Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka’da deprem: Kadın Kolları Yönetimi istifa kararı aldı

CHP Karşıyaka’da deprem: Kadın Kolları Yönetimi istifa kararı aldı

CHP Karşıyaka'da eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın tutuklanmasının ardından gerçekleşen olağanüstü ilçe kongresinde başkanlığa İl Başkanı Ali Engin’in desteklediği Ali Karaege’nin seçilmesi sonrası ilk artçı deprem yaşandı.Partinin Karşıyaka’da bir çok başarılı çalışmasında aktif rol oynayan İlçe Kadın Kolları'nda başkan ve yönetim istifa kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 25.02.2013 - 20:58
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın tutuklanıp cezaevine girmesi, ardından yaşanan olağanüstü kongre süreci ve Kayyum Heyeti’nin başındaki Dr. Ali Karaege’nin ilçe başkanı seçilmesiyle yeni bir döneme giren CHP Karşıyaka’da flaş bir gelişme yaşandı. Partinin Karşıyaka’da bir çok başarılı çalışmasında aktif rol oynayan İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür ve yönetimi istifa etme kararı aldı.Geçtiğimiz Mart ayında göreve atamayla gelen Haziran ayında ise başkanlığa kongreyle seçilen İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür istifa kararını oy birliğiyle aldıklarını belirtirken kararın gerekçesinin yeni İlçe Başkanı Karaege ve yeni ilçe yönetimiyle kadın kollarının yaşadığı uyumsuzluk olduğunu söyledi.Bu arada CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Yönetimi’ninde istifa kararı aldığı, Başkan Mustafa Evsen’in önümüzdeki günlerde kamuoyuna bu yönde açıklama yapacağı öğrenildi.

UTKU’YA GEREKÇESİNİ ANLATTILAR

Eski İlçe Başkanı Adnan Alabay döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalarla bir çok ilçe örgütüne örnek teşkil eden ve Alabay’ın her fırsatta övdüğü CHP Karşıyaka Kadın Kolları Yönetimi istifa kararı aldı. Yeni İlçe Başkanı Ali Karaege ve yeni yönetimle uyum sorunu yaşayan kadın kolları yönetimi, kararı oy birliğiyle aldı.Akşam saatlerinde İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’yla bir araya gelen Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür aldıkları kararı Utku’ya bildirdi. İzgür istifa dilekçesini bugün yönetim olarak kadın kolları üyeleriyle yapacakları toplantı sonrası İl Kadın Kolları Başkanlığı’na teslim edecek.


İZGÜR: RAHAT ÇALIŞMA ORTAMI YOK OLDU
Yeni ilçe yönetimiyle uyum sorunu yaşadıklarını belirten İzgür, “ Çalışmalar bütünlük içinde yapılır ancak bu bütünlük kalmadı. Sadece kol olarak kaldık. Kadın kolları eski dönemde çok desteklenen bir yapıydı ancak bu destek şimdi yok…Rahat çalışma ortamı ortadan kalktı. Yönetim olarak istifa kararının en doğru adım olacağı kararına vardık” dedi.

SIRADA GENÇLİK KOLLARI VAR
Bu arada benzer sıkıntıların CHP Karşıyaka Gençlik Kolları'nda da yaşandığı öğrenildi. Karaege’nin göreve geldiği günden itibaren eskiye göre aktifliğini yitiren gençlik kollarının, ilçe yönetimi ve Başkan Karaege’yle koordinasyon sıkıntısı yaşadığı ve bu yüzden istifa edecekleri öğrenildi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen’in önümüzdeki 2-3 gün içinde gerçekleştireceği toplantıların ardından istifa dilekçesini İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’a sunacağı öğrenildi.

KARAEGE YAKIN ÇEVRESİNE ŞİKAYET ETMİŞ

CHP Karşıyaka'nın yeni ilçe başkanı Karaege'ninde bir süredir il yönetimine ve yakın çevresine kadın kolu ve gençlik kolunu şikayet ettiği ve, " hala kongrenin etkisindeler. Duygusal davranıyorlar. Eskisi gibi çalışmıyorlar" dediği öğrenildi.Bilindiği gibi kongrede Alabay ekibinin adayı Belediye Meclis Üyesi Nurşen Balcı'ydı...

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI
Alabay'ın cezaevine girmesiyle başlayan kongre sürecinde ilçe kadın ile gençlik kolu başkanları ortak bir basın açıklaması yapmış, kongre sürecini yakından takip edeceklerini ve partinin yara almaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtmişlerdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.