Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Alaçatı harekatı

CHP'de Alaçatı harekatı

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki Alaçatı'da belde belediyesinin kapatılmasının ardından tapusu belediyeye ait olan yerlerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi CHP'yi harekete geçirdi. CHP'li gençler, Alaçatı'nın en kalabalık olduğu pazar günü meydanda karara tepki göstererek, halktan destek isteyecek.

  • Ege Postası
  • 19.06.2014 - 13:28
İZMİR- Büyükşehir Yasası'yla belde iken mahalleye dönüştürülen İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki Alaçatı'nın merkezinde, aralarında içkili mekanların da bulunduğu restoran ve kafeteryaların Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri tartışmaları sürüyor. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bir yandan karara itiraz edecekleri davanın hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. CHP'li gençlerle birlikte pazar günü Alaçatı'da basın açıklaması yapacak olan Dalgıç, "Biz caminin bulunduğu parselin diyanet'e verilmesine karşı değiliz. Alaçatı'da üç vami var üçü de verilebilir. Biz diğer malların, meydanın, işyerlerinin, belediye lojmanlarının, yeraltı otoparkının, yeşil alanların, verilmesine karşıyız. Yasal olan tüm protesto haklarımızı kullanacağız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet edeceğiz" dedi. 

CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı İbrahim Soydan da pazar günü çok kalabalık olan Alaçatı'da halkı bilgilendirerek, destek arayacaklarını dile getirdi. Soydan, "Bu karar, turizme vurulan darbedir, haksızlıktır. Adı, mal paylaşım komisyonu olsa da ortada bir paylaşım yoktur. Tüm malların tek yere devri vardır. Esnaf endişeli, halk tedirgin. Bu mallar, AKP'nin babasının malı değildir" dedi.  (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.