Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan: Türkiye çalışan kadın oranında çok geride

Çalışkan: Türkiye çalışan kadın oranında çok geride

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Türkiye'nin çalışan kadın sayısında gerilerde olduğunu belirterek, "Nüfusun atıl duran bölümünün daha fazla hareketlenmesi lazım." dedi. Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar...

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 11:27
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Türkiye'nin çalışan kadın sayısında gerilerde olduğunu belirterek, "Nüfusun atıl duran bölümünün daha fazla hareketlenmesi lazım." dedi.

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav ve üyeleri tekrar göreve gelen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Aralarında BPW Adana Kulübü Başkan Yardımcısı Sezi Dağdemir, Süheyla Gergin, Türkan Cerrahoğlu, Seray Levent, Gönül Koca, Dilek Kıraç’ın da bulunduğu ziyarette, Muammer Çalışkan'a serada topraksız yetişen salkım domates salçası hediye edildi.

Uluslararası bir dernek olduklarını söyleyen BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda destek olduklarını anlattı. Türk iş kadınını her platformda duyurduklarını ifade eden Katlav, "Federasyon 1919 yılında ABD'de, mesleği, işi ya da uzmanlık alanı ne olursa olsun, çalışma hayatının içindeki her kadına ekonomik ve sosyal anlamda destek olmak amacıyla kuruldu. BPW'nun yapısını güçlü bir ağaca benzetirsek köklerimiz, Savunma Mekanizması'dır; bu mekanizma bizim uluslararası karar verme süreçlerinde etkin olmamızı sağlamaktadır. Gövdemiz Destek Mekanizması'dır; bu mekanizma bizi, çalışma hayatının içindeki her kadının profesyonel birikimini ve liderlik kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye yönlendirmektedir. Meyvelerimiz ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen politikaların toplumun her alanında kabul görmesi ve tüm karar alma mekanizmalarına ulaşan kadın sayısının her geçen gün artmasıdır." diye konuştu.

Her türlü sosyal ve sivil toplum çalışmasının takdire şayan olduğunu söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Birbirinden farklı donanıma sahip hanımlar bir araya gelince güzel işler üretilmesi kaçınılmazdır. Kocaman hedefler koymakta şart değil, birliktelik sağlandı mı yapacak işler de ortaya çıkar. Türkiye’de çalışan hanımların sayısına baktığımız da gerçekten çok gerilerdeyiz. Nüfusun atıl duran bölümünün daha fazla hareketlenmesi lazım. Bu da sizlerin yaptığı çalışmalarla artacaktır." şeklinde konuştu.

Bu arada Çalışkan, Adana Ticaret Borsasının Kuruluşunun 100. yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav’a vererek, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.