Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar'dan Büyükşehir'e otopark salvosu

Çakar'dan Büyükşehir'e otopark salvosu

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı, İzmir Büyük Şehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, "İzmir'deki Otopark Sorunu" ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.Çakar'dan Büyükşehir'e otopark salvosu geldi.

  • Ege Postası
  • 09.02.2013 - 12:51
 EGE POSTASI - AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı, İzmir Büyük Şehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, "İzmir'deki Otopark Sorunu" ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.İzmir’de trafik sorununa ve otoparkların azlığına dikkat çeken Çakar, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan Alsancak bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen 270 araç kapasiteli, 4 asansörlü ve 11 katlı “tam otomatik” otoparkı hedef aldı ve, “Akıllı otopark diyerek büyük şaşaalarla ve reklamlarla yapımına başlanan Alsancak’taki otoparkın araç kapasitesi 270 araçtır. Sanki İzmir’in otopark sorunu çözülüyor havası estirilen bu otoparkın 270 kapasite ile bırakın İzmir’in otopark sorununu çözmesini sadece yapıldığı bölgenin bile sorununu çözmekten çok uzak olduğu açıkça bellidir” dedi.

Çakar’ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer alıyor;

İzmir’de trafik sıkışıklığı her geçen gün artan bir sorun olarak devam ediyor. Gelecekte de bu sorunun artarak devam edeceğinin görülmesi İzmirlileri endişelendiriyor. İzmirli hemşerilerimiz bu endişelerinde hiç haksız değiller. Şehrin trafik sorununun çözülmesi için gerekli olanlar; yeni ulaşım arterlerinin açılması, var olan cadde ve sokakların araçlar ve yayalar tarafından sağlıklı kullanılabilmesi için bakım ve onarımlarının hızla yapılması, toplu ulaşım imkanlarının artırılması, toplu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik edici ve özendirici tedbirlerin alınması, deniz taşımacılığının geliştirilmesidir.
Trafik sıkışıklığının çözümüne yönelik yukarıda saydıklarımızın dışında en önemli yatırımlardan biri de kentin ihtiyacı olan otoparkların hızla yapılması ve kullanıma açılmasıdır. Ancak şehrimizin yerel yöneticileri bu konularda yapılması gerekenleri yerine getirmekten uzaktır. Otopark yapılması için vatandaşlarımızdan yıllardır toplanan paralar, otopark yapmak yerine bankada faizde tutulmaktadır.
İzmirli hemşerilerimizden 2004- 2012 yılları arasında otopark bedeli olarak alınan paralar 70 milyon TL’yi bulmaktadır. Bu paranın bankada tutulması sonucu oluşan faiz miktarı 14 milyon TL kadardır. Otopark hesabında toplanan bu paradan otopark yapımı için harcanan miktar 13,5 milyon TL kadarıdır. Otopark hesabında halen 56 milyon TL atıl bekletilmektedir.
Buradan da açıkça görüldüğü gibi kasada para vardır. Ama otopark yapımı için kullanılan miktar, kasada toplanan paranın faizi kadar bile değildir. Bunun sebebi idarecilerimizin beceriksizliği ve vurdumduymazlığıdır.
Akıllı otopark diyerek büyük şaşaalarla ve reklamlarla yapımına başlanan Alsancak’taki otoparkın araç kapasitesi 270 araçtır. Sanki İzmir’in otopark sorunu çözülüyor havası estirilen bu otoparkın 270 kapasite ile bırakın İzmir’in otopark sorununu çözmesini sadece yapıldığı bölgenin bile sorununu çözmekten çok uzak olduğu açıkça bellidir.
İzmir’de 11 metropol ilçede 2004-2012 yılları arasında trafiğe çıkan araç sayısı 700 bin civarındadır. Bu yıllar arasında büyükşehir belediyesi tarafından yapılan otoparkların toplam araç kapasitesi ise Hatay katlı otoparkı da bittiğinde 1356 olacaktır. Bu durumda İzmir’de trafiğe çıkan her 517 araca karşılık 1 (bir) otopark yapılabilmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında yaptığı stratejik planda 2009 yılı sonuna kadar yapmayı planladığı 9 adet otoparktan (2013 yılına girmiş olmamıza rağmen) yaptığı sadece 2 tanesidir. Kendi yaptığı yatırım programını bile yerine getirmekten aciz bir idarenin İzmir’in sorunlarını çözmekten ne kadar uzak olduğu açıkça görülmektedir.
Otoparkların yapımı büyükşehir belediyesinin temel görevlerindendir. Bu amaçla hem yatırım bütçesinden pay ayırmak, hem de ilçelerde inşaat yapan vatandaşlarımızdan otopark bedeli olarak aldığı paraları da bu amaçla kullanmak zorundadır.

2004-2012 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark hesabına:
Konak ilçesinden…… : 20.500.000 TL
Buca ilçesinden……..: 14.300.000 TL
Karşıyaka ilçesinden…:10.000.000 TL
Karabağlar ilçesinden…: 7.000.000 TL yatırılmıştır.

Bu ilçelerden toplanan paralara karşılık Karabağlar ve Buca’ya bir tek otopark bile yapılmamıştır. Karşıyaka’ya yapılan ise rahmetli Ahmet Piriştina zamanında yapılan Bahriye Üçok Bulvarı yer altı otoparkını açmak olmuştur.
Bu gidişle İzmir’in her geçen gün otopark sorunu katlanarak artmakta ve dolayısıyla trafik sorunu da çözümsüzlüğe doğru gitmektedir. Gelecekte daha büyük sorunlar yaşanmaması için kaldırımların park eden araçlar tarafından değil vatandaşımız tarafından, yayalar tarafından kullanılması için gerekli tedbirler hızla alınmalıdır. Bu sorunlar çözümsüz değildir. Çeşitli bahaneler üretmek yerine, iş yapma gayreti içinde olmak bile sorunun çözümü için yeterli olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.