Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kongre hareketliliği!

CHP İzmir'de kongre hareketliliği!

CHP İzmir’de kongre heyecanının yaşanacağı Ödemiş, Çiğli ve Konak’ta ilçe başkanlığı için hareketlilik yaşanıyor. Ödemiş’te ilk aday sahaya indi. Çiğli siyasetinin ağır toplarından eski ilçe Başkanı Ali Rıza Koçer ve Belediye Başkanı Hasan Arslan yol haritasını belirledi.Konak’ta ise farklı grupların varlığı bir çok adayın dillendirilmesine neden oluyor.

  • Ege Postası
  • 19.06.2014 - 12:46
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de ilçe örgütlerinde hareketli günler yaşanıyor. 30 Mart’ta CHP’nin kaybettiği ilçeler arasında olan Ödemiş’te delegelerin İlçe Başkanı Hikmet Güriş’e yönelik  topladığı 247 imza nedeniyle il yönetimi olağanüstü kongre kararı almış ve tarihi de 6 Temmuz olarak açıklamıştı.Yerel seçimlerde zafer kazanılan Çiğli ve Konak’ta ise ilçe yönetimlerinde şok istifalar yaşanmıştı. Uzun süredir belediye ve ilçe yönetimi arasında uyum sorununun yaşandığı Çiğli ile yönetim içindeki  parçalı yapıyla çalışmalarına devam ettiren Konak’ta yönetimlerde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düşmüştü. Her iki ilçeye kayyum heyeti atandı. Ödemiş'te kongre tarihinin açıklanması, Çiğli ve Konak içinde  Genel Merkezin en kısa sürede kongre yapılmasına sıcak bakması nedeniyle ilçelerde hareketlilik arttı.

"Çiğli ve Konak'ta kayyum dönemi!"Haber için tıklayınız
 
ÖDEMİŞ’TE İLK ADAY BİRLİK
6 Temmuz'da kongrenin yapılacağı Ödemiş’te ilk aday sahaya indi. İmzacıların aday olmasını istediği İl Genel Meclisi eski üyesi Mehmet Birlik, olağanüstü kongrede aday olacak. Birlik, Ege Postası’na yaptığı açıklamada “Aday olmama yönelik baskı var. Örgüt istedikten sonra adayım ”dedi. Yerel seçimin kaybeden belediye başkanları arasında olan Bekir Keskin’in de Birlik’e destek vereceği belirtildi.  Öte yandan ilçe başkanı Hikmet Güriş ve yönetimi delegelerin nabzını yoklamaya başladı. Eski ilçe başkanı Mehmet Eriş’in de destek verdiği yapı delegelerle yapacağı görüşme sonrası aday belirleyecek. Yerel seçim sürecinde istifa eden Eriş’in yerine yönetim içinde yapılan seçimle başkan olan Güriş’in kongrede aday olmaya sıcak baktığı öğrenildi.
 
ÇİĞLİ’DE HAREKETLİLİK ARTTI
Çiğli’de kayyum atanmasından sonra hareketlilik arttı. Başkanlık için esi il yöneticisi Utku Gümrükçü,  eski ilçe başkanı Ayhan Güneş'in kardeşi Mesut Turan ve Hüseyin Çetin’in nabız yoklamaya başladıkları öğrenildi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Çiğli siyasetinin  ağır toplarından eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer,başkanlığı düşen  Nihat Gültekin, Belediye Başkan aday adayı Aziz Buğa ve  belediye başkanı Hasan Arslan’a muhalif meclis üyelerinden Yüksel Arduç’un Tay Park'ta bir araya geldikleri öğrenildi. Grubun ilçe başkanlığı seçiminde birlikte hareket etmek için görüş alışverişinde bulunduğu ileri sürüldü.Adaylığa sıcak bakmayan Koçer’in Gümrükçü’ye destek vereceği belirtildi. Başkanlığı düşen Gültekin’in de kongrede aday olmak istediğini dile getirdiği öğrenildi.
 
3 İL YÖNETİCİSİ BAŞKAN ARSLAN İLE BİRLİKTE
Uyumlu bir ilçe yönetimininin oluşması  için harekete geçen Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ise il  yöneticileri Niyazi Arslan, Şirin Akgül ve Ali Karabay’la birlikte düğmeye bastığı ve aday arayışına girdikleri bildirildi. Yıllardır Koçer ile birlikte siyaset yapan meclis üyesi Vezir Aslan’ın da bu yapıya destek verdiği öne sürüldü. Çiğli’de belediye ve ilçe yönetimi arasında uyum sorunun kronikleşmesi nedeniyle kongre sürecinde yaşanacak bölünmelerle benzer bir sıkıntının yaşanmasını da istemeyen Başkan Arslan ve ekibinin uzlaşı aday arayışında olduğu iddia edildi.
 
TUNUS’A BASKI VAR KARAMUSTAFAOĞLU KARADENİZ’DEN DÖNÜYOR
İlçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle Başkan Nilüfer Akyüz ve yönetimin düştüğü Konak’ta da farklı yapıların olması, tek adaylı bir kongrenin olmasını zor kılıyor. Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus’a tabandan ‘aday ol’ baskısı yapıldığı öğrenildi. 2 yıl önceki  ilçe kongresinde delegelerden ‘çizik’ yiyen ve yönetimi seçildiği halde kendisi başkan olamayan Tunus’un tabandan gelen baskı nedeniyle adaylığa sıcak bakabileceği konuşuluyor. Yerel seçim sürecinde MYK tarafından görevden alınan Sinan Karamustafaoğlu’da ilçede yaşanan gelişmeler nedeniyle Karadeniz tatiline nokta koyacak. Uzun süredir Karadeniz’de olan Karamustafaoğlu’nun Pazartesi İzmir’e döneceği ve ilçedeki yapılarla görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.İlçenin güçlü yapılarından Yalı grubunun da Karamustafaoğlu’na destek vereceği bildirildi.  Eski il genel meclis üyesi olan Şakir Başak’ta ilçe başkanlığı için nabız yoklayanlardan. Başak’a eski milletvekili Sedat Uzunbay’da destek veriyor.  Eski il eğitim sekreteri Mehmet Öncel’in ismide adaylık için geçiyor.Başkanlığı düşen Nilüfer Akyüz'ün de kongrede aday olmak istediğini yakın çevresine söylediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.