Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP 'cemaat' ile işbirliği mi yapıyo?

CHP 'cemaat' ile işbirliği mi yapıyo?

Cemaat sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yanıt. Tekin "Fethullah Gülen Cemaati ile herhangi bir işbirliğimiz yok. Basında çıkan haber ve yorumlara inanmayın. Bizim milletle işbirliğimiz var. Herkesi CHP'ye oy vermesini ve 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin yolsuzluklardan kurtulmasını istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2013 - 11:22
İZMİR- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Darbeciler Atatürk'ü, daha sonra çeteler vatanseverliği ve milliyetçiliği kullandılar. Bugün de soygunlar din adına yapılmaktadır" diyerek, olası bir ekonomik krizin faturasının CHP'ye çıkarılabileceği uyarısında bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Bornova'da YERSED tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler, Demokrasi, Kadın ve Basın Politikaları" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
Gazeteci-yazar Gürkan Hacır'ın yönettiği panelin konuşmacıları arasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, YERSED Kooordinatörü Ali Koç da yer aldı.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki paneli Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın da arasında olduğu çok sayıda yurttaş izledi.
Gazeteci-yazar Gürkan Hacır, Türkiye'nin yeni bir sürece girdini belirterek, "11 yıllık AKP iktidarı sallanıyor. Talanın, yolsuzluğun hesabı sorulmaya başlamıştır. Türkiye yeni bir iktidara doğru yol alıyor.  Önümüzdeki dönem ülkemiz büyük değişikliklere gebedir. Neler yaşanacak,bunu hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.
Panelde ilk konuşmayı Hilal Dokuzcan yaptı. Kadınların siyasete ve yerel yönetimlere katılımına ilişkin bir sunum yapan Dokuzcan, "Yaklaşan yerel seçimlerde kadınlar yönetim kademelerinde hak ettikleri yeri almalıdırlar" dedi.
1930-2009 yerel seçimleri arasında geçen 79 yıllık dönemde yalnızca 6 kadının belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Dokuzcan, şöyle devam etti: "Bu tablo sizi mutlu ediyor m? Bizim CHP'li arkadaşlardan talebimiz ilk genel başkanımız, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi tavır almalarıdır. Biz CHP'li kadınlar başı dik mücadelemizi sürdürüyoruz. Siyasette kadını arka planda tutan ve zihinlere kazınan bu anlayışı ya temizleyeceğiz, ya temizleyeceğiz. Herkesin solculaştığı bu dönemde yolumuz da solumuz da açıktır."

"CHP'YE GÜÇ VERİN, BÜTÜN PİSLİKLERİ ORTADAN KALDIRALIM"

Dokuzcan'ın ardından konuşan ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Gürsel Tekin şunları söyledi:
"Bu 30 yıllık bir meseledir. Türkiye'nin temel meselesi 3 Y'dir. Yani yasama, yürütme ve yargıdır. Bu sadece 17 Aralık'ta başlayan bir konu değildir. Topyekun sistem sorgulanmadıkça bu meselenin üstesinden gelemeyiz. 12 Eylül'den beri yaşanan bir süreçtir bu. Türkiye'nin temel meselesi örgütsüzlüktür. Siyasal partiler yasası derhal değişmelidir. Kadın sorunu, kadınların siyasal hayata aktif katılımı ancak böyle çözülebilir."
30 yıldır organize hırsızlık ve yolsuzlukların ortak özellikleri geleneksel değerleri kullanmalarıdır diyen Tekin, "Darbeciler Atatürk'ü, daha sonra çeteler vatanseverliği ve milliyetçiliği kullandılar. Bugün de soygunlar din adına yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.
Olası bir ekonomik krizin faturasının CHP'ye çıkarılabileceğini dikkat çeken Gürsel Tekin, "Bu yolsuzluklar uluslararası organize bir çetenin işidir. Basını ele geçirdiler. Her gazetenin bir bankası bulunmaktadır. Algı yönetimi ve kamuoyu oluşturmada kullanılmaktadır" dedi.
CEMAAT SORUSUNA TEKİN'DEN YANIT

Bir dinleyicinin sorusu üzerine Gürsel Tekin, "Fethullah Gülen Cemaati ile herhangi bir işbirliğimiz yok. Basında çıkan haber ve yorumlara inanmayın. Bizim milletle işbirliğimiz var. Herkesi CHP'ye oy vermesini ve 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin yolsuzluklardan kurtulmasını istiyoruz" dedi.
Tekin, şöyle devam etti:
"Burada inançları, siyasi düşünceleri ne olursa olsun 70 milyon kenetlenelim, bir koalisyon oluşturalım. Bu yolsuzlukların önüne geçmek için daha temiz bir toplum oluşturmak için siyasal tercihlerimizi rafa kaldıralım."
30 Mart Yerel seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını vurgulayan Tekin, "Bu seçimde ya temiz bir toplum tercihinde bulunacağız ya da hırsızlığa ve yolsuzluğa devam diyeceğiz. Gelin daha temiz bir siyaset yaratalım. Mazisi tertemiz, pırıl pırıl CHP'ye güç verin bütün bu pislikleri ortadan kaldıralım" diye konuştu.

"BUNUN ADI DİKTATÖRLÜKTÜR; FAŞİZMDİR"

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu öncesi ve sonrası sürece dair gelişmeleri aktaran Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, "Kimse yolsuzluk üzerine kendine kahramanlık ilan etmeye çalışmasın" dedi.
"Başbakan'ı her dinlediğimizde hayretler içerisinde kalıyoruz" diyen Yarkadaş, "Kendi eliyle oluşturduğu HSYK'yı bile yargılamak istiyor. Başbakan'ın HSYK'yı hedef alan sözleri kuvvetler ayrılığını kaldırıp kuvvetler birliğini getirme çabasıdır. Bunun adı diktatörlüktür, faşizmdir" şeklinde konuştu.

Yarkadaş, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan sen bizi, yargıyı, polisi tehdit ederek korkutacağını mı sanıyorsun. Öyle kefen şovlarla bizi korkutamazsın. Son 7 yıldır Ergenekon ve Balyoz davalarıyla siyaset arenasını onlara teslim edeceğimizi zannettiler. Bizi korkutamazsın."
Yerel Yönetimler ve Siyaset Bilim Eğitim Derneği Koordinatörü Ali Koç da yaptığı konuşmada, kadınların siyasete ve yerel yönetimlere katılımının önemine değinerek, yönetimlerdeki demokrasi anlayışının geliştirilmesine vurgu yaptı. Koç, Türkiye'nin oldukça kritik bir süreçten geçtiğini de sözlerine ekledi. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.