Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kadınlar  8 engelliyi daha sevindirdi

CHP’li Kadınlar 8 engelliyi daha sevindirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları’nın göreve geldiği Temmuz 2012’den bu yana devam ettirdiği ‘’Kapakları topluyoruz engelleri aşıyoruz’’ projesi kapsamında aldığı 8 tekerlekli sandalye, ilçe kadın kollarına törenle teslim edildi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2013 - 12:15
 İZMİR - CHP İl Kadın Kolları’nın göreve geldiği Temmuz 2012’den bu yana sürdürdüğü ‘’Kapakları topluyoruz, engelleri aşıyoruz’’ projesi kapsamında 18’inci tekerlekli sandalye bugün yapılan törenle İl başkanlığında teslim edildi. Törene İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, çevre ilçelerin kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamaya tekerlekli sandalyede oturarak yapan Kadın Kolları Başkanı Utku, bugüne kadar 4 tondan fazla kapak topladıklarını ve bugün 18’inci sandalyeyi teslim ettiklerini belirtirken, AKP’nin son günlerde çıkardığı yasalarla birlikte engellilerin haklarını en aza indirilmeye çalıştığını söyledi.

‘’Ancak 3-4 Kez Gittikten Sonra…’’

Engelli bireyine sahip çıkmanın sosyal devletin doğal görevi olduğunu söyleyen Utku, "Devlet engellisini sosyal hayata geçirmek için üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Oysa bizde engelli raporu almak bile çok zor. Aileler rapor almak için hastane kapılarında gece yarıları sıraya giriyorlar, hastaneye 3 - 4 kez gittikten sonra çocuklarıyla birlikte heyete giriyorlar" şeklinde konuştu.

‘’Engelli Raporu Aldıktan Sonra Sorunları Bitmiyor’’
Ailelerin çocuklarına engelli raporu aldıktan sonra da sorunlarının devam ettiğine dikkat çeken Utku, "Aileler çocuklarına engelli raporu aldıktan sonra sorunları bitmiyor. Bir akülü sandalye için devlet yaklaşık bin 900 lira veriyor. Oysa bir akülü sandalye 2 bin 500 3 bin lira civarında. Arada ki farkı karşılayamayan aile içi burkularak da olsa çocuğuna düşük nitelikte araç alıyor. Üstün üstlük devlet engelliye 5 yıl boyunca "Bu arabayı kullanacaksın" diyor. Kampanyamızın başarıya ulaştığı başarı için başta kapak toplayan İzmirli hemşerilerimize, değerli esnafımız, sevgili İlçe Kadın Kolları Kollarımıza ve en önemlisi engelli ve engelli aileleri ile koordinasyondan sorumlu İl Kadın Kollu yöneticilerine içten teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamalarında bulundu.

‘’Çile Olmamalı’’

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal devletin gereklerine inanan bir parti olduğunu vurgulayan Utku, "Bir engelli çocuğun raporunu çıkartmak ailesi için çile olmamalı, çocuk iyileşmediği halde raporundaki engel oranı düşmemelidir. Sosyal devlet engellisini hayata katmak için gereken gereci sağlar ve sağlamalıdır. Sizleri engellisini hayata katmayı en doğal insan hakkı olarak tarif eden Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getirmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.