Dolar 34,1456
%-0.05
Euro 38,1972
%0.08
Altın 2.924,940
%0.16
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kurultay zirvesinden Kılıçdaroğlu’na tam destek çıktı

CHP İzmir’de kurultay zirvesinden Kılıçdaroğlu’na tam destek çıktı

Kurultay delegeleri ile Alsancak Tarihi Havagazı’nda bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantının ara verilen bölümünde basın mensuplarına bilgi verdi. İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle İzmir’deki 56 kurultay delegesinin tamamının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak devam etmesi yönünde ortak görüş birliğine karar verdiğini açıkladı.Yücel, "Ülkenin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkan değişikliğini doğru bulmuyoruz" dedi. Öte yandan toplantıda 4 ismin Parti Meclisi (PM) için aday olmak istediklerini ifade ettikleri öğrenildi. CHP İzmir’de kurultay zirvesi

  • Ege Postası
  • 26.01.2018 - 09:45

HALİDE DEMİR POLATLI/YAĞMUR UYGUR-EGEPOSTASI- CHP, 3-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36.Olağan Kurultayı'na kilitlendi.

Genel başkan ve PM'nin belirleneceği kurultay öncesi CHP İzmir İl Örgütü de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluştu ve kurultayda izlenecek strateji konuşuldu.

Toplantıya katılan Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer dışındaki 56 delegenin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verme kararında birleştiğini belirten İl Başkanı Yücel, katılamayan delegelerin de katılmama gerekçelerini kendisine ilettiğini ve destek verecekleri ifade ettiklerini açıkladı.

56 KURULTAY DELEGEMİZİN TAMAMI GENEL BAŞKANIN DEVAM ETMESİ İÇİN İMZA VERDİ

Toplantı sonunda Kılıçdaroğlu’na destek veren kurultay delegelerinin imza attığı metni basın mensuplarına gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Kurultay delegelerimizle önümüzdeki kurultay süreciyle ilgili bir araya geldik. Yapmış olduğumuz toplantıda genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık görevine devam etmesi konusunda ortak bir karar alındı. Ortak bir görüş birliği oluştu. Toplantımıza 56 Kurultay delegesi katıldı. 56’sı da genel başkanımızın yeniden aday olması ve genel başkan olarak devam etmesi konusunda imzalarını verdiler. Genel başkan adayı olarak önerilmesi konusunda imzalarını verdiler” açıklamasını yaptı.

ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM İTİBARİYLE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar gereği partilerinde bir genel başkan değişikliğini uygun bulmadıklarını kaydeden Yücel, 2019 seçimlerinin kader seçimi olacağını dile getirdi:

“Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkemizin içinde bulunmuş olduğu durum itibariyle bir genel başkan değişikliği doğru değil. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Genel başkanımızın partimizi ve ülkemizi en iyi şekilde yöneteceğini düşünüyoruz. 2019 seçimleri ülkemiz için bir yerde kader seçimi. Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler açısından söylüyorum. Bu kurultayımızda göreve gelecek olan kadrolar 2019 sürecinde gerek partimizi bu seçimlere hazırlayacak gerek de CHP iktidara geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek olan kadrolardır. Biz bu bilinçle bu sorumlulukla bu kanaatle hareket ediyoruz. Bunun dışında başka bir şey yok.”

SONUÇ BİLDİRGESİ KOMİSYONUNA İZMİR’DEN SERKAN KALMAZ ÖNERİLDİ

İl Başkanı Deniz Yücel, her ilden bir ismin önerildiği sonuç bildirgesi hazırlama komisyonuna İzmir’den Kurultay Delegesi de olan Serkan Kalmaz’ı genel merkeze önerdikleri bilgisini paylaştı:

“Kurultay sonuç bildirgesiyle ilgili her il birer tane isim bildiriyor. Kurultay delegelerimizden Serkan Kalmaz arkadaşımızı genel merkezime bildirdik. Kurultay sonuç bildirgesinin hazırlanması konusundaki komisyona katılacak ve İzmir İl Örgütü ve Kurultay delegasyonu olarak katkı koyacak.”

GÜÇLÜ BİR PM KONUSUNDA DA ORTAK GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleşmesi beklenen CHP Kurultayı’na seçilecek olan PM ve YDK üyelerinin liyakatlı, parti ve ülkeye katkı koyacak, tüm zamanının buna harcayacak isimlerden oluşmasını istediklerini vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Farklı bir görüş belirten olmadı. Bir PM de seçilecek. PM’ye, Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK), yine aynı şekilde genel başkanlığa aday olmak tüzüğümüzden kaynaklanan herkesin demokratik hakkı. Bu konudaki talepleri alacağız ve genel başkanımızla paylaşacağız. Güçlü bir PM, liyakata dayalı, partimize ve ülkemize katkı koyacak isimlerin olması konusunda ortak bir görüş birliğine varıldı. Bunların hepsini önümüzdeki süreçte genel merkezimiz ve genel başkanımızla paylaşacağız.”

GEREKLİ OLURSA YİNE TOPLANIRIZ

Gerekli gördükleri durumda Kurultay delegeleri ile İzmir’de ya da Ankara’da yine toplanabileceklerini ifade eden Yücel, “Gerektiği taktirde toplanırız yine. Kurultay delegasyonu ile ortak bir görüş ve kanaatimiz oluştu. Gerekirse Ankara’da ve İzmir’de delegasyonumuzla tekrar bir araya gelebiliriz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

4 İSİM PM İÇİN NABIZ YOKLADI

Kurultay delegeleri ile gerçekleşen toplantı yaklaşık iki saat sürdü. PM çin isim önerilmesinin gündeme gelmediği toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek imzalarını aldı.

Toplantıda söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır Parti Meclisi'ne girecek isimlerin partiye faydalı olacak ve zaman ayırabilecek insanlar arasından seçilmesi gerekliliğini belirterek adayların bunu gözeterek adaylıklarını ortaya koymasını istedi.  Diğer bir Milletvekili Atila Sertel ise aday olacak kişilerin örgütten onay alması gerekliliğini vurguladı. Kendisi de örgütten onay alması halinde aday olacağını ifade etti.  Toplantıda ayrıca PM’ye aday olacağını açıklayan isimler arasında CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, PM üyesi Mustafa Moroğlu ve Milletvekili Ali Yiğit yer aldı.  Toplantıda söz alan delegelerin Genel Başkan'a tam destek verdiği ifade edilirken güçlü bir PM’den yana olduklarını da vurguladıkları öğrenildi.

TALEPLER İLÇELERDEN TOPLANACAK

Öte yandan gün içinde yapılan il yönetim kurulu toplantısında ise Ankara’da yapılacak kurultaya ilçelerden gidecek partililer için otobüs kaldırılmasına karar verildi. Sayı belirlenmesi için görevlendirme yapıldığı, konuyla ilgili taleplerin Salı gününe kadar toplanacağı ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.