Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin delege yapısı sandık umutlarını azaltıyor

CHP'nin delege yapısı sandık umutlarını azaltıyor

İzmir'de Başkan adayları için anket yöntemini benimseyen CHP Genel Merkezi,meclis üyelikleri için eğilim yoklaması yapma konusunda tedirgin. Delege yapısının sandıktan 'adil ve sağlıklı bir sonuç çıkmasına izin vermeyeceğini' savunan bir kesim olduğunu vurgulayan PM Üyesi Hüseyin Saygılı, 'gönül elbette sandık istiyor. Ama buna karşı çıkanların haklı olduğu yönler olduğu da bir gerçek' uyarısında bulundu. İl Başkanı Ali Engin'in Konak Başkan adaylarıyla yaptığı toplantıda 'Aralık'ta meclis üyeliği için sandık kurulacak' demesi ise kafaları karıştırdı

  • Ege Postası
  • 14.11.2013 - 12:13
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - CHP'nin MYK'da İstanbul'un kendi yönetimlerinde olmayan 16 ilçesi için 'eğilim yoklaması' kararı alması gözlerin İzmir'e çevrilmesine neden oldu. İzmir'de CHP Genel Merkezi'nin belediye başkan adayları için 'anket' yöntemini benimsediği biliniyor. Ancak 'meclis üyelikleri' için sandık konulup konulmayacağı konusunda kafalar karışık. Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından metropoldeki ilçelerin belediye başkan adaylarıyla toplantı üstüna toplantı yapan İl Başkanı Ali Engin, sadece Konak adayları toplantısında 'sandık kurulacak' mesajı verdi. 

ARALIK AYINDA SANDIĞA GİDECEKSİNİZ!
Ali Engin'in Konak adaylarıyla yaptığı toplantıda 'Aralık ayında meclis üyelikleri için delegemiz sandık başına gidecek. 10 bin 100 üyemiz istediği aday adayına oy verecek. Fermuar sistemiyle yani, 1-3-5-7-9-11... sandıktan çıkacak olan isimler, 2-4-6-8-10... şeklinde de Genel Merkez'in belirleyeceği isimler olacak' dediği öğrenildi. Ali Engin'in 'sandık kurulacak' açıklamasını gittiği diğer ilçelerde yapmaması ise dikkat çekici bir ayrıntı.

SAYGILI: 'SANDIĞA EVET AMA!'
CHP Parti Meclisi'nde İzmir'in Meclis üyeliklerinin belirlenmesi için 'eğilim yoklaması' yapılması yönünde bir karar verilmediğini vurgulayan PM Üyesi Hüseyin saygılı 'bizim parti kültürümüzde ön seçime hayır deme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak sandık kurulmasını isteyenler kadar, delege yapımız özellikle bazı ilçelerde sağlıklı değil. Kadifekale'de ikinci partiyiz ama Konak delege yapısında Kadifekale, yüzde 80 oy aldığımız Alsancak'tan daha ağırlık kazanabiliyor. O yüzden çıkacak sonuç adil ve sağlıklı olmaz diye düşünen büyük bir kesim var. Balçova, Narlıdere gibi ilçelerde bu türden sorunlar yaşanmayabiliyor. ama Konak gibi ilçelerde bu dikkat edilmesi gereken bir konu. Bunlara hak vermemek mümkün değil' diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.