Dolar 34,1105
%0
Euro 38,1733
%0.02
Altın 2.916,030
%0.05
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve AK Parti arasında küfür gerginliği devam ediyor

CHP ve AK Parti arasında küfür gerginliği devam ediyor

Kamer Genç'e küfür eden AKP'li Zeyid Aslan Böcek Komisyonu başkanlığından istifa etti. Aslan'ın katılmadığı toplantıda CHP'li ve AK Partili vekiller arasında çok sert tartışma yaşandı. Tartışmaya İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Erdal Aksünger de katıldı

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 14:56
ANKARA- CHP Milletvekili Kamer Genç'e küfür eden AKP'li Zeyid Aslan Böcek Komisyonu Başkanlığı'ndan istifa edeceğini duyurdu. Ancak Aslan AKP milletvekilliğinden istifa etmeye yanaşmadı.
İstifa kararının Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis’e de hayrı yoktur” sözlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.
CHP'li 60 milletvekili Aslan'ın başkanı olduğu Böcek Komisyonu toplantısına katılarak Aslan'ın istifa etmesini istedi. Komisyon toplantısında AKP'li ve CHP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı.
Olayların ardından AA muhabirine konuşan Aslan, ''İstifa dilekçemi yazıp Meclis Başkanlığı'na gönderdim'' dedi. Aslan, komisyon başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, “Komisyon çalışmalarının daha rahatlıkla yürütülebilmesi için istifa ettim. Komisyon üyeliğinden de ayrılıyorum. Türkiye’nin gündemini gereksiz yere meşgul etmeyelim” dedi.
Zeyid Aslan, AKP'den ya da milletvekilliğinden istifasının söz konusu olmadığını bildirdi.
CHP’li 60 milletvekili TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan’ı protesto etmek için komisyona geldi. Zeyid Aslan’ın olmadığı komisyonda gergin anlar yaşandı. CHP’li vekiller Aslan’ın istifasını istedi. Tartışmanın büyümesi son anda önlenirken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, başkanlık sırasına doğru kalem attı.



-ASLAN KOMİSYONA GELMEDİ-
Meclis Genel Kurulu’nda AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yönelik sözlerini protesto etmek isteyen 60 CHP’li vekil TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu’na geldi.
Başkan Zeyid Aslan’ın gelmediği komisyona Başkanvekili Yusuf Başer başkanlık etti. CHP’li vekiller usul tartışması açılmasını istedi. CHP’li vekiller, “Komisyon başkanının ahlaki değerleri iflas etmiştir”, “Babanın keyfine göre yönetemezsin”, “Senin yerine ahlaksız başkan oturacaktı” diyerek yerlerinden bağırdı.



-TANSİYON YÜKSELDİ TOPLANTIYA ARA VERİLDİ-
CHP’li vekiller, “Usul dersi almayacağız” derken Başer, “Kimseye usul dersi vermiyoruz. Burası araştırma komisyonu” diye konuştu.
Tansiyonun yükselmesi üzerine Başer, toplantıya ara verdi. CHP’li vekiller, “Böyle ara veremezsin. Milletvekili konuşurken ara veremezsin” diyerek tepki gösterdi.
Toplantıya verilen arada da tansiyon düşmedi. CHP’li Engin Özkoç, “70 yaşındaki bir insana ana avrat küfreden bir milletvekili burada başkanlık yapamaz” diyerek tepkisini dile getirdi. CHP’li vekiller de, “Başkan niye gelmedi'” diye sordu.



-HAYDAR AKAR KALEM FIRLATTI- HAMZA DAĞ ÇİLEDEN ÇIKTI
Gerilimin yüksek olduğu oturumda Haydar Akar, başkanlık sırasına doğru kalem fırlattı. AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ da ayağa kalktı ve dışarı çıkmasını istedi.
Tansiyonun yüksek olduğu oturumda tartışmanın kavgaya dönüşmesi son anda önlendi.
CHP’li Malik Ecder Özdemir de, Aslan’ın başkanlık görevini yürütemeyeceğini ifade etti.
Aradan sonra komisyonun CHP’li üyeleri Erdal Aksünger, İlhan Cihaner, Namık Havutça ve Mehmet Kesimoğlu tek tek söz alarak Aslan’ın istifasını istedi. Kesimoğlu, “Sağlık kontrolünden geçmesini öneriyorum. Derhal istifa etmeli. O koltuğu boşaltmalı. Parlamento tarihinde bu kadar galiz küfürlerin yer aldığı bir tutanağı ben ne gördüm ne duydum ama görmek istesek de tutanaklar da göremiyoruz. Eğer Meclis Başkanı o milletvekilinin sözlerinden utanç duyup onları kaldırdıysa Türk milletinden özür dilemelidir. Eğer özür dilemeyi içine sindiremiyorsa o tutanakları derhal ilgili yere yeniden koymalıdır” diye konuştu.

AKSÜNGER: “İNSANLAR ARASINDA CİNAYET ÇIKAR”-
Erdal Aksünger de, “O tutanaklara baktığımda Türkiye Cumhuriyetinin herhangi bir resmi kurumunda böyle bir ithamların böyle bir küfürlerin bir tutanağa geçmesi bile bu ülkede en küçük bir resmi bir kurum için bile utanç bir konu iken TBMM tutanaklarına geçti. O kelime dışarıda edilse cinayet çıkar insanlar arasında. İnsanlar arasında cinayet çıkar, böyle bir aşağılık söylem olur m? Zeyid Bey’in başkanlık yaptığı sürece bu komisyonda görev almayacağımı söylüyorum. Biz bu şartlarda başkan olduğu sürece çalışmayacağız” dedi.



-CHP’LİLER KOMİSYONU TERK ETTİ-
CHP’li Malik Ecder Özdemir de, “Meclis’te giderek bir şiddet tırmandırılıyor. Bu kaba kuvveti telin etmemiz gerekiyor. Bugünkü komisyon toplantısını terk edeceğiz. Bundan sonraki çalışmaları da kendi aramızda değerlendireceğiz” diye konuştu.
Ardından CHP’li vekiller komisyon salonunu terk etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.