Dolar 34,1128
%0.28
Euro 38,0368
%-0.05
Altın 2.867,770
%1.36
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den 'Olimpiyat' tepkisi: AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz

CHP'li Yücel'den 'Olimpiyat' tepkisi: AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz

Türkiye, Paris Olimpiyatları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak tamamladı. Türkiye 40 yıl sonra Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalyasız dönmenin üzüntüsü yaşanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından açıklama yaparak sorumlulara yönelik tepki gösterdi. Yücel, 22 yıllık AKP ve Erdoğan yönetiminin ekonomide, sağlıkta, eğitimde olduğu gibi spor alanında da ülkeyi bir adım bile ileri taşıyamadığının göstergesi. 22 yıldır ülkeyi yöneten, defalarca olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya aday olup kazanamayan AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz. Olimpiyatları ısrarla almak istemelerinin sebebi de, aslında spor altyapılarının yapılmasının zorunlu olması. Yani yine inşaat ve rant sevdası... Yine 5'li çetelere verilecek ihaleler... " dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2024 - 18:20
  • Güncelleme: 11.08.2024 - 18:49

EGEPOSTASI- Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya aldı. Milli sporcular 1984 Los Angeles'tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı.

Türkiye 40 yıl sonra Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalyasız dönmenin üzüntüsü ülkece yaşanırken, tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tepkiler sorumlulara yönelirken tüm sporculara ise emekleri için teşekkür ediliyor.

Madalya sıralamasında çok gerilerde kalan sporcularımız, altın madalya sevinci de yaşayamayınca tepkiler çığ gibi arttı. Spor politikalarına yönelen eleştirilerden iktidar da nasibini aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepkisini ortaya koydu.

Deniz Yücel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İlk görsel 2024 Paris Olimpiyatlarında en fazla madalya kazanan ilk 10 ülkenin listesi. İkinci görsel ise aynı ülkelerin 2023 yılı yaş ortalamaları.

Her iki görsel, aslında 22 yıllık AKP ve Erdoğan yönetiminin ekonomide, sağlıkta, eğitimde olduğu gibi spor alanında da ülkeyi bir adım bile ileri taşıyamadığının göstergesi.

22 yıldır ülkeyi yöneten, defalarca olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya aday olup kazanamayan AKP iktidarı sporcu yetiştirmekten aciz. Olimpiyatları ısrarla almak istemelerinin sebebi de, aslında spor altyapılarının yapılmasının zorunlu olması. Yani yine inşaat ve rant sevdası... Yine 5'li çetelere verilecek ihaleler... 

İlk 10'daki ülkelerin hepsinden genç nüfusa sahip olmamıza, bir çoğundan daha fazla nüfusumuz olmasına rağmen Türkiye'nin 8 madalyayla 64. sırada olması beceriksiz ve liyakatsiz AKP yönetiminin elinde insan kaynağımızın nasıl harcandığının kanıtı ve utanç vesikasıdır.

Olimpiyatlar bugün sona erecek. Üzülerek ifade ediyorum ki, 40 yıl sonra ilk kez, olimpiyatlarda altın madalyamız yok. Bazı sporcularımızın şahsi gayretleriyle kazandığı madalyalar elbette ki gurur kaynağımız. Ancak, 22 yıldır iktidarda olan bir parti ülkesini sürekli mi geriye götürür? 

Yönetimde olduğunuz bunca zamanda tüm spor dallarının tüm federasyon seçimlerine burnunuzu sokup benim adamım federasyon başkanı olacak diye diretirseniz, kadınları spordan dışlarsanız netice bu olur. 

Yahu başka ülke olsa #FileninSultanları 'nı sırtında taşır. Siz trollerinizle kızlara etmedik hakaret bırakmadınız... 

Onlar bizim her daim gururumuz. Tebrikler Atatürk' ün kızları..."

 

 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.