Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güldal Akşit İzmir'le ilgili o soruya böyle yanıt verdi

Güldal Akşit İzmir'le ilgili o soruya böyle yanıt verdi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak ve üyelerle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi teşkilatların hazırlıklarını ele aldı. Yerel seçimde yeterli kadın aday gösterilmediğini, bir sonraki seçimdeki hedefin ise daha fazla kadın aday olacağını kaydeden Akşit, İzmir'deki il başkanı arayışlarıyla ilgiyi soruya, "Bir kadın il başkanı neden olmasın. Her yer için mümkündür. Koordinatör vekillerimizin raporları doğrultusunda genel merkezimiz değerlendirme yapacaktır" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2014 - 10:23
İZMİR- Güldal Akşit, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek İl Başkan Vekili Bülent Delican ve Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak ile teşkilatlardaki kadın üyelerle görüştü. Akşit, HT Egeli'ye yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçları ile Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik hazırlıkları değerlendireceklerini söyledi. Parti teşkilatları ile kadın kollarının çalışmalarını ele alacaklarını kaydeden Akşit, İzmir'in ardından Soma'ya geçerek ziyaretlerde bulunacağını söyledi. 

HEDEF DAHA ÇOK KADIN ADAY
AK Partili kadın kollarının her zaman en aktif çalışan teşkilatlar olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu her platformda takdir ettiğini kaydeden Akşit, buna karşın 30 Mart'taki kadın aday sayısının ise yeterli olmadığını, hedefin daha fazla kadın göstermek olduğunu söyledi. Akşit, "Tefazu göstermiyoruz. Teşkilatlarımızın en çok çalışan, en etkin ve özverili birimi kadın kollarıdır. Yerel seçimde kadın aday sayısı yeterli değildi. Geçen dönemlere göre daha iyiyiz ama ideal değil. Hedefimiz çok daha ilerisiydi. Evdeki hesap er zaman çarşıya uymuyor. Sırf kadın olsun aday göstermek ve önermek de doğru değil. Hedefimiz kadın ya da erkek, başarılı olabilecek başkan adaylarını göstermekti. Bir sonraki hedefimiz ise kadın adaylar için daha yukarısıdır" dedi.

NEDEN İL BAŞKANI KADIN OLMASIN 
Akşit, "İzmir'deki yeni il başkanı arayışları var. Bir kadının il başkanı olması gönlünüzden geçiyor m? sorusuna da, " Tabi ki ama bunun değerlendirmesi ana kademedeki teşkilatımıza aittir. Bir kadın il başkanı neden olmasın. Her yer için mümkündür. Benim bir görüşmem olmadı. Koordinöter vekillerimiz İzmir'de birçok kişiyle görüşerek değerlendirme yaptılar. Onların raporları doğrultusunda genel merkezimiz değerlendirme yapacaktır" yanıtını verdi.
(Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.