Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de aday belirleme yöntemi arayışı hızlandı

CHP'de aday belirleme yöntemi arayışı hızlandı

CHP yerel seçim komisyonu, 6 Eylül'de, İzmir İl Başkanı Engin, PM üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelip konuyla ilgili görüşlerini alacak

  • Ege Postası
  • 25.08.2013 - 09:47
İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcılarından oluşturulan yerel seçim komisyonu 6 Eylül Cuma günü CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Parti Meclisi Üyeleri ve milletvekilleri ile görüşerek aday belirleme yöntemleriyle ilgili görüşlerini alacak. Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre, aynı uygulama 4 Eylül Çarşamba günü Balıkesir, Aydın ve Muğla'da da gerçekleştirilecek. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yarın 30 ilçe başkanı ile tek tek görüşerek, "ilçenizde hangi yöntemle aday belirlensin" diye soracak. Engin, "Komisyona İzmir'in genel görüşünü ileteceğim. Arkadaşlarımızın hakim denetiminde önseçim isteği var. Eğilim yoklaması sonuçlarına uyulmayacağı yönünde endişeleri var" dedi.

Görüşme odasına
CHP'de seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Partilerinden belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenler 2 Eylül'e kadar başvuru yapacak. Bugüne kadar 63 il başkanını dinleyen ve "adaylar hangi yöntemle belirlensin" diye soran genel merkez, 7 Eylül Cumartesi gününe kadar 18 ilin daha görüşünü alacak. İzmir İl Başkanı Engin, milletvekilleri ve parti meclis üyeleri aday belirleme yöntemine ilişkin görüşlerini 6 Eylül Cuma günü 14.00'da komisyona iletecek.
Partinin İl Başkanlığı'nda yapılacak ilçe başkanları görüşmesi saat 09.30'da Konak'la başlayacak, 15'er dakikalık aralıklarla sırasıyla Karabağlar, Buca, Bornova, Bayraklı, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Karşıyaka, Balçova, Çiğli, Çeşme, Aliağa Bergama, Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, Tire, Kınık, Dikili, Foça, Karaburun, Menemen, Seferihisar, Urla, Torbalı, Selçuk, Menderes ve Kemalpaşa ile sürecek.
İl Başkanı Engin, ilçe başkanları ile tek tek görüşeceğini belirterek, "Aday belirleme yönteminin nasıl olması gerektiğini ilçe başkanlarına soracağız. Genel merkeze İzmir'in çoğunluk görüşünü ileteceğim. Arkadaşlarımız, hakim denetiminde önseçim istiyorlar. İkili görüşmelerde, toplantılarda bu isteklerini sürekli dile getiriyorlar. Eğilim yoklamasından çıkan sonucun bağlayıcı olmaması ilçe başkanlarını endişelendiriyor. Net görüş pazartesi günü belli olacak" dedi.
Genel merkez bünyesinde oluşturulan komisyonda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yer alıyor.

Komisyon üyeleri
CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, daha önce Yeni Asır'a "Önseçim olmayacak. Adayları eğilim yoklaması ile belirleyeceğiz" demişti. Öte yandan CHP'nin İzmir'deki başkan adayının ön seçimle belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ön seçim demokrasinin gereğidir. CHP içerisinden seçilmiş 35 bin civarında delege belirleyici olacak. Sayı arttıkça, tabana doğru indikçe aklı selim egemen olacaktır" diye konuşmuştu.

PARTİDE ÖNSEÇİM İSTEYENLER
Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz: Hakim denetiminde önseçim istiyoruz. Eğilim yoklaması bizi güç durumda bırakır.
Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu: Ben başından hakim denetiminde önseçim istiyorum. Örgütle karşı karşıya gelmek istemiyorum.
Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül: Önseçim istiyoruz. Eğer partililere sormazsak başarıyı yakalayamayız.
Ödemiş ilçe Başkanı Hikmet Güriş: Önseçim istiyoruz. Eğer önseçim yapılmayacaksa tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması yapılmalı.
Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege: Yaptığımız araştırmalara göre partililerimiz hakim huzurunda önseçim istiyorlar.
Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: Kesinlikle ön seçim istiyoruz.
PM Üyesi Berrin Dilekçi: İzmir önseçim istiyor. Biz hep bunu savunduk. Son kararı PM verecek.

EĞİLİM YOKLAMASI VE DİĞER YÖNTEMLERİ SAVUNANLAR
Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin: Parti örgütümüz üye bazında eğilim yoklaması istiyor.
PM Üyesi Nazik Işık: Üye bazında eğilim yoklaması istiyorlar. Önseçim yapmayacağız. Adaylarla ilgili anket çalışması yapılacak.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu: PM'nin tüzüğe uygun olarak verdiği merkez yoklaması kararı var. CHP'ye uygun, şaibesiz, tartışmasız, karakterli adaylarla yola çıkılacak.
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alattin Yüksel: Başkan adayına 100 üzerinden puan verilmeli. Bunun 25 puanını halk, 25'ini sandıktan çıkacak sonuç, 25'ini sivil toplum kuruluşları, son 25'ini ise parti yönetimi vermeli.
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Hülya Güven: Yapılacak olan anket ve eğilim yoklamasıdır.
PM Üyesi Hüseyin Saygılı: Resmi önseçim yapılmayacak. Örgüt nezaretinde eğilim yoklamaları yapılacak. PM'de bunu savunduk.
Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Örgüt aday belirlenirken anketle halka sorulmasını istiyor. İlçe yönetimlerinin görüşünün alınması isteniyor.
Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı: Tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması istiyoruz. Halkın ve sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınmalı.
Kemalpaşa İlçe Başkanı Ünsal Akmaca: Örgütle görüşmelerimiz devam ediyor.
Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen: Görüşmelerimiz devam ediyor.
Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli: Oybirliğiyle üye bazında önseçim ya da eğilim yoklaması yapılması kararı aldık.
Tire İlçe Başkanı Şenol Sardağan: Adayın üye bazında eğilim yoklaması ve anketle belirlenmesini istiyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.