Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar'dan Büyükşehir'e ihale salvosu

Çakar'dan Büyükşehir'e ihale salvosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve İZELMAN’ın kaybettiği ihalenin yankıları sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar “ESHOT ihalesinde ortalığı ayağa kaldıranların 650 işçinin işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bu ihalede neden seslerini çıkartmadığını” sordu. Çakar, bu sessizliğin nedeninin ihaleye kazanan firmanın avukatının CHP’li olmasının etkisi olup olmadığını merak ettiğini açıkladı

  • Ege Postası
  • 25.03.2013 - 11:48
EGE POSTASI- AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, İzmir Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ihale krizi ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
BECERİKSİZ BELEDİYE YÖNETİMİ VE SENDİKA PATRONLARI

650 İZELMAN İŞÇİSİNİN İŞİ TEHLİKEDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir ihale daha krize yol açtı. Belediye’nin İZELMAN şirketi ile girdiği ihaleyi, İZELMAN'ın verdiği tekliften daha uygun teklif veren ZİGANA-HANOĞLU şirketi kazandı.

Hatırlanacağı gibi bu ilk değil. Daha önce İZBETON' un asfalt ihalesinde aynı kriz yaşandı. Devamında ESHOT' un yaptığı şoför ihalesinde de krizin eşiğinden dönüldü. Şimdi de belediye binalarında temizlik, bakım vb. gibi hizmetler için yapılan ihaleyi ZİGANA-HANOĞLU ortak girişimi kazandı.
Bu ihaleden evvel yaşanan ihale krizlerinde ortalığı ayağa kaldıran, Belediye işçilerini sokağa dökmüş. Hiç alakası olmadığı halde sürece siyaseti karıştırarak baskı ile topladığı işçileri yürütüp AK Parti’nin ilçe binası önünde bağırtmış ve yürüyüş boyunca hükümet aleyhine sloganlar attırmışlardı. Sendikacılar, 650 işçimizi ilgilendiren bu ihale ile ilgili bir ay önce kapalı kapılar arkasında yaptıkları basın toplantısından başka hiç bir şey yapmamıştır.

O günkü basın toplantısında bir ay içinde on binlerce çalışanımızla meydanlara ineceğiz diyen Genel-İş Sendikası o günden beri, bırakın meydanlara çıkmayı, tamamen sessizliğe gömülmeyi tercih etmiştir.
Yine geçmiş ihale krizlerinde, CHP’nin yetkilileri, Milletvekilleri, CHP İlçe Örgütleri ardı ardına partimizi suçlama ve karalama gayreti içinde haksız ve yersiz siyasi açıklamalar yapmışlar, söylemlerde bulunmuşlardır.
Ancak 650 işçimizi ilgilendiren bu ihalede, her nedense yukarıda saydığım CHP’liler dillerini yutmuş, gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış ve adeta 3 maymunu oynamışlardır.

Ve yine geçmiş ihale krizlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendi beceriksiz yöneticilerinden hesap sormak yerine, ihaleye katılan firmaları suçlamayı tercih etmiş yaptığı basın açıklamaları ve katıldığı toplantılarda İZELMAN işçilerinin işlerini kaybedebileceğini vurgulamıştır. Ancak 650 işçimizi ilgilendiren bu ihale ile ilgili Sayın Kocaoğlu ' da sessiz kalmıştır.
Diğer ihale krizlerinde işçilerimizin iş güvencesini kendi siyasi amaçları doğrultusunda kullanmak ta hiçbir sakınca görmeyen sendika, CHP ve Aziz Kocaoğlu, acaba bu konuda neden sessiz kalmayı tercih etmişlerdir.

ŞİRKET YETKİLİSİ CHP Lİ AVUKAT OLUNCA SESLER KESİLDİ
ZİGANA-HANOĞLU ortak girişiminin avukatı, Ankara İl Genel Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili. Yani CHP’nin önemli isimlerinden biri.
Şirket avukatı ve şirket adına tek yetkili olduğunu belirterek, ZİGANA- HANOĞLU ortak girişimi adına, işçilere hiçbiriniz işinizden olmayacaksınız, garantiniz benim diyerek iddialı açıklamalar yapan şirket avukatının CHP’li olması dikkat çekicidir.
Taşeron bir firmanın avukatı olarak CHP’li bir yetkilinin bu kadar iddialı açıklamalar yapıyor olması, diğer benzer durumlarda işçiler adına haklı olarak ortalığı ayağa kaldıran sendikaların, İzmir CHP örgütünün ve Aziz Kocaoğlu’num sessiz kalmasının sebebi olabilir.

HERKESİ SAMİMİ OLMAYA DAVET EDİYORUM
AK Parti olarak geçmiş ihalelerde işçilerimizin haklarının korunması için gereğinin yapılmasını ve gerekirse ihalenin iptal edilmesini söylemiştik. Şimdide aynı şekilde; Öncelikle genel iş sendikası yetkililerini CHP’li avukatın temsil ettiği taşeron firmaya karşı gerekli etkin, eylem ve tavır koymaya çağırıyorum. Yoksa kendilerini sarı sendika olarak ilan edeceğim.
Ve Sayın Kocaoğlu'nu da bu ihaleyi iptal etmeye davet ediyorum. Aksi halde işçileri düşünmediği, ancak işine geldiği zaman siyaset yapmak için işçi dostu gibi göründüğü ortaya çıkacaktır.
Şimdi herkes için samimiyet testi zamanı…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.