Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de tansiyonu yüksek ilçe başkanları toplantısı!

CHP İzmir'de tansiyonu yüksek ilçe başkanları toplantısı!

CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısında gündem Cumhurbaşkanlığı seçimi ve partinin çatı aday olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu olurken, toplantının basına kapalı bölümünün ilerleyen dakikalarında hararetli anlar yaşandı. İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı ve il yöneticisi Şirin Akgül, örgütün görüşünün alınmamasına tepki gösterirken, İl Başkanı Ali Engin'in “Yorulan varsa istifa etsin” dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2014 - 18:23
SERCAN AVCI / HABER SERVİSİ – İzmir CHP’de ilçe başkanları toplantısında hararetli dakikalar yaşandı. Partinin çatı adayı olarak ismi açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu ismi eleştirilirken, il yöneticileri, örgütün görüşünün alınmamasından yakındı. Toplantıda tansiyonu yükselten eleştirilerin ardından, İl Başkanı Ali Engin'in ise “Yorulan ya da çalışmak istemeyen varsa istifa etsin” dediği öğrenildi. 

''CHP NASIL BİR YOL İZLEYECEK''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...​

MANDUZ: İNTERNETTEN ÖĞRENDİK
Toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Engin, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu dile getirdi. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'un, toplantının basına kapalı bölümünde, "İhsanoğlu'nu tanımıyorum. İnternetten öğrendik. Seçmen bize kendisini soruyor"dediği belirtildi.

AKINCI: ÖRGÜTÜN EĞİLİMİ ALINMALIYDI
 İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’nın da çatı aday konusunda örgütün dikkate alınmadığını dile getirdiği ve “Genel başkanın ve genel merkezin aldığı karara saygı duyacağız elbette ama bu kadar önemli bir süreçte, yükü örgütlerin çekeceği süreçte, örgütün eğilimlerinin alınması, demokratik bir yaklaşım olurdu. MHP tabanı ve teşkilatı bu konuda çok fazla sıkıntı yaşamayacak. CHP tabanının bu konudaki hassasiyetlerini saygıyla karşılamak lazım. En akılcı yol, uzun zaman vardı önümüzde. Örgütlerin eğilimlerinin alınması gerekirdi. Yerel seçim sürecinde de benzer bir durum yaşandı. Yine sorulmadı. Bir çok ses yükseldi. Gelinen noktada örgütler yoruldu ancak  parti disiplini çerçevesinde yine bütünlük içinde hareket edeceğiz. Seçimlerde başarı yakalacağız" dediği öğrenildi. 
 
EL KALDIRIP İNDİRİYORUZ
Edinilen bilgilere göre il yöneticilerinden Şirin Akgül de tepkisini ifade etti. Akgül'ün, "Biz solcuyuz, Atatürkçüyüz . Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, partimizin içinden biri olabilirdi. İki yıldan beri il yönetiminde görev yapıyoruz ama burada ne olup bittiğinden haberimiz olmuyor. İl yöneticisi olarak sadece el kaldırıp indiriyoruz. Yaşananlardan haberimiz olmuyor. Çiğli'de siyaset yapıyoruz ama kayyum heyeti atanıyor, insanlar bize soruyor, buna cevap veremiyoruz. Böyle il yöneticiliği yapılmaz. Çiğli'de kimin atanacağını Genel Başkan yardımcısı Tekin Bingöl nereden bilir, buradan birileri isim verir, onlar da atar" dediği belirtildi. 


ÇALIŞMAK İSTEMEYEN İSTİFA ETSİN
İl Başkanı Ali Engin ise İl yöneticilerine "İki yıldır birlikte çalışıyoruz. Bir buçuk yıl daha birlikteyiz, burada bütün arkadaşlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Kayyum heyeti atanırken benimde haberim yoktu. Genel Başkan yardımcısını arayıp kimi atadınız diye soramam. MKY'nin yetkisinde olan bir konudur, onlar atar. Eğer buarada yorulan ya da çalışmak istemeyen varsa istifa etsin" diyerek rest çektiği ileri sürüldü.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.