Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Akçay ve Anadolu caddelerine yeni üstgeçitler yapılacak

İzmir'de Akçay ve Anadolu caddelerine yeni üstgeçitler yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu ve Akçay caddeleri üzerinde yürüyen merdivenli ve asansörlü yeni yaya üst geçitleri yapmak için iki ihaleye daha çıkıyor. Ayrıca yedi üst geçit için proje çalışmalarını sürdüren belediye, böylece...

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 11:21
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu ve Akçay caddeleri üzerinde yürüyen merdivenli ve asansörlü yeni yaya üst geçitleri yapmak için iki ihaleye daha çıkıyor. Ayrıca yedi üst geçit için proje çalışmalarını sürdüren belediye, böylece şehrin konforlu üst geçit sayısını 23’e yükseltecek.

Anadolu Caddesi’nde dokuz, Gaziemir Akçay Caddesi’nde dört adet yürüyen merdivenli ve asansörlü yaya üst geçidini hizmete alarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerinde dokuz, Akçay Caddesi üzerinde ise bir noktaya daha yaya üst geçidi kurabilmek için harekete geçti. Bu kapsamda Akçay 698 Sokak'a üst geçit yapmak için yarın, Anadolu Caddesi Ulukent Köprülü Kavşağı’na yakın bölgeler olan Ulukent İZBAN İstasyonu ve Egekent-2 İstasyonu bağlantılı iki üst geçidi için de 17 Temmuz’da ihaleye çıkılacak.

Belediye, bu yeni geçitlerin dışında Karşıyaka Jandarma önü ile Menemen Jandarma Durağı bölgesine iki tane daha yaya üst geçidi yapacak. Yine Anadolu Caddesi’ndeki Hasan Demirel Üst Geçidi ile 80. Yıl İlköğretim Okulu önü, Çiğli Belediyesi önü, Karşıyaka Anadolu Lise önü ve Karşıyaka Pazaryeri olmak üzere beş noktadaki eski üst geçitlerin yerine, yürüyen merdivenli ve asansörlü yaya üst geçitleri yapılacak. Bu yedi üst geçidin proje çalışmaları devam ediyor. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engellilerin ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.