Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den, AK Parti’ye sert tepki

CHP’den, AK Parti’ye sert tepki

AK Parti İzmir milletvekillerinin, 22 Ağustos’ta Barış Bloku’nun İzmir’de yapacağı mitinge destek vermekle eleştirdiği CHP’li İzmir milletvekilleri tepki gösterdi. Vekiller, terör eylemlerinin araştırılması için mecliste komisyon kurulmasına AK partili vekillerin ret oyu verdiğini hatırlatarak, “Bizim eller barış için kalkarken onlar yoktu. Tabiki ‘barış’ diyeceğiz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Partinin adını değiştirdiğini belirterek, “AKP, akan kanın partisi olmuştur” dedi. Barış Bloku kavgası! CHP'den AK Parti'ye sert tepki:

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 15:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Tacettin Bayır ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in katılımıyla partinin İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın toplantısında AK Partili milletvekillerinin CHP’yi Barış Blok’una verdikleri destek nedeniyle suçlamalarına sert tepki gösterdi. Serter, AK Partili milletvekillerinin açıklamalarını, ‘yavuz hırsızın ev sahibini bastırır’ deyimine uygun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''MHP'li Karataş: AKP, CHP ve HDP bölücülük yolunda'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

''AK Parti'ye bir tepki'de MHP'li vekilden''HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"AK PARTİ O ÜÇ VEKİLE ÇOK SERT ÇIKTI: HEDEFTE ALTIOK, BAYIR VE ÇAM" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...


"AK PARTİLİ DELİCAN VE VEKİLLERE CHP VE HDP'DEN JET YANIT" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



“CHP terörün bitmesi, Türkiye'de gerçek ve kalıcı  huzurun, barışın sağlanması için, samimiyetle çalışan, çaba gösteren tek partidir. Terör denen beladan ülkemizi kurtarmak, akan kanı durdurmak için çabalıyoruz. Bizler, ülkenin her köşesindeki insanlarımızın ‘barış istiyoruz yeter artık, bitsin artık bu kavga, bu terör’ dediğini biliyor, milletimizin sesine kulak veriyoruz. Bizim terör bitsin, canlarımız yitip gitmesin diye yaptığımız çalışmaları, hiç kimse kendi kirli pazarlıklarıyla karıştırmasın. Biliyoruz ki, ülkenin yeniden bu duruma gelmesi, birilerinin iktidar kaygısıyla yaptığı pazarlıklar sonucu başlamıştır. Yani bu konuda, AKP bize söz söyleyecek durumda değildir. Dün AKP il başkanının ve milletvekillerinin yaptığı açıklamalar  ancak, yavuz hırsızın ev sahibini bastırması durumuyla açıklanabilir. Herhangi bir partinin, herhangi bir hareketin veya herhangi birinin sözleri içinde, barış, kardeşlik, huzur yoksa, dikkate almıyoruz. Amacımız, bir insanımız daha ölmesin terör dursun diye, elini taşın altına koyma cesareti gösterenlerle, çıkarsız, beklentisiz, adalet ve huzur isteyenlerle birlikte, kalıcı barışı sağlamaktır. Silahlar sussun, İnsanlar kucaklaşsın diye bu yoldayız. Birileri siyaset yapacak diye bize sataşmaya kalkınca da, bu yoldan dönmeye hiç niyetimiz yok.”
,


“SİLAH DEPOLARI HANGİ İKTİDARIN DÖNEMİNDE OLDU”
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, terör olaylarının araştırılması için komisyon kurulması önerisini hatırlatarak, şunları söyledi: 

“Türkiye önemli bir dönemeçten geçiyor 7 Haziran seçimlerinin üzerinden bugün 64 gün geçti. Maalesef hükümet kurma çalışmalarında kamuoyunun beklediği bir sonuç yok. Televizyon haberleri kanlı. Biz CHP olarak 29 Temmuz günü meclisin toplanmasını ve terör olaylarının araştırılmasını istedik. ‘PKK ve İŞID terörünün kökeni nedi? Birdenbire neden başlamıştır. Silah depoları hangi iktidarın döneminde olmuştur’ diye araştırılsın istedik. AKP ve MHP’nin desteğiyle terörün araştırılması engellenmiştir. AKP milletvekilleri kendi sorumluluklarını unutup topu kendilerinin üzerinden atıp, sözüm ona CHP’yi de adeta terör örgütleriyle birlikte hareket eder konuma getirmek istemişlerdir. Bir ayda 32 şehit var. Bu şehitlerin ana sorumlusu AKP’dir, akan kanın partisi. Bunca terör olaylarında en azından ‘sorumluları budur şudur’ diye açıklama yapmak yerine mitingleri önlemeye girişmişlerdir. Türkiye’de insanların istemlerini dile getirmesi, hukuksal zeminde genel anlamda kabul gören meydanlarda insanların bir araya gelmesi ne zamandır terör faaliyeti oldu.”

“MÜCADELE Mİ MUKAVELE Mİ'”
Balbay, şehit cenazelerinin her yeri yaktığını sadece AK Parti’yi yakmadığını belirterek, “Elbette söylenecek çok şey var. Mesele terör ve şehit cenazeleri olunca ateş düştüğü yeri değil her yeri yakıyor ama görüyoruz ki sadece AKP’yi yakmıyor. Arkadaşlar siyasi rant peşinde. Önümüzdeki seçimde muhalefeti terörü alet ederek ‘nasıl suçlarız’ arayışı içindedirler. Bu kara tablo biraz daha ilerlerse AKP bunun hesabını hiç veremeyecek hale gelecektir. Son bir ayda artan terör faaliyetleri bizim aklımıza şu soruları getiriyor. AKP tek başına iktidarı kaybetmemek için HDP’yi terör örgütü gibi gösterip barajın altına itmek, CHP’yi erozyona uğratmak, MHP’yi de nötrolize etmek mi istiyo? AKP terörle mücadele mi ediyor, mukavele mi ediyor'”dedi.

“BUNU İZMİRLİLER’E ANLATAMAZLAR”
CHP İzmir Milletvekili Balbay, AK Parti Hükümeti ve HDP heyeti arasında gerçekleşen Dolmabahçe görüşmelerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“28 Şubat 2015’i nereye konacağı? O gün Dolmabahçe’de bir araya gelenler Efkan Ala, Mahir Ünal ve Yalçın Akdoğan, HDP’den Pervin Buldan,  İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder biraraya gelmişler ve 10 maddelik mutabakat açıklamışlar. Her safhası adım adım cumhurbaşkanına iletildi. O mutabakat dururken HDP’yi terör örgütü gibi gösterip, CHPyi destek verir gibi göstermek akıl dışıdır ve bunu İzmirliler’e anlatamazlar. AKP uzatmaları oynuyor ve çok çirkin oynuyor. Oslo sürecini nereye koyacağı? Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir dediniz ardından devlet görüşebilir dediniz. AKP son 13 yılda hukuksuzluktan terör örgütleriyle mukaveleye kadar giden bir icraatı söz konusudur.”

“AKP MİLLİ İRADEYİ TANIMIYOR”
Balbay, AK Parti’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımadığını ileri sürerek, “AKP önümüzdeki dönemi yeniden şekillendirmek istiyor. 7 Haziran seçimlerini, milli iradeyi tanımıyor. Terörü siyasetin bir parçası olarak görecek şekilde aklın dışına çıkıyor. Başbakanlığa vekalet eden Davutoğlu hükümet kurma görevini aldı. Terör olayları azmışken şu anda 26 bakanından 12’si milletvekili değilken adeta bir ara rejim hükümeti gibi mecliste çoğunluk olmadan çalışırken, hükümet kurma çalışmaları bu kadar öteleniyor. CHP çözümsüz görünmemek için kendi ilkelerini koruyarak, hem pazarlıkları sürdürmeye hem de kamuoyu gözünde çözümü istemeyen tarafın kim olduğunu göstermeye çalışıyor” dedi.      



“GÜNDEMİ ELLERİNDEN KAÇIRDILAR”
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Barış Blok’unun daveti üzerine toplantıya katıldıklarını belirterek, kendisini eleştiren AK Partili milletvekillerine terör eylemlerinin araştırılması için kurulmasını önerdikleri komisyona red oyu vermelerini hatırlattı. Bayır, şöyle konuştu:    
“Bu iddialarda bulunacak en son kişi bana göre AKP İl Başkanı ve dört milletvekilidir. Daha 12 gün önce CHP’nin önergesi ile meclise soruşturma önergesi vermiştik. Bizler orada barış için el kaldırırken AKP ve MHP’li arkadaşlar el kaldırmadı. Gündemi ellerinden kaçırdılar. Gazetelerde her gün kan, vahşet haberlerinin önünü geçmek adına bu terörü yaratanlar üç milletvekili biz oraya davetli olarak gittik. İzmir sivil tolum kuruluşları, meslek kuruluşları ve sendikaların daveti üzerine gittik. ‘İzmir bakışı’ adı altında barış istiyoruz diye oradaydık. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuz gibi bizim vatanseverliğimizi en son tartacak olan AKP’li milletvekilleridir.  Tüm sözleri kendilerine iade ediyorum. Biz terör kimden gelirse gelsin karşısındayız. Neden Suruç katliamının soruşturulmasına engel oldular. Önce onun cevabını versinler.  Suskunluğumuz bir şey bilmediğimizden değildir. Ülkenin içinden bulunduğu durum için susuyoruz. Konuşmaya başladığımızda halkın içine çıkamayacak duruma gelecekledir.”



“AKP KAN VE SAVAŞLA BESLENMEK İSTİYOR”
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti’nin kan ve savaşla beslenmek istediğini ileri sürerek, şöyle konuştu:
“400 milletvekili çıkaramayan, başkanlık sistemini kendisine vermeyen halkımıza karşı yeni bir saldırı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı’nın hırsı, ihtirası Türkiye’yi kan gölüne çevirmiştir. Suruç’ta 31 genç arkadaşımız biri canlı bomba 32 insan hayatını kaybetti. Dünyanın en büyük 16. ekonomisi Türkiye’nin istihbarat örgütü oraya giden gençlerin yapacağı sosyal faaliyetleri istihbarat edememişse, suçluyu eli kolu bağlı yakalayamamışsa Türkiye’nin vay haline. Özellikle göz yumuldu. Hemen araksından iki polis uykusunda öldürüldü. Doğu Beyazıt’ta 2 ton patlayıcı madde ile bir karakola saldırılıyor. Türkiye devletinin istihbaratının güvenlik güçlerinin bunları bilmemesi, yakalayamaması, hiçbirimizin can güvenliğinin olmadığını ortaya koyuyor. Kan ve savaşla beslenmek isteyen AKP iktidarıdır. Bizler inadına barış ve kardeşlik diyoruz. Savaş mı istiyoruz deseydik. AKP İl Başkanı ve milletvekillerini bu kirli savaşı konuşmak için tartışmaya davet ediyoruz.”

ŞEBOY’A GÖNDERME!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, basın mensuplarının AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’un “Akan kanda HDP’ye oy verenlerin parmak izi var” yönündeki sözlerini değerlendirmesini isteyince şöyle konuştu:
“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den çok farkı yok. HDP Türkiye yasalarla kurulmuş legal, yasal, demokratik bir siyasi parti. 80 milletvekili ile temsil ediliyor. Bu siyasi parti oy oranını suçlu ve zanlı olarak ilan etmek ancak Cemil Şeboy’a yakışır” 

BALBAY’DAN ÖZ’E MANİDAR SÖZLER
Ergenekon Soruşturması kapsamında kendisini yargılayan eski Savcı Zekeriya Öz’ün hakkında yakalama kararı verilmesinin ardından yurtdışına kaçmasını nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:  
“Zekeriya öz, Başbakan’ın zırhlı aracından inip,  aranan kaçağa dönüşmüştür. Bir zamanlar o zırhlı araçla geziyordu, şimdi kırmızı bültenle aranıyor. Öz, haftada bir başbakanla görüşüyordu, talimatları oradan alıp Türkiye’nin uzun yıllar konuşacağı kumpasların içinde yer alıyordu. Beni yargılarken ‘yurtdışına kaçma olasılığı nedeniyle tahliyesine red’ dedi. O şimdi kaçak. Balbay, yurtseverlerle burada. O dönem bir büyük kumpasın görünen parçası olan Öz şimdi bir başka görünen kumpasın parçası. Öz paraleldi, eşkenardı, dörtgendi, çaprazdı bir hukuksuzluk bataklığı yarattı. Şimdi kendisi de o bataklıktan kaçarak kurtulmaya çalışıyor. Kendisinin vicdanı varsa 2007- 2008 2009 dönemini açıklıkla paylaşsın. Ben Öz’ün adil yargılanmasını istiyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.