Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de 30 engelli asker oldu

Çanakkale'de 30 engelli asker oldu

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, bugün silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin, vatani görevlerini sembolik olarak yerine getirmesini sağladı. Askerler arasında, Çin’de 2007’de düzenlenen olimpiyatlarda yüzmede altın...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:31
Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, bugün silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin, vatani görevlerini sembolik olarak yerine getirmesini sağladı. Askerler arasında, Çin’de 2007’de düzenlenen olimpiyatlarda yüzmede altın madalya kazanan dünya şampiyonu 21 yaşındaki Durducan Nevruz da yer aldı.

Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Güvenlik Tabur Komutanlığı, sembolik olarak vatani görevini yerine getirmek için 30 engelliyi ağırladı. Asker olabilmeleri engelleri sebebiyle mümkün olamayan birçok vatandaş gibi doğum tarihi ve yaşadıkları yerler aynı olan 52 yaşındaki İhsan Günergin ve 54 yaşındaki İsmail Güngör, birlikte Mehmetçik olmanın mutluluğunu yaşadı. Gelibolu Yarımadası'nda, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde doğup büyüyen ve çocukluk arkadaşı da olan zihinsel engelli Günergin ve Güngör, askerliğe ellerine kına yakılarak hazırlandı. Aileleri, çakı gibi asker olacak çocuklarını bir gün önceden el, ayak ve saçlarına kına yakarak, tıpkı 98 yıl önce Çanakkale’ye gönderilen kınalı kuzular gibi asker ocağına getirdi. Bir gün de olsa çocuklarının bu kutsal görevi yerine getirmesinin mutluluğunu birlikte yaşadılar.

Hayalini gerçekleştirdiğini belirten dünya şampiyonu yüzücü Nevruz ise, “Tek hayalim buydu, onu da yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünya şampiyonu olmak kadar çakı gibi asker olmak da heyecan verici.” dedi.

Güvenlik Tabur Komutanlığı'nda beyaz bahriyeli üniforması giydirilen 30 engelli, temel askeri bilgiler aldıktan sonra silah tanıtımında hayatlarında ilk kez uzun namlulu silahlara dokundu. Ardından birlikte görevli askerlerle birlikte öğle karavanasına kaşık salladı. Bir günlük sembolik askerliğin ardından tezkereleri dağıtılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.