Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, “Eli sopalı siviller soruşturması yedi aydır bitmedi!”

CHP’li Güler, “Eli sopalı siviller soruşturması yedi aydır bitmedi!”

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için gerçekleştirilen toplantı ve gösterilerde eli sopalı kişiler tarafından yapılan saldırıları Meclis gündemine taşıyan İzmir Milletvekili’ne, adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna karıştığı için istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler’den yanıt geldi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2013 - 13:02
İZMİR- Birgül Aymar Güler'in 4 Haziran 2013 günlü sorusuna yanıt, 200 gün sonra 25 Aralık 2013’te geldi. Yanıta göre “İzmir’de eli sopalılar soruşturması var; yasa dışı zor kullanan personele soruşturma var; resmi-sivil polisin harekat merkezi Fuar değildi”.
  ‘Yedi ay geçti, eli sopalı sivil soruşturması bitmedi!’
Önergeye verilen yanıtları değerlendiren CHP’li Güler, “Biz ‘kim bu eli sopalılar sayın bakan’ dedik, bakan bize ‘söz konusu iddialar mülkiye müfettişleri marifeti ile soruşturulmakta olup, tahkikat devam etmektedir” dedi. Üzerinden yedi ay geçti, soruşturmalar bitmemiş. Bu epeyce yavaş bir işleyişle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden olaylar duyarlı yurttaşlarımız tarafından kayda alınmıştır. Olayla ilgili görüntüleri o tarihte günü gününe sayın Bakan’a iletmiştim. Daha fazlası internette var. Söz konusu sivil grubun üniformalı polis grubu ve çevik kuvvet ekipleriyle eşgüdümlü hareket ettiği, görsel araçlarla belgelenmiş durumdadır. Soruşturmanın sonucunu öğrenmek boynumuzun borcu, bunu izlemeyi sürdüreceğiz” dedi.
“Yedi ay geçti, aşırı zor uygulayan personel soruşturması da bitmedi!”
Yasal zor kullanmanın sınırlarını aşan personele ilişkin herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığını soran Güler, buna “derhal adli ve idari işlem başlatılmıştır” diye verilen yanıtın da doyurucu olmaktan uzak olduğunu söyledi. Güler “bakanlığın yanıtında şöyle deniyor: ‘ülke genelinde yaşanan söz konusu olaylarda ilgili mevzuat, emir ve talimatlara aykırı olarak zor kullanma sınırlarını aştığı iddia edilen personel hakkında derhal adli ve idari işlem başlatılmıştır.’ Demek ki yasa dışı şiddet uygulaması İçişleri Bakanlığı’nın gündemine taşınmış bulunuyor; bu iyi. Ama Bakan’ın sözünü ettiği “derhal başlatılmış işlemler” yedi aydır bitirilememiş; bu kötü. Demek ki bu “işlemler”in sonuçlarını takip etmek görevimiz var” dedi.



“Fuar’ın harekat merkezi olarak kullanılması yasadışı!”

Polis tarafından İzmir Enternasyonel fuarının harekat merkezi olarak kullanılmasını da önergesine taşıyan Güler’in konuyla ilgili İçişleri Bakanına yönelttiği soru şöyleydi:  “Resmi ve sivil güçlerin, harekat merkezi olarak İzmir Enternasyonel Fuarı’nı kullandıkları doğru mudu? Doğru ise bu kullanım, hangi mevzuat ve idari işlem çerçevesinde gerçekleştirilmiştir'” Bakanlık, ‘önergeye konu edilen harekat merkezi ile ilgili iddia gerçeği yansıtmamaktadır’ dedi. Güler, “semt sakinleri ve yurttaşlarca defalarca belgelenen harekat noktasının AKP iktidarı tarafından açıkça inkarı, bu kullanımın yasal olmadığını kanıtlıyor” yorumunda bulundu.
Güler, “İzmir’de yaşadığımız eli sopalılar konusuyla yetkisini aşıp zor kullanan polisler konusuna ilişkin soruşturma ve işlemleri izlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.