Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes’te ret krizi: 'İtibarsızlaştırıldık'

CHP Menderes’te ret krizi: "İtibarsızlaştırıldık"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve başkan yardımcılarının muhalefet yapmıyorlar diye eleştirilen Menderes Belediyesi CHP’li meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda “Sert muhalefet yapın, kararlar rahat geçmesin" talimatı sonrası kriz çıktı.Meclis toplantısında bazı kararlara ret veren meclis üyelerinden dördü yaptığı yazılı açıklamada o toplantı nedeniyle ret oyu verdikleri intibası yaratıldığını ve itibarsızlaştırıldıklarını açıkladılar. CHP Menderes’te ret krizi

  • Ege Postası
  • 08.07.2015 - 16:53
EGE POSTASI - AK Partili Bülent Soylu’nun Belediye Başkanı olduğu Menderes’te  mecliste çoğunlukta olan CHP grubunun, meclis toplantılarında yeterli muhalefeti yapmadığına yönelik gelen eleştiriler sonrası il başkanlığı düğmeye basmıştı. İl Başkanı Bedri Serter ve başkan yardımcıları  CHP Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü ve 14 meclis üyesi ile toplantı yapmış ve "Sert muhalefet yapın, kararlar rahat geçmesin" talimatı vermişti. İl Başkanı Bedri Serter toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Menderes’te dört eski belde belediye başkanlarının da tecrübeli meclis üyelerimiz var. Birlik, beraberlik ve dostluğun artırılmasını istedim. Örgütsel üstünlüğümüzün vurgulanmasını talep ettim. Bundan sonra grubumuz daha etkin yetkin ve dirayetli çalışacak" demişti.

"BAŞKAN SOYLU'DAN CHP'LİLERE SERT SÖZLER" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Toplantı sonrası gerçekleşen meclis toplantısında CHP’li üyeler personel alımına (sözleşmeli mühendis) ret verdi. CHP’li meclis üyeleri gençlik merkezi yapılması için İl Spor Müdürlüğü'ne yer tahsisi yapılması ile ilgili maddeye de‘hayır’ dedi. CHP'li üyeler başkanlık önergesiyle meclise gelen bazı maddeleri de reddederek gündeme almadı.
AK Partili Başkan Bülent Soylu CHP’den gelen ret oyları sonrası tepki gösterirken, CHP Meclis Grubu’da yazılı bir açıklama yaptı. Toplantı sonrasında, İl Başkanı Serter’in ağzından çıktığı ifade edilen cümlelerin kendilerine zarar verdiğini belirten meclis üyeleri rahatsızlıklarını dile getirdi.  Konuyla ilgili yazılı açıklama yapılırken metnin altına sadece Özlem Balım, Abdullah Yetiştiren, Zeki Taşyakan ve Mustafa Kayalar imza attı. Dört ismin imzasını taşıyan açıklama metninde ret kararının gerekçeleri de anlatıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
06.07.2015 Pazartesi Günü Partimiz il binasında CHP İzmir İl Başkanı’nın davetine icabet ederek Menderes Belediyesi CHP Meclis üyeleri ve CHP Menderes İlçe Başkanı ile katılmış olduğumuz toplantıda genel durum değerlendirmesi yapılmış olup, İl Başkanının da deyimiyle samimi olarak mevcut durum değerlendirilmiştir. İl başkanlığında yapılan bu toplantının olduğu saatin hemen bir saat sonrasında Menderes Belediyesi’nde Meclis toplantımız olacaktı. Meclis toplantımızın ertesi günü internet ortamındaki gazetelerden okuduğumuz haberleri gördüğümüzde İl Başkanının yanlış ve asılsız beyanlarda bulunmasının bu tarihlerde olmasını manidar bulduğumuzu belirtmek isteriz. Söz konusu haberde, sanki bu toplantıdan sonra biz Menderes Belediyesi CHP Meclis üyelerinin ret oyu verdiği intibası yaratılması ne yazık ki bizleri itibarsızlaştırmıştır.
 
Çünkü meclis toplantısında tarafımızdan ret oyu verilen konular daha önce hem grubumuzda hem de ilgili komisyonlarda ayrıntılı bir şekilde ve gerekli özen ile incelenerek karara bağlanmıştır.
 
Ret edilen konulardan biri olan Menderes’te yapılması planlanan gençlik merkezi ve açık spor tesisleri konusudur. Bu konu hakkında Belediyemiz ile İlgili resmi kurum olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında herhangi bir yazışma olmadığı görüldüğü için ret kararı verilmiştir. Meclis toplantısında Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Öztürk tarafından, söz konusu resmi yazışmalar yapıldığı takdirde 1,5 yıl süre içerisinde proje ve inşaatın sonlanması şartıyla bu projeyi kabul edeceğimizi beyan ettik. Aksi halde böylesi bir projeye bizlerin hayır demesi mümkün değildir.
 
Meclis toplantımızda ret oyu verilen bir diğer konu sözleşmeli şehir plancısı ve bir adet mühendis alınması konusudur. Ret gerekçesi de, Belediyemiz bünyesinde zaten bir şehir plancısı olması ve Belediyemiz kadrosunda olduğu ve maaşı Belediyemizce ödendiği halde Gaziemir Belediyesi’nde çalışan bir mühendisin olmasıdır.
 
Meclis toplantısında ret edilen diğer konu Başkanlık önergesidir. Bunun sebebi de daha önceki meclis toplantılarımızda vermiş olduğumuz cem evi ve daha önce alınmış olan hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz meclis kararının iptali yönündeki önergelerimizin Belediye Başkanı tarafından 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre gündeme alınmasını meclis oylamasına sunması gerekirken görevini kötüye kullanarak gündeme alınmasını oylamaya sunmamasıdır.
 
Biz CHP Meclis grubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Menderes’in lehine olan her türlü kararın arkasında durmaya devam edeceğimizi basına ve kamuoyuna duyururuz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.