Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençler kazalara 'dur' demek için sahaya iniyor

CHP'li gençler kazalara 'dur' demek için sahaya iniyor

Türkiye'de son on yılda yaklaşık 11 bin işçinin iş kazalarında hayatını kaybetmesi ve günde minumum 700 iş kazasının meydana gelmesi nedeniyle CHP harekete geçti. İbrahim Soydan başkanlığında önemli sosyal projelere imza atan CHP’li gençler, iş güvenliği uzmanlarıyla birlikte iş kazalarının fazla olduğu yerlere gidip işçilere bilgilendirme yapacak.

  • Ege Postası
  • 14.02.2013 - 15:38
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre son on yılda yaklaşık 11 bin işçinin iş kazalarında hayatını kaybetmesi ve günde minumum 700 iş kazasının meydana gelmesi nedeniyle CHP İzmir İl Gençlik Kolları harekete geçti. İbrahim Soydan başkanlığında önemli sosyal projelere imza atan CHP’li gençler, iş güvenliği uzmanlarıyla birlikte iş kazalarının fazla olduğu yerlere gidip işçilere bilgilendirme yapacaklar.

“NİTELİKLİ MUHALEFET YAPIYORUZ”

CHP İzmir Gençlik Kolları olarak nitelikli muhalefet yaptıklarını ve sosyal projelerle vatandaşlara çözüm önerileri sunduklarını ifade eden İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan “Türkiye’de işçi ölümleri çok fazla…Avrupa’da da üst sıralardayız. CHP gençliği olarak sosyal sorumluluk projesi başlatmak istedik. İş güvenliği uzmanlarıyla birlikte iş kazalarının fazla olduğu yerlere gideceğiz. Orada çalışan vatandaşlarımıza uzmanlar eşliğinde ders verilecek. İş kazalarının fazla olmasında işçilerin imkanlarının yeterli olmaması ve iş güvenliği bakımından yeteri kadar bilgilendirilmemeleri yatıyor. Biz de bu yöne harekete geçtik” dedi. Soydan önümüzdeki hafta başından itibaren bu doğrultuda sahaya ineceklerini ve özellikle iş kazalarının fazla olduğu inşaatlarda çalışan işçilerle bir araya geleceklerini belirtti.

HER 15 SANİYEDE 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBEDİYOR


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre dünyada her 15 saniyede yaklaşık 160 işçi iş kazası gerçekleşirken, her 15 saniyede 1 işçinin iş kazası veya meslek hastalığı kaynaklı nedenlerle hayatını kaybediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.