Dolar 34,1138
%0.29
Euro 38,1297
%0.19
Altın 2.877,410
%1.7
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Milli Savunma Sorumlusu Bağcıoğlu'ndan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı

CHP Milli Savunma Sorumlusu Bağcıoğlu'ndan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı

Rusya-Ukrayna savaşı yeni teknolojiler için bir test alanına dönüştü. Silah sistemlerindeki hızlı gelişmeler dikkat çekiyor. Türkiye bu derslerden faydalanmalı.

  • Ege Postası
  • 13.09.2024 - 12:01

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili hazırladığı yazılı basın açıklamasında önemli uyarılarda bulundu. Bağcıoğlu, bu savaşın yeni silah teknolojileri ve stratejilerin denendiği bir laboratuvara dönüştüğünü ifade etti. Ülkemizin milli güvenliği açısından bu süreçten önemli dersler çıkarılması gerektiğini vurguladı.

YENİ TEKNOLOJİLERİN SAVAŞA ETKİSİ

Bağcıoğlu, savaş alanında uydu sistemleri, insanlı ve insansız hava-deniz araçlarıyla etkin keşif, gözetleme ve hedef tespiti yapabilmenin kritik olduğunu belirtti. Özellikle elektronik harp ortamında bile muhabere, komuta-kontrol fonksiyonlarının korunmasının şart olduğuna dikkat çekti. Öte yandan, muhtemel harekâtlar öncesinde düşmanın muhabere düzeni ve zayıf yönlerinin iyi analiz edilmesinin önemine değindi.

İNSANSIZ HAVA SİSTEMLERİNİN ARTAN ETKİSİ

Bağcıoğlu, dronlar ve insansız hava sistemlerinin savaşta giderek daha etkili olduğunu vurguladı. Özellikle keşif ve taarruz amaçlı insansız hava sistemlerinin etkinliğinin her geçen gün arttığını söyledi. Yoğun ve tekrarlanan saldırılar karşısında entegre hava savunma sistemlerine olan ihtiyacın arttığını belirtti.

DENİZ GÜVENLİĞİ VE İNSANSIZ ARAÇLAR

Deniz savaşlarında da insansız sistemlerin önemli bir rol oynadığını belirten Bağcıoğlu, liman ve denizde gemilere yönelik taarruzlarda insansız süstü araçlara karşı kesintisiz kontrol altyapısının gerekli olduğunu ifade etti. Ayrıca liman ve üslerde kuvvet koruma sistemlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

ELEKTRONİK HARP VE GPS KARŞI TEDBİRLER

Elektronik harp uygulamalarının hızla geliştiğine dikkat çeken Bağcıoğlu, GPS'in karıştırılması ve insansız araçlara yönelik elektronik harp faaliyetlerinin öne çıktığını belirtti. Bu süreçte hem bilgi güvenliğinin hem de harekat emniyetinin sağlanmasının hayati olduğunu vurguladı.

DEZENFORMASYON VE HALKLA İLİŞKİLERİN ÖNEMİ

Bağcıoğlu, basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin, savaş sürecinde büyük önem kazandığını belirtti. Dezenformasyona karşı koyma çalışmalarının ihmal edilmemesi gerektiğini ve bu konuda etkin mücadelenin zorunlu olduğunu söyledi.

Son olarak, Bağcıoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının ortaya koyduğu tüm bu derslerin dikkate alınarak, milli güvenliğimiz için gerekli tedbirlerin hızla alınması gerektiğini vurguladı. (Halk TV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.