Dolar 34,0831
%0.2
Euro 38,0633
%0.02
Altın 2.841,680
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Candan: Ereğli'de susuz köy kalmayacak

Candan: Ereğli'de susuz köy kalmayacak

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Çiğdemli su hattı çalışmalarını inceledi. Candan, “Hükümet, bölgeye son yılların en büyük yatırım hamlesini başlattı.” dedi. Ercan Candan, Erdemir Barajı'ndan Çiğdemli köyüne su hattı...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:30
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Çiğdemli su hattı çalışmalarını inceledi. Candan, “Hükümet, bölgeye son yılların en büyük yatırım hamlesini başlattı.” dedi.

Ercan Candan, Erdemir Barajı'ndan Çiğdemli köyüne su hattı bağlanması çalışmalarını incelemek için gittiği Kızılcapınar'da yaptığı açıklamada, Çiğdemli köyünün 30 yıllık su problemi macerasının bittiğini belirtti. Köylerdeki su problemine kalıcı çözümler üretmek için gölet yapımına önem verdiklerini ifade eden Candan, “Çiğdemli bu bölgede hep su problemiyle anılan bir köy. Yaklaşık 300 haneye sahip. Burdaki su probleminin çözülmesi gerçekten en önemli problemlerimizden bir tanesiydi. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız bu konuyla çok yakından ilgilendiler. Biz tabi bölgede meseleyi bildiğimiz için sürekli söylüyorduk. Gördüğünüz üzere hükümetimiz bölgeye son zamanların en yoğun yatırımını yapmakta. Bir yandan arkanızda devam eden ve Çaylıoğlu'ndan Devrek'e giden yol var. Bir yandan su inşaatı sürüyor. Biz bu köyün suya kavuşmasını tüm gönlümüzle istiyoruz, çünkü ben bu köye seçim sürecinde gittiğimde, insanların ne iş ne başka bir şey, tek bir istekleri vardı. Su istiyorlardı. İnşallah Çiğdemli köyü 30 yıllık hayaline kavuşmuş olacak. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bir köyün daha su problemini çözmüş olacağız." dedi.

Köylerin su problemini kökten çözmek için üç tane gölet yaptırdıklarını ifade eden Candan, sözlerine şöyle devam etti: "Bunların biri Alaplı üzerinde Gümeli Yaylası'nda olan gölet. Bir tanesi Ormanlı-Cuma'ya yapacağımız gölet. Bir tanesi de Çaylıoğlu tarafına. Dolayısıyla bu havzadaki tüm köylerin su sorunu kökünden çözülecek. Bu gün Çiğdemli'ye bağlayacağımız su da zaten buradaki Kızılcapınar-Erdemir Barajı'ndan geliyor. Allah bize ömür verirse her köyün su probleminin çözüldüğünü göreceksiniz. Bu vesileyle ben şimdiden tüm halkımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlı Ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum."

MUHTAR: BİZİ EN İYİ ORUÇ TUTANLAR ANLAR

Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Turan da yaptığı konuşmada, Çiğdemli köyünün 200 yıllık su hasreti çeken bir köy olduğunu söyleyerek, “Bu gün suya kavuşmamızı sağlayan bu çalışmada emeği geçen öncelikle sayın hocamız Ercan Candan'a, diğer milletvekillerine, valimiz ve kaymakamımıza, su işleri müdürümüze ve emeği geçen herkese Çiğdemli köyü halkı adına teşekkür ediyorum. Çiğdemli köyünün bu günlere kadar ne çektiğini, ancak oruç tutan insanlar anlayabilir. Oruç tutan bir insanın veya çölde susuz kalan birisinin suya ne kadar ihtiyaç duyduğunu da bizler, Çiğdemli köylüleri çok iyi anlıyoruz. Bu hizmet sayesinde büyük bir dertten, susuzluktan kurtuluyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından yetkililer, yaklaşık 200 bin liraya mal olduğu açıklanan Çiğdemli Erdemir Barajı arasındaki su hattının çalışmalarının tamamlanarak akşam saatlerinde köye su verileceğini bildirdi.

Candan, Kızılcapınar köyü yakınlarında devam eden su şebekesi çalışmalarını inceledikten sonra AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve bazı partililerle devam etmekte olan Ereğli-Devrek yolu çalışmalarını yerinde izlemek üzere Ovaköy'e hareket etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.