Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler: ‘Bu formül çıkıştan çok, çıkmaz sokak girişidir’

CHP’li Güler: ‘Bu formül çıkıştan çok, çıkmaz sokak girişidir’

Yeni anayasa çalışmalarında ‘ulusal’ ve ‘anayasal vatandaşlık’ konularını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler,, ““Nurcu – Gülenci kesim için olduğu gibi Kürtçü kesim için de sorun gerçekte Kürt sorunu değil Türk sorunudur” dedi

  • Ege Postası
  • 12.01.2013 - 11:45

EGE POSTASI- CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak tartışılan ‘ulusal’ ve ‘anayasal vatandaşlık’ konuları üzerine kaleme aldığı yazılarını ANAYASAL VATANDAŞLIK ve KÜRTÇÜ YAKLAŞIMLAR – III başlıklı değerlendirme ile sürdürdü.

Yazılarını başta CHP Milletvekilleri, il – ilçe örgütleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri olmak üzere kamuoyu ile paylaşan Güler, ‘ulusal’ ve ‘Türk vatandaşlığı’ kavramlarının yaşamsal önemine dikkat çekti.


NURCU-GÜLENCİ KESİM

‘Ulusal’ ve ‘anayasal vatandaşlık’ temelinde yaptığı değerlendirmesinde; “Nurcu – Gülenci kesim için olduğu gibi Kürtçü kesim için de sorun gerçekte Kürt sorunu değil Türk sorunudur” diyen Güler, bu nedenle Türk vatandaşlığı güzeldir diyenleri ikna etmeye çalışıyorlar dedi.

Siyasal yapılanma düşüncemizi ‘anayasal vatandaşlık’ anlayışı ile ‘birey – toplum’ ekseninden ‘topluluklar – toplum’ eksenine sürüklemeye çalışıyorlar diyen Güler, “eldeki kuram bir Alman’a; 1990’lı yıllara; ve Avrupa Birliği’nin inşası amacına dönüktür.25 ayrı ulusal devletten Avrupa Birliği’ni nasıl yaratırı? sorusu için ortaya atılmış bir kavramın, bin yıllık tarihle yüz yıllık uluslaşma sürecine sahip Anadolu için uygun bulunmasını anlamak, tarihsel ve mantıksal olarak olanak dışıdır” dedi.


ÇIKMAZ SOKAK GİRİŞİDİR

Güler, “Nurcu – Gülenci kesimde olduğu gibi Kürtçü kesimde de tarihsel ve mantıksal koşullar, bir çırpıda ideolojik ve siyasal sabitlere kurban edilmiştir” dedi.

 “AB için yapılmış bir kuram olan ‘anayasal vatandaşlık’ Türkiye’ye çıkış gösterebilir m? diye soran Güler yazısını; “Bu formül çıkıştan çok, çıkmaz sokak girişidir” diyerek bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.