Dolar 34,2564
%0.05
Euro 37,6042
%-0.07
Altın 2.927,370
%0.2
Bist-100 9.153,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerin davasında flaş karar

CHP'li gençlerin davasında flaş karar

‘Silahlı örgüt üyeliği’ iddiasıyla haklarında dava açılan CHP’li 7 genç için ikinci duruşma Karşıyaka Adliyesi’nde yapıldı. Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Ümit Sarıdağ için tutuksuz yargılanması kararını verdi. Sarıdağ gün içinde tahliye olacak. CHP'li 7 genç ‘Silahlı örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanıyor...

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 15:59
EGE POSTASI - Çiğli’de, sokak arasında yakılan bir ateş ve bu ateşle ilgili polise ulaşan ihbar üzerine, tümü CHP üyesi 7 genç , 4 ayrı yasadışı sol örgüte üye oldukları ve silahlı eylem yapacakları iddiasıyla gözaltına alınmış daha sonra hazırlanan iddianameyle gençler hakkında “silahlı örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılmıştı. 7 gençten sadece Ümit Sarıdağ tutuklanmıştı.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Buca Kırıklar Cezaevinde tutuklu bulunan Sarıdağ için tahliye kararı çıktı. Sarıdağ, sabit ikametgah sahibi olduğu için tutuksuz yargılanacak.
 

Bir sonraki duruşma 29 Aralık’ta görülecek. Üçüncü duruşmada kararın çıkması bekleniyor.
 
Duruşmaya CHP İl Başkanı Bedri Serter, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, milletvekili adayları Mustafa Balbay, Atila Sertel, Tuncay Özkan, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır, Ali Kemal Elitaş, Ali Hıdır Uludağ, Nilay Kökkılınç, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen, gençlik kolları üyeleri ve partililer Karşıyaka Adliyesi’ne giderek yargılanan partili gençlere destek oldu.


BÜTÜN BU AYIPLARDAN TEMİZLEYECEK PARTİ CHP'DİR
Mahkemenin verdiği kararı dışarıda bekleyen vatandaşlara duyuran Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, "Ümit Sarıdağ arkadaşımızın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Olmaması gereken, yaşanmaması gereken bir tutuklama düzenlenmemesi gereken bir iddianame, suçu olmamasına rağmen gençlerin terörist olma şüphesiyle gözaltına alınması ve alınlarına kara çalınması Türk adalet sisteminin bir ayıbıdır. 1 Kasım'da Türkiye'yi bütün bu ayıplardan temizleyecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu arkadaşlarımız yarından itibaren Atatürkçü, cumhuriyetçi, solcu, sosyal demokrat mücadelelerine Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam edeceklerdir. Yorulmadan, dinlenmeden, bıkmadan, usanmadan 1 Kasım'a kadar partimizin iktidarı için çalışacaklardır. Ben onları iyi tanıyorum. İyi biliyorum. Bu arkadaşlarımızın üye olduğu tek örgüt Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz bu cumhuriyeti kuran partiyiz. Barışı, birliği, beraberliği savunan partiyiz. Biz önce Türkiye, önce insan, önce birlik diyenlerin partisiyiz. Ve bedeli ne olursa olsun barışı getireceğiz. Biz bu arkadaşlarımızla artık daha güçlüyüz. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.