Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel karne skandalını Meclis'e taşıdı

CHP'li Yüksel karne skandalını Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Çimentepe’deki Başöğretmen İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Abdullah Dinler’e 17.5 liralık fotokopi borcu nedeniyle karne verilememesi iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 19.06.2014 - 14:17
İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in Konak İlçesi Çimentepe Mahallesi’ndeki Başöğretmen İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Abdullah Dinler’e 17.5 liralık fotokopi borcu nedeniyle karne verilememesi skandalını TBMM Başkanlığı’na yazılı bir soru önergesi vererek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu. Yüksel, Bakanlık yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda her ne olursa olsun öğrencilere karnelerinin verileceğini söylemesine karşın, İzmir’de yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız hükümetin yanlış politikaları ve maddi imkansızlıklar nedeniyle evlatlarını okula göndermekte zorlanırken, günümüzde hala borcu yüzünden yedi yaşındaki bir çocuğa karne verilmemesi vicdanları yaralamıştır. Bunun anlaşılabilir bir tarafı da yoktur. Buna sebep olan okul yöneticileri hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır. ” dedi. Yüksel, Bakan Avcı’nın şu soruları sordu:

 BU İDDİA DOĞRU MU'
“Başöğretmen İlkokulu’nda 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Abdullah Dinler’e 17.5 liralık fotokopi borcu olduğu için karne verilmediği iddiası doğru mudu? Okulların ticarethane olmadığından hareketle fotokopi borcu nedeniyle 7 yaşındaki çocuğa karne vermeyerek rencide edilmesine neden olan idareciler hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz' Bu ve benzeri gerekçelerle karnesini alamayan ülkemiz genelinde başka öğrencilerimiz de var mıdı? Okul idarecilerinin bu benzeri gerekçelerle karne vermeme hakkı bulunmakta mıdı? Eğer böyle bir hakları var ise hangi mevzuat buna izin vermektedir' Karnenin öğrencimize ulaştırılmasını sağlayacak mısınız'

PSİKOLOJİK DURUMUNU TELAFİ ETMEK İÇİN NE YAPACAKSINIZ'
“7 yaşındaki bir çocuk, arkadaşlarının yanında karne alamadığı için yaşadığı psikolojik durumu telafi etmek için ne yapmayı düşünüyorsunu? Abdullah Dinler’in velisi Şerif Dinler, konuyla ilgili Milli Bakanlığı’nın 147 iletişim hattını arayarak şikayette bulunduğunu belirtmiştir. Yapılan şikayetle ilgili bakanlığınız yetkililerince herhangi bir işlem başlatılmış mıdı? Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce yapılan bir açıklamada velilerden karne parası, bağış ve benzeri hiçbir gerekçeyle para istenmeyeceği belirtilmiş ve her ne koşulda olursun öğrencilere karnelerinin verileceği ifade edilmiş olmasına rağmen sadece 17. 5 liralık fotokopi borcu için ailenin ve çocuğun mağdur edilmesi sosyal devlet ilkesiyle örtüşmekte midi? Eğitim ve öğretim kurumu yöneticilerinin ekonomik açıdan yoksul ailelerin çocuklarına karşı daha büyük bir hassasiyetle yaklaşmaları gerekmez mi'”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.