Dolar 34,1035
%0.26
Euro 38,1338
%0.2
Altın 2.876,140
%1.66
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özel'den İzmir'de mesaj seli: Bir seneyi biraz geçsin iktidarız!

CHP Lideri Özel'den İzmir'de mesaj seli: Bir seneyi biraz geçsin iktidarız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyareti kapsamında Bornova’da gerçekleşen temel atma ve toplu açılış töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel açıklamasında, "Bakın kavgadan ne AK Parti ne CHP kazanır ama bütün millet kaybeder. Sağında solunda akıl verenleri bırak, yeterince bu ülkeye hizmet ettin bu sana yeter. Bu kötü planları, oyunları ve gerginlik hesaplarını bırak. Bu ülke artık kavga, gerginlik istemiyor. Kardeşlik, barış, kolkola girmek istiyor, geleceğe umutla bakmak istiyor. Bunun için biz CHP’liler olarak gencimiz de kadın kollarımız da yöneticilerimiz de vekillerimiz de son derece dikkatli olacağız. Onlar kavga isteseler etmeyeceğiz, küfretseler cevap vermeyeceğiz ve hiçbir gerginliğin tarafı olmayacağız. Size söz veriyorum böyle olduğumuz taktirde bir seneyi biraz geçsin hep birlikte iktidar olacağız” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.09.2024 - 18:52
  • Güncelleme: 13.09.2024 - 10:19

EGEPOSTASI-  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyareti kapsamında Bornova’da temaslarda bulundu.

Özel’in ilk durağı Bornova Sarnıç Köyü’nde yapılacak cami temel atma töreni oldu. Temel atma töreninin ardından Özel, Sarnıç’ta fidan dikimi gerçekleştirdi. Sarnıç programının ardından motokuryelerle bir araya gelen Özel, Bornova'daki Kent Akademi'de meslek edindirme kursu eğitmenleriyle buluştu.

Özel’in son durağı Çamdibi Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreni oldu.

TUGAY KATILAMADI

Törene CHP Genel Başkanı Özel’in yanı sıra, CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir Milletvekilleri, CHP YDK Üyeleri Ekin Can Aksoy ve Özkan Tice, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları katılım sağlarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kAnkara ziyareti sebebiyle katılamadığı öğrenildi. 

NELER YAPILDI?

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin 5 aylık dönemde yaptığı Karacaoğlan Kent Marke/Kreş, Sarnıç Cami, Sağlıklı Atıştırmalıklar Merkezi, Abide-i Hürriyet Parkı, Kıbrıs Parkı, Pumptrack Parkı, Kedi Kliniği, Tohum Bankası, Kent Bostanı, 7 Kent Market, 3 Kent Lokantası, 2 Kent Mağazası, Motokurye Parkı, Işıkkent Tır Garajı, Bornova Kent Akademisi, Tarihi Arapderesi Köprüsü, Levant Kafe, 7 kent marketin açılışı gerçekleştirildi.

TÜM TÜRKİYE’NİN SORUNU ÇÖZEN CHP!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel törende yaptığı konuşma öncesinde, bir vatandaşın Aydın’da köpeklerle ilgili anlatmak istediği bir olaya ilişkin, “Gel derdini anlat. Aydın’da köpekle ilgili bir sorun varmış. Tüm Türkiye’nin sorunlarını çözen CHP senin derdini mi dinlemeyecek?” dedi.

KOŞA KOŞA GELDİM

Koşa koşa Bornova’ya geldiğini dile getiren CHP Lideri Özgür Özel konuşmasında, “Kızım Türkiye’den ayrılacak. 6 ay kızımı göremeyeceğiz. Bugün benim aileme ayırdığım bir gün. Kızım yarın Türkiye'den ayrılacak. Uzun süre onu göremeyeceğiz. Bunun için bir günlüğüne Manisa'ya geldim. Bornova Belediyemizin de biraz önce bahsedildiği gibi çoktandır bekleyen açılışları var. Ben ‘bugünü aileme ayırdım’ dedim. Ömer de dedi ki, ‘burası da aile, Çamdibi'ne çağırıyorum’ dedi. Benim akrabaların olduğu yere gideceğiz. Çamdibi'ne gideceğiz’ deyince, yani suyun öteki tarafından gelen Bulgaristan'dan gelen, Makedonya'dan gelen, Bosna-Hersek'ten gelen akrabalarım olunca koşa koşa geldim” dedi.

ÖĞRENCİ KENTİ BORNOVA!

Borenova’nın öğrenci kenti olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, “Ertürk Başkan da benim gibi benden çok yıllar önce Bornova Anadolu Lisesi'ne gitmiş. Bornova Anadolu Lisesi'ni yıllar yıllar önce bitirmiş şimdi Bornova'da örgütümüzün başında ilçe başkanımız.  Ömer kardeşim biraz önce kendisi de ifade etti. Değişimin önemli yüzlerinden bir tanesi. Ama en önemli tarafı da Bornova'da erkek öğrenci yurdunda okumuş. Bornova bir öğrenci kentidir. O kentteki öğrencinin beklentilerini bilen, yurttaki çocuğun, gencin sorunlarını bilen, kentle üniversite nasıl entegre olabilir, birbirine değer katabilir, birbirine sahip çıkabilir diyebilen sonrasında İzmir'e yerleşmiş, burada belediyede görev yapmış, sendikacılık yapmış, bir arkadaşım. Ben hem Ertürk başkanıma hem Ömer başkanıma uyumlu ve Bornova'ya gayet güzel hizmetler yapacakları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“MEMLEKETİM BORNOVA’DAYIM”

Bornova ile kurduğu bağı anlatan Özgür Özel, “Ben 1985’te geldim. Okula kaydımı yaptırdım. On yaşındaydım. Annemden babamdan ayrı etitreye titreye titreye bir kayıt belgesi yaptım. Biraz önce il başkanım Bornova Anadolu Lisesi'nden o kayıt tutanağını bulmuş ilk fotoğrafımı bulmuş, ilk karnemi bulmuş, bana getirdi. Birazdan onu da getirecek hep birlikte 1985 yılında yolumun Bornova'yla ilk geçiştiği günkü attığım imzayı yazdığım yazıyı da göreceğiz. O günden bugüne ben Bornova'dayım. Önce ortaokul, sonra lise, Ege Üniversitesi Eczacılık, sonrasında kısacık askerliğin acemiliğinde yoktum. Dönem ikincisi oldum. ‘Nereye istersen git’ dediler. Bornova bulamadım. En yakında Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nı buldum. Ama yine Bornova'dan ayrılmadım. Kızım da Bornova’dan mezun oldu. Babamın doğum yeri Bornova. O açıdan gerçekten kelimenin tek anlamıyla bugün kendi memleketimdeyim. Sizlerle birlikteyim ve bu durumdan çok memnunum” diye konuştu.

5 YIL DEĞİL 5 AY!

5 ayda yapılan hizmetlere dikkat çeken Özel, “Bugün burada her iki kişiden birinin oyunu aldığımız bir ilçedeyiz. Seçimlerden önce destek verin, Ömer’e  inanın, Ömer'e güvenin. Sizi mahcup etmeyeceğiz’ dedik. 5 yıl sonra değil 5 ay sonra Bornova'da neler yapıldığını konuştuğumuz çok sayıda açılış yaptığımız ve bundan sonrası için de temeller attığımız bir törendeyiz. İlk beş ayda bunlar yapılabildi ve bunlara niyet edildi, temelleri atıldıysa bundan sonra Bornova 5 yıl boyunca, İzmir 5 yıl boyunca çok güzel hizmetler görecek, ona inanıyorum. Ömer başkanı, belediye grubumuzu, meclis grubumuzu hangi partiden olursa olsun, belediye meclis üyelerini ve Bornova Belediyesi'nin bütün emekçilerini yürekten kutluyorum, emeklerine sağlık” ifadelerine yer verdi.

İFTİRACILARA İNAT CAMİ AÇIYOR, EZAN OKUTUYORUZ!

18 açılış yapılacağına dikkat çeken Özel, “Bugün burada 18  açılış yapacağız, temel atmalar yapacağız. Bir kısmını gezdim, gördüm. Bunların arasında motokurye parkı da var, Kent Market'te var, Kent Lokantası'na girdim, bir kuru fasulyenizi yedim. Kent akademisine gittik. 3 bin eğitim öğrenciye verecek eğitim yuvamızı gördük. Sağlıklı atıştırmalıklar üretim tesisinden Abideyi Hürriyet Parkı'na, Minya İzmir Projesi'ne kadar birçok hizmetin de temelini atacağız. Bir tanesininkini attım geldim. Manisamıza 15,  Bornovamıza 15 dakika mesafede malum Sarnıç Köyü'müz var. Köyün cami içine gidilemeyecek durumda. Depreme dayanıklı değil. Muhtarın ve müftülüğün talebi vardı. Ömer kardeşim de sağ olsun orada bir proje yapmış. Alt tarafa ve şadırvan üst tarafı mescidi Aksa'yı model alan bir camiyle hem Filistin'e dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Seçimlerden önce sıkışınca ‘efendim bunlar gelirse bayrağı indirecek, bunlar gelirse ezanı dindirecekler. Bunlar gelirse vatanı böldürecekler’  diyen iftiracılara inat, camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz, bayrağı da göndere, çekiyoruz. Biz bu ülkedeki herkesi ne inancına, ne doğduğu yere, ne etnik kökenine göre değil, hiç kimseyi ayırmadan biz Bornova'yı, İzmir'i, Türkiye'yi bağrımıza basıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi budur. Bundan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

“BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞERİ GÖRMEDEN”

Bornova’da hayata geçirilen sosyal marketleri ziyaret ettiğini anlatan Özel, “Biz gücümüzü milletimizden güvendiğimize güvenimizi de yaptığımız işten ve o işin ehli belediye başkanlarımızdan alıyoruz. Ülke genelinde 412 belediyede Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızla halka hizmet sunuyoruz. Pandemide, doğal afetlerde milletin yanında duruyoruz. İktidarın neden olduğu ekonomik krizde vatandaşımızı yaşadığı sıkıntılarda sosyal projelerle sosyal belediyecilik anlayışıyla onların yanında duruyoruz. Öyle mahalleye bir tane araba çekip partinin mahalle başkanını çağırıp, ‘AK Parti'ye üye olanın önüne kömür atın’ gidip evine kapıdan gitmiyoruz. Evlere buğday dağıtalım, bulgur dağıtalım, makarna dağıtalım, un dağıtalım. Yoksulluğu yönetelim. Oylarını alalım diye bakmıyoruz. Ömer bizi markete götürdü. Market arabasını ben aldım. Elime hiçbirinizin kime verildiğini bilmediği bir elin verdiğini öbür elin görmediği bir kart verdiler. Arabayı ben sürdüm. Gökhan Zeybek yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız. Bir aileye ne lazımsa aldım. Un, kuru fasulye , Ayçiçek yağı, Zeytinyağı, Diş fırçası, yazlık kuafet aldım ve kasaya gittik. Markette alışveriş yapar gibi. Hesabı çıkardılar. Efendim dediler. 52 kredinizi kullandınız daha kullanacak size 68 krediniz var. Araba doldu. Kartı çektirdik. Marketten kredi kartıyla alışveriş yapar gibi torbamızı doldurduk. Uygar bir şekilde yoksulluğumuz yüzümüze vurulmadan birilerimi ‘bak partiye üye oldun da boğazından iki lokma ekmek geçecek’ demeden kim olduğuna bakmadan hangi partiye oy verdiğine bakmadan bir sosyal yardımın nasıl yapılacağını Ömer bugün bütün Türkiye'ye gösterdi. Ona ve bunu bütün Türkiye'de uygulayan bütün belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR EKONOMİ İLE DEĞİL BAMBAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞIYOR!’

İktidara ‘ekonomi’ üzerinden yüklenen CHP Lideri Özel, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işimizi yapıyoruz. İktidara da görevini hatırlatıyoruz. Bizim işimiz kent lokantası. Bizim işimiz Kent Market. Bizim işimiz asfalt, Bizim işimiz bir tek çocuğun yatağa aç girmemesi. Bizim işimiz yaşlılarımıza sahip çıkmak, bizim işimiz kreş, bizim işimiz anaokulu, bizim işimiz olmasa da eğer ki eksik kaldıysa devlet, cami yapmak okul yapmak. Ama bu iktidarın yarattığı bu büyük ekonomik krizi çözmek. İktidarın işi işsizliğe çare bulmak enflasyonu düşürmek, enflasyonu sıfıra getirmek.  Bunların işi hayat pahalılığını durdurmak. Oysa bunlarla hiç uğraşmayanlar bambaşka işlerle uğraşıyorlar” dedi.

UCUZ BEDAVA SİYASET DÖNEMİ BİTTİ!

Dilruba ve teğmenler üzerinden AK Parti’ye yüklenen Özel, “Aydın’dan gelen hayvansever kardeşimi oturttuğumuz gibi daha önce Dilruba’yı oturtmuştuk. Dilruba’ya cezaevine dedim, ‘seni burada bırakmam. Bugün değilse yarın salacaklar mecburlar’ dedim. Ama dedim ki ‘söylediğin sözde kalbi kırılanlar olabilir dikkat edelim’ dedim. O günden sonra ‘Vay efendim Dilruba’yı yanına oturttular’ dediler. Üstünden 8 gün geçti. Teğmenlerin yemin törenindeki kılıç çatma hadiselerini yeniden gündeme getirdiler. Bir tek amaçları var . AK Parti iktidarı baş aşağı gidiyor. İlk kez kurulduktan sonra ikinci parti oldu. Neden? Çünkü CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu. Tayyip Bey bu kötüye gidişi gördü ve gerginlik çıkartmak istiyor. Ama teğmenlerden ama Dilruba’dan çıkartıyor. Yıllardır yaptığını yapmak istiyor, açsın yoksul ve güvencesizsin ama yine oyu ver yoksa vatanı böldürürler ezanı dindirir bayrağı indirirler… Öyle ucuz bedava siyaset, yoksulluğu bitirmeden, işsizliği çözmeden oyları toplamak sarayda sefa sürme dönemi bitti. Şimdi dönem vatandaşı dinleyip derdi çözme dönemi. Biliyorum sen çözümün değil sorunun adresisin ama bu sorunların çözümünün var bir adresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

Erdoğan’ın ‘enflasyonu indireceğim’ sözlerine gönderme yapan Özel, “O yüzden dün çıkmış diyor ki enflasyonus indireceğim. İlk bunu söylediğinde yıl 2017’ydi. 7 yıldır millete aynı sözü veriyor, tutmuyor ve tutamaz. Ya göle maya çalıyor ya tutarsa diyor. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor, yürütemez. Hedeflerini güncellemişler, kimse 50 altı beklemiyor ama hala tek hane diyorlar. Bu enflasyon hesabını Tayyip Bey, kendi denetime aldığı TÜİK’e yaptırıyor. TÜİK neyin kısaltması? Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Bey’i üzmüyor ama çalışanları, emekliyi üzüyor. Enflasyon 0 olursa fiyatlar sabitlenir, yüzde 50 enflasyon demek 100 lira malın seneye 150 lira olması demektir. Bu gerçekliği kimse göz ardı etmemelidir. Bu iktidar kesinlikle ekonomiyi iyi yönetememektedir” dedi.

“TARTIŞMA OLSUN, TAYYİP BEY OYLARA DOYSUN”

AK Parti’nin kutuplaştırmaya çalıştığına vurgu yapan CHP lideri Özel, “Asla ve asla kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceğiz.  Dilruba AK Parti seçmenine laf etti, ‘Özgür Özel özür dilesin’ diyor. Dedim ki ‘ben CHP Genel Başkanıyım özür dileyecek bir şey söylemedim.’ AK Partilileri kıracak bir şey söylemedi ama o kızımız üzdüyse onun adına o sözleri ben telafi ederim, ben özür dilerim yeter ki bu memlekette kalbi kırık vatandaş kalmasın. Çünkü onların hedefi bizim birbirimizle tartışmamız. Onların amacı tartışma olsun milletin karnı doymasın ama Tayyip Bey oylara doysun… Gelir vergide adaleti yani onun vergi borçlarını affettiği şirketlerden vergi alıp çok kazanandan çok az kazanandan az ve hiç kazanmayandan hiç vergi alınmayacağı düzen kurulana kadar, hepinizin evladı istediği gibi bir işte çakışana, herkesin çocuğu en iyi okullarda ücretsiz okuyana kadar CHP’nin mücadelesi durmayacak” dedi.

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİYİZ”

Özel konuşmasının devamında, “Ömer Çelik çıkmış diyor ki ‘Özgür Bey Harbiyeli teğmenler ile imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalıştı’ ben hayatımda bu kadar utanç verici ve söylenin utanmadan söyleyemeyeceği yalan görmedim. Ben dedim ki ‘Ey Erdoğan teğmenler kılıç çatalı bir hafta oldu, 8 gün oldu ve sonra çıkıp dünyanın lafını ettin çünkü sana kavga çıkartmamız lazım normalleşme CHP’ye yarıyor’ dedim. O gün o lafı imam hatipliler derneğinde ettin. Sen bunu yapıp alkış aldın ve imam hatiple teğmenleri karşı karşıya gösterdin. Dedim ki imam hatipliler de teğmenler de bu ülkenin evladılar. Onları ayrıştırmaya gerek yok dedim. Ömer Bey o beni lafım benim. Sen imam hatiplilere teğmenleri hedef gösteren Tayyip Bey’e onu söyleyeceksin. Neden rahatsız oldunuz… Yeminde yok, teğmenler ‘ Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demiş ondan rahatsız olmuşlar. Bak bu ülkede tüm teğmenler öyle söylüyorsa korkçak bir şey yok ama bir tanesi bile söyleyemiyorsa oturup düşünmek lazım. O nedenle gençlik kolları değil Gazi Mustafa Kemal’in hemşehrileri söylüyor, hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

ERDOĞAN’A ‘SENİ YANILTIYORLAR’ MESAJI

Erdoğan’a çağrıda bulunan Özgür Özel, “Yanındakiler seni yanıltıyor. Diyorlar ki: Türkiye’de kavga olursa kazanırız, olmazsa CHP kazanır. Bakın kavgadan ne AK Parti en CHP kazanır ama bütün millet kaybeder. Sağında solunda akıl verenleri  bırak, yeterince bu ülkeye hizmet ettin bu sana yeter. Bu kötü planları, oyunları ve gerginlik hesaplarını bırak. Bu ülke artık kavga, geginlik istmiyor. Kardeşlik, barış, kolkola girmek istiyor, geelceğe umutla bakmak istiyor. Bunun için biz CHP’liler olarak gencimiz de kadın kollarımız da yöneticilerimiz de vekillerimiz de son derece dikkatli olacağız. Onlar kavga isteseler etmeyeceğiz, küfretseler cevap vermeyeceğiz ve hiçbir gerginliğin tarafı olmayacağız. Size söz veriyorum böyle olduğumuz taktirde bir seneyi biraz geçsin hep birlikte iktidar olacağız” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN HEDEF GÖSTERDİĞİ ÜLKELERİ GEÇECEĞİZ”

CHP’nin iktidarında yapılacakları anlatan Özgür Özel, “CHP’nin yerel yönetilmede yaptığı her doğru işi vatandaşın gönlünde biz bir mertebe daha yukarı çıkartıyor. O yüzden örgütümüz belediye başkanlarımızın işine sahip çıkacak ve duyduklarını söyleyecek. Paradan 6 sıfırla atmakla övünüyorlar ama maaşlardan da altı sınırdan attılar. Gelirden de altı sıfır giderden de altı sıfır atmayacağız. Biz bir tane sıfır atacağız ama sadece fiyatlardan… Maaşlardan sıfır atmadan giderlerden atacağız. CHP iktidarında alım gücünü bugünün 10 katına çıkartacağız. Güçlü vergi, güçlü istihdam, sanayileşme, güçlü ve katma değerli sanayinin inşasını hep birlikte hazırlıyoruz. Arkadaşlar anlatacaklar ama temel hedef Atatürk’ün gösterdiği hedef. Ülkeleri geçeceğiz, AB’deki ülkeleri de geçeceğiz. CHP, geminin ilk kaptanının hedefi doğrultulunda gidecek ve AB’ye tam üye olacak” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİLİ VE MHP’LİYİ İKNA EDECEĞİZ”

Özel konuşmasının devamında, “ Her geçen gün iktidara biraz daha yaklaştığımızı göreceksiniz. Sadece oy vermek yetmez bundan sonra memnunsanız, bu ülkeyi Ömer gibiler Özgür gibiler, ülkeyi CHP’li pırıl pırıl vekiller yönetsin istiyorsunuz birlikte çalışacağız. AK Partili’yi MHP’liyi birlikte ikna edeceğiz. Bugün iktidara dünden daha yakınız, yarın bugünden daha yakın olacağız. Hep birlikte çalışıp hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

EŞKİ’DEN ‘İKTİDAR’ MESAJLARI: ANAHTAR BİZDE

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki törende yaptığı konuşmasında, “ Türkiye'de bir değişim devrimi yaşandı. Anadolu'nun bozkırı sarıdan kırmızıya döndü. Bu devrimin temel anahtar cümlesi ‘değişim’di. Temel mottosu ‘değişim’di. Bizlere de Sayın Genel Başkanımız bir görev verdi. Bu değişimi topluma vatandaşlarımıza hissettirmekti bu görev. Biz de bu görevi yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biraz önce Sayın Genel Başkanım videoda izlemiştiniz. Ömer'in yönettiği ilçe dedi. Ben de burada aynılarını tekrar etmek istiyorum. Benim ve diğer belediye başkanı arkadaşlarımın yönettiği ilçelerde her yer tüm yol bozuklukları çözülecek. Her yer asfaltlanacak. Her yerdeki spor alanları layık olduğunuz ihtiyaç duyduğunuz şekile gelecek. Vatandaşlarımızın yatağa aç girmemesi için sosyal yardımlarımızı en üst en üst seviyede hayata geçireceğiz. Hak ettiğiniz hizmet neyse bunu sonuna kadar sizlere sunmak için elimizden geleni fazlasıyla sunmaya çalışacağız. Çünkü bizim bu memlekete getirmemiz gereken bir iktidar var. O yolu genel başkanımızın da dediği gibi belediye başkanlarının elindeki anahtarda biz de o anahtarı ve sizlerden aldığımız emanetimizle namusumuz gibi koruyup Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yolunu Mustafa Kemal'in ilke ve değerlerini bu ülkede hakim güç hakim unsur haline getireceğiz. Bunun için durmadan yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ÖZEL'İ HEDİYELERE BOĞDU 

Özel'in konuşmasının ardından Özel'e Homeros'un büstünü, Atatürk'ün beylik tabancasının maketini ve zeytşn fidanı hediye eden Ömer Eşki, "Bornova'da bir Homeros tartışması vardı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da en büyük değerlerinden biri Homeros. Onun isminin değiştirilmesi önerildi. Biz de Batı Edebiyatı'nın ve medeniyetinin en büyük simgelerinden biri olan Homeros'un kadar bu topraklarda yaşayacağını ve buradan tekrar dünyaya anlatılacağını ifade etmek için sevgili Genel Başkanımıza Bornovalı şair, Homeros'un bir ufak büstünü hediye ediyoruz. Bütün dünyaya da Hommeros'u Cumhuriyet Halk Partisi eliyle anlatmaya çalışacağız. İzmirimizin her yerinde biliyorsunuz yangınlar ciğerimizi yaktı. Ama biz tarihte olduğu gibi hep düştüğümüz yerden kalkmayı bilen Cumhuriyet Halk Partilileriz. O anlamıyla bütün yanan ağaç fidanlarının yerine köylülerimize bizler fidanlarımızı dağıtacağız. Simgesi olarak da bir tane genel başkanımıza sunuyoruz. Bu ağaçlarımızı, fidanlarımızı, bütün ülkemize dağıttığımızın bir göstergesi olarak. Bugün bir de genel başkanımızla beraber bir zeytin, bir incir, iki kutsal ağacımızı sarnışa diktik. Oraya da demin genel başkanımızın da söylediği gibi Mescidi Aksa camimizin yanına fidanlarımızı diktik. Tüm Bornova'yı tekrardan yemyeşil ve meyvelerle rengarenk bir hale getireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarken güvendiği iki tane güç vardı. Bir tanesi Türk milletinin vicdanı, diğeri de belindeki beyin tabancasıydı. O tabancanın bir maketini cumhuriyet düşmanlarına karşı dimdik duran Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanına huzurlarınızda takdir etmek istiyorum" dedi. 

ASLANOĞLU'NDAN ANLAMLI HEDİYE

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Lideri Özgür Özel'in İzmir'e geldiği ilk günlerde çekilen fotoğrafını hediye etti. Aslanoğlu konuşmasında, " 40 yıl önce Genel Başkanımız 12 yaşındayken Bornova'ya öğrenci olarak gelmişti. 40 yıl sonra Genel Başkanımız olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Toplu açılış ve yeni projeler

Konuşmaların ardından adları Kent Market şubelerine verilen merhum belediye başkanlarının yakınları, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile birlikte 7 Kent Market, 3 Kent Lokantası, 2 Kent Mağazası, Moto Kurye Parkı, Tır Garajı, Bornova Kent Akademisi, Levant Kafe ve restore edilen Tarihi Arap Deresi Köprüsü’nün toplu açılışı yapılırken, Karacaoğlan Kent Market ve Kreşi, Sarnıç Camisi, Sağlıklı Atıştırmalıklar Merkezi, Abide-i Hürriyet Parkı, Kıbrıs Parkı, Pumptrack Parkı, Kedi Kliniği, Tohum Bankası ve Kent Bostanı projelerinin temeli atıldı.

Açılışı yapılan yerleri gezdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel toplu açılış töreni için geldiği Bornova’da, Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Kent Market Şubesi ve Kent Lokantası ile yine aynı bölgede hizmete açılan Bornova Kent Akademisi’ni ziyaret etti. Kent Lokantası’nda vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Özgür Özel, ihtiyaç sahibi ailelerin ücret ödemeden kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediklerince alışveriş yaptığı Kent Market’i gezip, kasanın başına geçti. CHP Genel Başkanı, Bornova Kent Akademisi’nde Başkan Ömer Eşki’den 3 bin kişinin 30 eğitmenden farklı alanlarda eğitim alacağı merkez hakkında bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.