Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,1128
%0.15
Altın 2.873,170
%1.55
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Özgür Özel, İzmir'de cami temeli attı

CHP Lideri Özgür Özel, İzmir'de cami temeli attı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir programı kapsamında ilk ziyareti Bornova Sarnıç Köyü oldu. CHP Lideri Özel burada yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 12.09.2024 - 15:20
  • Güncelleme: 12.09.2024 - 21:23

EGEPOSTASI-  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında ilk olarak Bornova Sarnıç Köyü’nde Cami temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Özel'in yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, köy muhtarı, müftü ve köylüler katılım sağladı. 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, köylülerden gelen talep üzerine hemen harekete geçtiklerini ve caminin yapımı için hazırlıkları tamamladıklarını söyleyerek, “Sayın Genel Başkanımıza burada olduğu için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

3 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

CHP Lideri Özel temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, "Bugün Sarnıç köyündeyiz. Sarnıç benim oturduğum eve 15 kilometre mesafede. Manisa'yla İzmir'in sınırında çok güzel bir köy. Maalesef 2 ay önce bir orman yangını tehdidi de yaşadı. Yürekler ağzımıza geldi. Köyün depreme dayanıksız olduğu için içine girilmesi yasak olan camiyle ilgili bir proje vardı. Ömer Başkan bunu projelendirdi. Bugün temelini atıyoruz. Altında şadırvanın olduğu, üst tarafının Mescid-i Aksa modelini örnek alarak  bir cami yapılacak. Ömer Başkan'ın sözüne göre en geç 3 ay içinde bu camiyi tamamlayarak ibadete açar hale getireceğiz. Ümit ediyorum bir Cuma günü hep birlikte cuma namazımızı, sayın müftümüzle, muhtarımızla, köyümüzün kıymetli sakinleriyle ve caminin değerli cemaatiyle birlikte açılışını burada yapacağız. Böyle bir caminin yapılması önemli" ifadelerine yer verdi.

EGE'NİN KÜÇÜK KÖYÜNDE MESCİD-İ AKSA 

Mescid-i Aksa'nın önemine değinen Özgür Özel, "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Hz. Muhammed'in namazını ilk yönünü döndüğü kıble kabul ettiği yer Mescid-i Aksa'nın olduğu Kudüs'tür. Mescid-i Aksa Hz.Muhammed'in Kudüs'ü ilk kıble kabul etmesinden hareketle Hz. Ömer'in talimatıyla milattan sonra bin yılında inşa edilmeye başlanmış ve Müslümanlar için Mekke'den ve Medine'den sonra Müslümanlar için üçüncü en önemli ve en kutsal mekandır. Maalesef Mescid-i Aksa şu anda eski Kudüs sınırları içindedir. İsrail'in sınırları içindedir. Ancak Lübnan'ın da desteğiyle Filistin'in kontrolündedir. Zaman zaman bu çok önemli mekan müslümanlar için önemli olduğu gibi Yahudiler ve Hristiyanlar kutsal kabul edilmektedir. Zaman zaman Mescid-i Aksa'da Müslümanlara karşı saldırılar ya da Mescid-i Aksa'nın içini işgal girişimleri olmakta, orada yaşanan tartışmalar, çatışmalar hepimizi derinden üzmektedir. Filistin'e karşı İsrail zulmünün böyle sürdüğü günlerde Mescid-i Aksa'nın gönlü Filistin'le birlikte olan Ege'nin bir küçük köyünün camisinde şekil bulacak olması, hayat bulacak olması son derece anlamlıdır. Bu sebepten dolayı Ömer Başkan'a özel teşekkür ediyoruz. Köy muhtarımıza bu talebi ilettiği için teşekkür ediyoruz. Bugün bu açılışına iştirak eden kıymetli müftümüze teşekkür ediyoruz. Biz burayı yakından takip edeceğiz. Ümit ediyorum çok kış gelmeden artık camide namaz kılınması için hazırlıklar tamamlanacak. Bir cuma günü burada hep birlikte açılışını yapmayı ümit ediyorum" diye konuştu. 

"KÖYÜMÜZÜN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Özel konuşmasının devamında, "Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün yanındayız, milletimizin yanındayız. Okul lazımsa okul için buradayız, cami lazımsa cami için buradayız. Biz çocuk park işte çocuk parkı için buradayız. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler millet gönlünden ne geçiyorsa onu yerine getirmek, milletin gönlünü yapmak için iyi günde, kötü günde yanlarında olacak. Bornova benim ikinci memleketim, hatta yetiştiğim zamana bakarsanız birinci memleketim buraya ne yapılıyorsa, kimin Bornova'da yüzü gülüyorsa benim de içim rahat ediyor, içim ferahlıyor" ifadelerine yer verdi. 

FİDAN DİKİLDİ

Özgür Özel temel atma töreninin ardından beraberindekilerle birlikte Bornova Belediyesi’nin üretimi gerçekleştirdiği meyve ve zeytin fidanlarını köylüye dağıttı ve ilk fidanların dikimini yaparak can suyu verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.