Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Kurul’daki gerginlik komisyona taşındı

Genel Kurul’daki gerginlik komisyona taşındı

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan arasındaki küfürlü tartışma, kamuoyunda 'Böcek Komisyonu' olarak bilinen Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliğinin İhlali Araştırma Komisyonu’na...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 12:49
TBMM Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Arslan arasındaki küfürlü tartışma, kamuoyunda 'Böcek Komisyonu' olarak bilinen Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliğinin İhlali Araştırma Komisyonu’na yansıdı.

Toplantıya CHP, 30’un üzerinde milletvekili ile katıldı. CHP’li vekiller, Arslan’ın Genel Kurul’da ettiği küfürlerden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, istifasını talep etti. CHP'li vekiller, Arslan başkanlık yaptığı sürece komisyonda görev almayacaklarını kaydetti.

AK Partili vekiller ise Arslan’ın şu anda komisyonda olmadığını belirterek, bu konunun tartışma yerinin Genel Kurul olduğunu söyledi. CHP’li vekillerin tepkisinin devam etmesi üzerine komisyonda tansiyon bir anda yükseldi. Başkan vekili Yusuf Başer, toplantıya ara verdi. Ancak tartışma arada da devam etti. CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, elindeki kalemi AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a fırlattı. Masadaki diğer kalemi de fırlatmak isteyen Öner’i diğer CHP’li vekiller sakinleştirmeye çalıştı. AK Partililer, Öner’i şov yapmakla suçladı. Yaşanan gerginlik sonrasında CHP’liler toplu halde salonu terk etti. Başkan vekili Başer, “Demokrasiden dem vuran insanların, muhataplarının cevabını dinlemesi gerekir. Onu kendileri yapmamıştır.” diyerek tepki gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.