Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,1128
%0.15
Altın 2.873,170
%1.55
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özel'den motokuryelere 'güvence': Bornova örneği benimsenirse...

CHP Lideri Özel'den motokuryelere 'güvence': Bornova örneği benimsenirse...

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da motokuryelerle bir araya geldi. Burada motokuryelere CHP iktidarında 'güvencesizliği' ortadan kaldırmak için vaatlerde bulunan Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında motokuryelik artık bundan sonra zaten terk edilemez bir meslek olduğu için meslek Kanunuyla, odasıyla, güvencesiyle, devlet  nezlinde temsil edilmesiyle ve her bir çalışanın ayrı ayrı haklarını arayabilecekleri sendikal düzenlemelerle elimizden gelen en büyük katkıyı sizlere yapmaktan geri duymayacağımızı bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2024 - 16:41
  • Güncelleme: 12.09.2024 - 21:27

EGEPOSTASI-  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyareti kapsamında Bornova’da temaslarda bulundu.

Özel’in ilk durağı Bornova Sarnıç Köyü’nde yapılacak olan cami temel atma töreni oldu.

Temel atma töreninin ardından Özel, Sarnıç’ta meyve ve zeytin fidanlarını köylüye dağıttı. İlk fidanların dikimini yaptı.

Özel, Sarnıç programının ardından motokuryelerle bir araya geldi. 

20 YILDA OLACAK GELİŞMELER 2 YILDA OLDU

Özel burada yaptığı konuşmasında, “Dünyada  internet üzerinden alışveriş, uzaktan sipariş, eve teslim başladığından beri bir direnç içindeydi. Ancak belki 20 yılda yaşanacak gelişmeler covid yüzünden iki yılda iki buçuk yılda yaşandı. Türkiye'de pazar beklenenin 30  kat üzerinde büyüdü” diye konuştu.

GÜVENCESİZLİK İLE KARŞI KARŞIYA!

Motokuryelerin sorunlarına dikkat çeken CHP Lideri Özgür Özel, “Bu yeni bir istihdam alanı yarattığı gibi yeni bir güvencesizlik alanı da yaratıyor.  Esnaf kurye şeklinde, yani çalıştırana herhangi bir sorumluluk yüklemeyen, motorun kendinde oldu, kıyafetini kendinin aldığı, masrafının kendinin yaptığı, yakıt giderinin kendinin aldığı, sosyal güvencesinin olmadığı bir güvencesizlik haliyle karşı karşıya geliyorlar. Biz bu konularda gerekli itirazlarımızı, gerekli önerilerimizi her daim dile getirdik” dedi.

MOTOKURYELERİ İLK CHP GÖRDÜ!

Motokuryeleri Türkiye'de ilk gören duyan siyasi partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, “ Covid’te binin üzerinde motokuryeyle genel merkezimizin bahçesinde o dönemki genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba meseleye dikkat çeken çok önemli bir toplantı ve biz eylem gerçekleştirmişlerdi. O günden bugüne de Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu konu üzerinde hassasiyet gösteriyorlar. Buradaki bu kapalı alan önemli. Buranın tuvalet ihtiyacının giderilmesi, büfesinin olması, daha korunaklı alanın olması önemli. Bu adım adım o noktaya göre evleneceğini söylüyor başkanımız. Ben de bundan memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

MOTOKURYELİKTE BORNOVA ÖRNEĞİ

Özel konuşmasının devamında, “Bütün belediyelerimize de eğer buradaki model arkadaşlar tarafından benimserse ve tavsiye edilirse Sayın Gökhan Zeybek bu projeyi Bornova örneği olarak SODEM bünyesinde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal demokrat belediyeler eşgüdüm konseyinde önerdiğimiz projeler içine koyabilir. Bütün Türkiye'de bu projenin örnek alınarak tekrar edilmesini, uygulanmasını sağlayabiliriz. Zaten yeni nesil belediyecilik anlayışımızı bir yerdeki başarılı işin bütün dünya belediyelerimize emsal teşkil etmesi de var.  Bu açıdan Ömer Başkan'a birlikte çalıştığı yönetici arkadaşlara, kurye arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da onların sesini duymaya devam edeceğiz” dedi.

MOTOKURYELERE VAAT: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Motokuryelere CHP iktidarında meslek kanunu çıkarıldığını ve devlet nezlinde sendkal düzenlemelerle güvence vaat eden Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında motokuryelik artık bundan sonra zaten terk edilemez bir meslek olduğu için Meslek Kanunuyla, odasıyla, güvencesiyle, devlet  nezlinde temsil edilmesiyle ve her bir çalışanın ayrı ayrı haklarını arayabilecekleri sendikal düzenlemelerle elimizden gelen en büyük katkıyı sizlere yapmaktan geri duymayacağımızı bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.

"MOTOKURYE PARKI MÜCADELE ALANI OLACAK"

Başkan Eşki, motokuryelerin bu park sayesinde görevlerini daha rahat yapabileceklerini söyleyerek, “Onları örgütsüz ve sahipsiz bırakan sisteme karşı mücadele etmek için burayı bir mücadele alanı haline getirmek istiyoruz. Motokuryelerin örgütlenip tehlikeli meslek sınıfına dahil edilebilmeleri için bir çalışma yürüteceğiz. Burası da bu çalışmanın ana hareket merkezi olacak. Bu anlamıyla motokuryelere sahip çıkan genel başkanımıza da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN EŞKİ'YE TEŞEKKÜR

Ankara Kuryeler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar, “Türkiye’de ilk defa kuryeleri düşünen bir park yapması, dinlenebileceği, kışın soğukta korunabileceğimiz düzenli bir yer yaptığı için Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var. İnşallah bunları sizlerin de desteğiyle çözeceğiz” dedi.

100 motor aynı anda park edebilecek

Motokurye olarak hizmet veren çalışanların mevcut durumdaki sıkıntılarını ortadan kaldırmak, yaşam kalitelerini artırmak, aynı zamanda Küçükpark ve çevresindeki trafik sıkışıklığı ve düzensizliğin önüne geçmek amacıyla hizmete açılan Motokurye Parkı’nda 100 motor aynı anda park edebiliyor. Kazım Dirik Mahallesi Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı içerisindeki 4 bin metrekarelik alanda motokuryelerin ihtiyaçlarını karşılamaları için büfe ve tuvalet de bulunuyor.

 

 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.