Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aksünger'den haremlik-selamlık tepkisi

CHP'li Aksünger'den haremlik-selamlık tepkisi

İzmir’de, Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 7 bin kişilik, 12 bloktan oluşan öğrenci yurdundaki erkek öğrencilerin, 2 Eylül’den itibaren Buca, Çiğli ve İnciraltı’ndaki yurtlara kaydırılıp, yurdun sadece kızlara tahsis edilecek olmasına, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve bir grup öğrenci tepki gösterdi. Aksünger, "Öğrencilere resmen zulüm yapılıyor. Bakan ve iki üniversitenin rektörü hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bu uygulama Anayasa’nın 10’uncu maddesine aykırıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 16:03
İZMİR- Ege Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtlarının sadece kız yurdu olarak kullanılacağı söylentilerine, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’den tepki geldi. Aksünger, bir grup öğrenci ile birlikte üniversite içindeki öğrenci yurdu önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler ellerinde, 'Devlet eli ile ayrıma son', 'Haremlik selamlık uygulama istemiyoruz', 'Yurtları kadın-erkek diye ayırma', 'Üniversite bizim karar bizim' yazan dövizler taşıdı.

'YAPTIKLARI KARŞI DEVRİM HAREKETİ'

CHP’li Aksünger, üniversitede harem- selamlık uygulama yapılmaya çalışıldığını öne sürdü. Aksünger şunları söyledi:

"5 yıldır toplum üzerinde baskılar ortada. Öğrencilere zulüm yapılıyor. İktidar toplumun her kesiminde gerici zihniyeti bir vesile ile bu ülkenin bütün damarlarına enjekte etmeye çalışıyor. Öğrenciler gerici politikaya alet edilmeye çalışılıyor. Spor Bakanı diye geçinen ve spordan hariç her şeye bakan biri var. Memlekette spor yerlerde sürünüyor. Futbolda, atletizmde, güreşte inanılmaz kaoslar yaşanıyor. Buna rağmen Sayın Bakanın işi gücü podyumlarda spikerlik yapmak. Öğrencileri kendine göre ahlaki bir değer üzerinden namus bekçiliği yaparak, erkek ve kızları ayırmaya çalışıyor. Bu ülkenin temelindeki bütün aydınlık, laik cumhuriyete,ihanet ediyorlar. Bir insanın fikri neyse zikri de odur. Bu ülkenin kuruluş felsefesi var. Yapılan, devrimlere karşı yaptıkları aslında karşı devrim hareketidir."

'İPTALİ İÇİN YARGIYA GİDECEĞİZ'

Aksünger, bu duruma karşı çıkmamakla, öğrencilerin yanında yer almamakla suçladığı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canğer Yılmaz’a da tepki gösterdi. Böyle bir uygulamanın önüne geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Aksünger, bunun anayasanın 10’uncu maddesine aykırı olduğunu savundu. Böyle bir kararın iptali için yargıya gideceklerini, ayrıca iki üniversitenin Rektörü ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.