Dolar 34,1702
%0.02
Euro 38,1582
%-0.02
Altın 2.914,660
%-0.19
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar: Sempozyum gerçekleştirelim

Çakar: Sempozyum gerçekleştirelim

AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar geçen ay ki meclis toplantısında oy birliği ile meclisten geçen yeni imar yönetmeliğindeki bazı maddelerin ilçelerdeki uygulanmasında sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 12.12.2012 - 19:46
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ikinci meclis oturumu Adnan Oğuz Akyarlı Başkanlığında gerçekleşti. Kısa süren toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar geçen ay ki meclis toplantısında oy birliği ile meclisten geçen yeni imar yönetmeliğindeki bazı maddelerin ilçelerdeki uygulanmasında sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 05.11.2012 tarihinde imar yönetmeliğinde değişikliğe gitmiş özellikle yönetmeliğin,  cephesi 12 ve 15 metrenin altında olan arsa sahiplerine yapı izni verilmemesi maddesi bazı ilçelerde sıkıntı yaratmıştı.

Meclisçe alınan kararın arıdan inşaat sektörü ile yakından ilgilenenler ve vatandaşlar sıkıntılarını dile getirmiş en ciddi çıkışı da Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla yapmıştı. Fazla, “ yeni düzenleme Bakanlığın Çıkardığı Planlı Alanlar tip imar yönetmeliğine ve imar kanununa aykırı olduğu gibi anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” demişti.

ÇAKAR: SEMPOZYUM GERÇEKLEŞTİRELİM
Gündem dışı bölümde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar,yeni yönetmeliğin imar durumu düzenlemesi ile ilgili maddesinde yaşanan sıkıntıya dikkat çekerek, “ Bir takım maddeler ilçelerimizin bir kısmında uygulamada sıkıntıya sebep oldu. Ayrıca ilçeler arasında uygulama birlikteliğinin olmadığını gördük. Vatandaşlardan da bize bu yönde ifadeler geldi. Bir belediyemizin aynı şarttaki parsele imar durumu verirken başka bir belediyenin imar durumunu düzenleyemediğini gördük. Bu durum bir taraftan parsel sahibini bir taraftan yapımcıları çok daha ileri gidecek olursak inşaat sektörünü negatif yönde etkilediği yönünde şikayetler geliyor. Önerim imar müdürlüğü, planlama birimimiz, meclis üyelerinden isteyenlerin katılacağı ve ilçe belediyelerinin imar müdürlerinin hazır bulunacağı  uygulama birlikteliğinin sağlanabileceği bir sempozyum bir toplantı düzenleyelim. Aksayan yönleri daha iyi tespit etmiş olur ve çözüm getirme yolunda adım atmış olabiliriz” diye konuştu.

AYDOĞAN:HATA VARSA
 BAKARIZ


CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “ 3194 sayılı imar kanunu ve planlı alanlar yönetmeliğinde yapabileceğimiz en iyi şeyleri yapmaya çalıştık. Meclisimiz komisyonumuz bürokratlarımız iyi çalıştı düzenleme yapıldı. Bazı aksayan taraflardan bahsediliyor. Biz bunu olumlu rahat bir şekilde şikayetçi olan ilçelerin teknik elemanlarını ilgili birimiz ile bir araya getirdik. İmar yönetmeliğini çıkaran bu meclis …Eğer hata varsa 3194 sayılı imar kanunu ve planlı alanlar yönetmeliğinin dışına çıkmadan düzeltilerek yine bu mecliste oylayarak meclisten geçirebiliriz” dedi 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.