4 bölgede gerçekleştirdikleri strateji toplantıları için şunları söyledi; “Aday açıklamadan öne planlamıştık. Genel merkezin talimatıyla bölge toplantıların startını verdik. 4 bölgede gerçekleştirdik toplantıları.Seçime yönelik takvim üzerinde çalıştık. Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak ne zaman inecek, sayfiye yerlerde oy kullanacaklara yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdik. Partimiz aday belirledi. Ekmeleddin İhsanoğlu ismiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İlçe örgütleri sağduyu içinde. Ülkeyi kamplaştıran bir anlayışın Cumhurbaşkanı seçilmemesi için üzerlerine düşeni yapmak için hazırlar. Adayın propagandasını yapma zorunluluğu var. Parti logosu kullanılmayacak. Zorluklar var. Zorlukları konuştuk. Partiler hazır. İlçe başkanlarımızda ilçelerde çalışma yapacak. STK’ları da çalışmalara katacağız."



AYDEMİR: ÖRNEKLERLE ANLATIYORUZ
Parti içi eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir, “Önümüzdeki kritik bir seçim var. Sandık güvenliği eğitimine başlattık. Önce parti okulunda parti eğitmenlerimizi eğitimden geçiriyoruz. Eğitimi tamamlayan eğitmenler ilçelerde  sadece sandık görevlilerine değil tüm parti üyelerine sandık güvenliği eğitimi verecek.Türkiye’nin her ilinde yapılan bir uygulama. Temmuz başı itibariyle tüm parti eğitmenleri eğitim vermeye hazır olacak. Yerel seçimde de yaşadığımız tecrübelerden faydalanarak özellikle sandık sonuç tutanaklarının nasıl doldurulması gerektiğini örneklerle anlatıyoruz. Yaşanan uygunsuzluklara karşı şikayet ve itiraz mekanizmasının nasıl çalıştığı dilekçe örnekleriyle anlatıyoruz. İzmir’de uygulanan başarılı eğitim çalışmalarının örnek alınarak tüm Türkiye’de uygulanması bizi ayrıca mutlu ediyor ”dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.