Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 2 Genel Başkan Yardımcısı İzmir'e geldi

CHP'de 2 Genel Başkan Yardımcısı İzmir'e geldi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun “Genişletilmiş Örgüt Toplantısı” için İzmir'e geldi. Öncelikle İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret eden ikilinin gündeminde Ankara'daki terör saldırısı vardı. Terör saldırısını protesto etmek için basın toplantısı öncesi Yüksel, Torun ve Bingöl 1 dakika karanlıkta bekledi. Duvara bir dakika boyunca barkovizyon aracılığıyla siyah zemin üzerinde “Ankara.Terörü lanetliyoruz” yazan görüntü yansıtıldı. CHP'de 2 Genel Başkan Yardımcısından 'örgüt' mesaisi!

  • Ege Postası
  • 18.02.2016 - 12:59
EGE POSTASI – İzmir'e “Genişletilmiş Örgüt Toplantısı” için gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, önce partinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya gelen ikili, Aralık ayında il başkanı seçilen Yüksel'e “Hayırlısı olsun” dedi.

Torun ve Bingöl daha sonra basına açıklamalarda bulundu. CHP'nin genel başkan yardımcılarının gündeminde Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı vardı.

1 DAKİKALIK PROTESTO
Basın toplantısı öncesi Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek için Yüksel, Torun ve Bingöl 1 dakika karanlıkta bekledi. Duvara bu bir dakika boyunca barkovizyon aracılığıyla siyah zemin üzerine “Ankara. Terörü lanetliyoruz” yazan görüntü yansıtıldı.

TORUN: TAZİYE DİLEYEREK GEÇİRMEMEMİZ GEREK
Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Torun, “Ülkemiz her gün yeni bir acıyla karşı karşıya... Gün olmuyor ki şehit haberi almayalım. Türkiye bu anlamda çok sıkıntılı bir dönemde. Ankara'da menfur bir saldırı oldu. Yüreğimiz dağlandı. Tamamen masum insanlar Ankara'nın göbeğinde terörle karşı karşıya kalıp canlarından oldu. Diyarbakır'da 7 şehidimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acıları sadece taziye dileyerek geçirmememiz lazım.Sorumlularının hepimiz tatmin edecek açıklamaları yapmaları ve kararlar almaları lazım” dedi.

İKTİDARI HEDEF ALDI
Yaşananların sorumlusu olarak AK Parti iktidarını işaret eden Torun, “ Bu ülkenin istihbaratı sorgulanmalıdır. Devlet geleneği olan bir ülkeyiz. 92 yıllık bir tecrübeyi yaşıyoruz. Kabile devleti değiliz. Tüm bu katliamların ve terörün bitirilmesi gerekir. Devletin, yetkililerin üstüne düşüne sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Faillerin bulunmasını istiyoruz” dedi.



KENTE FAYDA GETİRECEK
“Yaşanabilir bir ülke için mücadelemize devam edeceğiz” diyen Torun, şöyle devam etti;

“Kimse zannetmesin ülke sahipsiz. CHP olarak olayların çok yakın takipçisiyiz. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün yapacağımız çalışmalarda kente fayda getirecektir. Hem örgütüme hem de yerel yönetimlerimize katkı sağlayacaktır. Yerel hizmetlere nasıl kaktı da bulunuruz hizmetleri nasıl daha iyi tanıtırız bu nedenle çalışma başlattık.”

BİNGÖL: TÜRKİYE'DE İYİ Kİ CHP VAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, konuşmasına “Boğazımız düğümleniyor. Acımızı ifade edecek kelimeleri bulmakta güçlük çekiyoruz” diyerek başladı.


Bingöl, Ankara patlamasında güvenlik zafiyeti olduğunu öne sürüp, hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bingöl, “Dünyada en ufak bir can kaybı olduğunda iktidardakiler gereğini yapar, istifa eder. Türkiye'deki hükümet ise yüzlerce kişi ölüyor ama rutin açıklamalarla olayı unutturmaya terk ediyorlar. Ya da o olaylardan siyaseten nemalanmanın fırsatçılığın, faydacılığın bir örneğini gösteriyorlar" dedi.  Bingöl, şunları söyledi;

“ Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar basiretsiz bir başka iktidar dönemini hatırlamıyorum. 2002'de iktidar olan AKP, terörün olmadığı şiddetin sıfır olduğu bir dönemde geldi. Gelin görün ki bugün 12 Eylül öncesindeki günleri aratırcasına her gün her saat nasıl bir olayla karşılaşacağımızın ızdırabı içinde gözlerimiz basında...140 gün içinde ülkede 4 ciddi terör olayı yaşadık. İlki Suruç'ta yaşandı. 34 genç katledildi. Ardından Türkiye'nin Başkent'inde Gar'da patlama oldu 103 kişi öldü. Sultanahmet'te 10 Alman konuk öldü. Ankara'da son olarak ülkenin en güvenilir yerlerinden bir yerinde bomba patladı. Bu ülkenin hükümeti ne yapar. İstihbarat teşkilatı neyi tespit eder. Hükümet basiretsizliğini dünde ortaya koydu. Dünya'nın bir çok ülkesinde en ufak bir can kaybı olduğunda iktidar olanlar gereğini yapar. Türkiye'de ki iktidar yüzlerce can kaybına rağmen tınmıyorlar açıklama yaparak olayı unutturmaya terk ediyorlar ya da olaylardan siyaseten nemalanmanın fırsatçılığın örneğini gösteriyorlar. Türkiye'de iyi ki CHP var. CHP'nin bütün örgütleri ülkesine karşı olan sorumluluğunu büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. CHP sorunların çözümü için çözüm üretiyor dikkat çekiyor. 4 yıl öncesini hatırlayın bu olayların faturasının ağır olacağını net şekilde ortaya koymuştuk. Uyarılarımızı dikkate almayan AKP ülkeyi şiddet bataklığına soktu. Bizim sevdamız Türkiye....Bizim bir tek hedefimiz var. Ülkedeki kardeşlik duygularını yeniden tesis etmek, ülkenin bütünlüğünü korumak. Daha bir acımızı değerlendirmeye fırsat bulmadan başka bir acıyla karşılaşıyoruz.”

GENEL MERKEZ MAHREÇLİ ÇALIŞMA
Geniş katılımlı örgüt toplantısının startını İzmir'den verdiklerini ifade eden Bingöl, “ Çalışmalarımızı İzmir'den başlattık. İzmir il yönetimimiz ayağının tozuyla bu çalışmaları başlatmıştı zaten. Geçen hafta benzer bir toplantı yaptı. Biz Genel Merkez mahreçli bir programı uygulayacağız. Bizim örgüt öncelikli anlayışımız var. Örgütlerle programlarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

YÜKSEL: TERÖRÜ LANETLİYORUZ
İl Başkanı Yüksel ise, “ Her gün şehit haberleri geliyor. Ankara'da kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve Diyarbakır'da kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Ama demeden fakat demeden terörü lanetliyoruz. Terörü bitirecek barışı sağlayacak her türlü adımın parçası olmaya hazırız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.