Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CNN Türk'e konuk olan Başkan Karabağ'dan çarpıcı açıklamalar

CNN Türk'e konuk olan Başkan Karabağ'dan çarpıcı açıklamalar

CNN Türk’te ‘Sanayi Rotası’ programına konuk olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ icraatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Karabağ “yeni ilçe olmamıza rağmen bir çok şeyin altından kalktık” diye konuştu

  • Ege Postası
  • 21.12.2012 - 19:27
EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ CNN Türk’te Bayraklı Belediyesi’nin hedeflerini tüm Türkiye’ye anlattı. Kentsel dönüşümden yeni hizmet binasına, iş bulduğu 3 bin çocuktan sosyal hizmetlere yönelik çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede icraatlarını anlatan Başkan Karabağ, “Çok yol kat ettik. Bir çok belediye ile kıyaslanıyoruz. Bayraklı olmaktan mutlu olmayan mahalleler artık mutlular” diye konuştu.

İşte Başkan Karabağ’ın konuşmasından satır başları…

 

İZMİR’DE ÇÖZÜLDÜ, ANKARA’DA TIKANDI

Gücü merkeze ve bir odağa topladıkça sorumlar başlıyor. Örneğin bizim Milli Emlak’la ilgili sıkıntılarımız var. Pazar yeri yapmak istediğimiz bir yeri Maliye Bakanı satacağını söyledi. Sonradan iş çözüldü. Maliye bakanı yardımcı olacak. Ama bu konu İzmir’de çözülmüştü, Ankara’ya gitti tıkandı. O özendiğimiz Avrupa’da böyle değil. Sağlık işlerine kadar belediyelere vermiş. Biz bunları yaparken gücü merkeze kaydırmak doğru değildir. Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Yaşamsal olarak devam etmeli.

 

HER TÜRLÜ YENİLİĞİ BİZ YAPIYORUZ

Belediye başkanı yenilikçi mi diye soru sorularak yapılan anketi sordunuz. Bayraklı zaten kendisi yeni bir ilçe. %60 evet dendi, %16 civarı kısmen demiş. %77’lik bir tablo var. Her şeyi yeni ve yeniliğe açık bir tablo ile devam ediyor. Belediye başkanı olarak geriye dönük olmam mümkün değil. Her türlü yeniliği biz yapıyoruz. Semt evleri, deprem etüt merkezleri bunlar hep yenilikçi hareketlerdir. Gece kondu mahallerimiz de var. Bu mahallelerde geri kalmışlık da vardır. Oralarda çok kolay yatırım yapılmıyor. Alan yok. İstimlak yapılması gerekiyor. Ama zorluyoruz, bu bölgelerde kentsel dönüşümü hızlandırıp devam ediyoruz.

 

HALKLA SÜREKLİ İÇ İÇEYİZ

Halkla iç içe mi diye ankette de evet çıkmış. Ben halkın kendisiyim. Halkla sürekli iç içeyiz. Sokaklar eski belediye başkanları, milletvekilleri ile dolu. Bu işlerin ve her şeyin bir sonu var. Bu koltuklar bize halk tarafından emanet edilmiş koltuklardır. Günü geldiğinde sokağa döneceğiz. Ve sokağa döndüğümüzde yüzüne bakacağımız insan sayısı fazla olmalıdır.

 

YÜZDE 48.9 BAŞKAN KARABAĞ DEVAM DİYOR

İzmir’de anketler uçuşuyor. Ben kendi yaptığıma bakarım. İntegral isimli bir firmamızın 2099 denekli, 100 öğrencinin çalıştığı ve 1 ay süren ve şirket yetkilileri ile hiç görüşme yapmadığımız anketimiz var. Bu ankette “Pazar günü seçim olsa başkana oy verir misini? “soruldu. %48.9 ile evet çıktı. %34.3 AKP, %12.5 kararsız ve %4 boş çıktı. Halkın teveccühü var. Yeni ilçe olmamıza rağmen bir çok şeyin altından kalktık. Hizmet binamızın ihalesini yaptık. KİK’e itiraz edildi. Biliyorsunuz her zamanki KİK sıkıntıları devam ediyor. Oraya itiraz edildi. Bir aylık periyot içerisinde netleşir. Sonra temelini atarız. Kentsel dönüşümü başlattık Bayraklı’dan. Büyükşehir ile beraber. Edip Baksı mahallesinde. Kanun öncesi meclisten geçirdiğimiz için bakanlar kurulundan izin alınmadan yapılan bir şey bu. Seneye bu zamanlarda kazma vurulmuş olmasını bekliyorum. Büyükşehir ile beraber. Bizim oradaki amacımız yerinde kentsel dönüşüm.

 

MAHALLELER BAYRAKLI’DA OLMAKTAN MUTLULAR

Ben anketlere baktığım zaman görüyorum ki temizlik işlerini çok iyi yapmışız. Park Bahçe bakımı ve kültür sanat etkinliklerimiz de aynı şekilde. Sosyal yardımları biraz daha genişletiyoruz. Bizim belediyemiz çok parçalı olduğu için koordinasyon sıkıntımız var. Belediye hizmet binamız olduğu zaman vatandaş binanın en alt katından girdiğinde en üst kata kadar sorununu çözebilecek. Bayraklı biraz zaman istiyor. Çok yol kat ettik. Bir çok belediye ile kıyaslanıyoruz. Bayraklı olmaktan mutlu olmayan mahalleler artık mutlular.

 

BAYRAKLI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bayraklı’da gece kondu mahallesi çok fazla. Mesela bugün Karşıyaka 20 araç ile çöpünü topluyorsa biz 30 araçla toplamak zorundayız. Çok küçük araçlar da bulundurmak zorundayız. Çok dar sokaklar var. Emlak gelirleri diğer ilçelere göre yarı yarıya düşük. Kaçak yapılar var. Ama önümüz açık. Bir çok proje bizleri bekliyor. Kentsel dönüşümle tamamlanan muhteşem bir ilçe İzmir’de çıkıyor. Turizmin ve İzmir’in kurulduğu yer olarak tekrar damgasını vuracak. Yeni bir cazibe merkezi olacak. Gece kondu deyince aklınıza hemen az gelişmişlik geliyor. Biz Karşıyaka’nın Bornova’nın merkezindeki insanın ne kadar saygı değer hizmet almasını düşünüyorsak gece kondu insanının da aynı hakka sahip olduğunu düşünüyoruz. Her gün belediye çalışanlarını sokakta görüyorlar ve belediye ile gurur duyuyorlar.

 

3 BİN ÇOCUĞUMUZA İŞ BULDUK

İzmir’de %14 işsizlik var Bayraklı’da %20 var. Biz belediye olarak İŞKUR ile anlaşmalı bir şubeyiz. İnsanlar gidip müracaat ediyor. 3 bin çocuğumuza iş bulduk. Çok güçlü firmalar ile diyaloglarımız var. Firmalar bizden toplu gelip personel istiyor. Kendi belediyemizde 1200 1500 istihdam sağlamışız. Üç bin insana da dışarıdan iş buluşuz. Bunlar yetmemiş kadınlarımıza her sene meslek edinme kursu veriyoruz. Bunları satabilecekleri standları veriyoruz. Son olarak da koskept ile anlaşma yapmışız. İnsanlar kredi alarak kendi işini kurabiliyor. İş ve işsizliğe dair elimizde hangi argüman varsa kullanıyoruz. Bunu sürdürmeye devam ediyoruz. İşsizlik konusunda halkımıza müthiş yardımcı oluyoruz.

 

 KADINLARA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIĞIMIZ VAR

Kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılığımız var. Hanımlarımıza belediyede çalışma açısından öncelik tanıdık. Temizlik işlerinde 30 civarında bayan var. Temizlikte başarımızdan biri de budur. Son derece başarılı işini aksatmadan yapan ve bizim halkımızdan olan kadınlarımız. Onlardan çok mutluyuz. Konteynerleri yer altına almaya başladık. Hükümlülere iş olanağı verdik. Çok eleştiri aldım. Sokaktaki tinerciyi işe aldı diye. Ama şimdilerde anlaşılıyor ki o insanlar rehabilite oldu. Biz fakirin fukaranın belediyesiyiz ama geleceğin zengin belediyesinden biriyiz.

 

 ONLARLA GURUR DUYUYORUM

Gençlik merkezimiz var. Buralarda gençlerimize eğitim veriliyor. 200 gencimiz SBS sınavına girdi. 180 tanesi Anadolu lisesini kazandı. Bunlar çok fakir aile çocukları. Seçilerek alınıyor. Kendilerine şans verildiği takdirde de başarabiliyorlar. Onlarla gurur duyuyorum. 10 tane park, 10 tane kültür merkezi yaparım ama onların gururunu bana hiçbir şey yaşatamaz.

 

HEPSİNİ ÜCRETSİZ YAPIYORUZ

Sağlık olarak evlere hizmet verebiliyoruz. 24 saat ölüm raporu verebiliyoruz. Evde muayeneler ve ücretsiz diş tedavileri yapıyoruz. Gebelik ile ilgili bütün hanımlarımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Bunların hepsini ücretsiz yapıyoruz.

 Belediye hizmet binamız yapıldıktan sonra rehabilitasyon merkezi olarak bizim şu anki hizmet binamızı engellilere vereceğiz. Pazar yerlerinde engellilere ücretsiz tezgah veriyoruz. Onlara hastaneye gidip gelmeleri için iki araç temin ettik. Onlar ile ilgili de her şeyi yapıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.