Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkana Gezi davası

CHP'li başkana Gezi davası

Bayındır’da aralarında CHP’li belediye başkanı Ufuk Sesli ve CHP ilçe başkanı Ali Fuat Özbuldan’ın da olduğu 92 kişi hakkında açılan ‘Gezi Davası’nın ilk duruşması yapıldı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da izlediği davada, mahkeme tutuksuz yargılanan 92 sanığın ifadelerinin alınması için davayı 21 Ekim tarihine erteledi. Davanın avukatlarından Mehmet Türkbay, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Dava 21 Ekim’e ertelendi. Düzgün bir yürüyüş. Kamu malına zarar yok. Gözdağı vermek adına açılmış bir dava. Bana göre suç unsuru yok. Beraat kararı çıkacaktır”dedi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2014 - 15:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçen yıl Mayıs ayında Taksim'de yaşanan Gezi Parkı eylemlerine destek vererek Bayındır merkezinde gösterilere katılan aralarında Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, CHP İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, İşçi Partisi ve ADD’li üyeler ile Eğitim Sen’e bağlı Bayındır ve Tireli öğretmenlerin bulunduğu 92 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

BALBAY KATILDI
Mahkeme tutuksuz yargılanan 92 sanığın ifadelerinin alınması için davayı 21 Ekim tarihine erteledi.Davayı CHP İzmir örgütünden  sadece  Milletvekili Mustafa Balbay takip etti.

TÜRKBAY:HERKES SOĞUKKANLIYDI
Davanın  avukatlarından Mehmet Türkbay, Ege Postası’na yaptığı açıklamda, “Duruşma sabah 9’da başladı….Bir buçukta bitti. İfadeler alındı.Herkes soğukkanlıydı. Gezi direnişine destek vermek adına yeşili korumak adına demokratik bir eyleme katıldıklarını açıkladı. Dava 21 Ekim’e ertelendi. 500 kişi yürümüş 92 ‘sine dava açılmış. Düzgün bir yürüyüş. Kamu malına zarar yok. Gözdağı vermek adına açılmış bir dava. Bana göre suç unsuru yok. Beraat kararı çıkacaktır”dedi.

BALBAY: KADÜK BİR DAVA
Davayı Bayındır’a gelerek partililerle birlikte izleyen CHP İzmir Milletvekili Balbay, Bayındır’ın yeşili ile ünlü bir kent olduğunu belirterek, “İnsanlarımız burada doğa için yürüdü. Bundan doğal ne olabili? Bu dava tıpkı Balyoz davası gibi başlangıcından itibaren kadük bir davadır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.