Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çavdar: ÇAYKUR'daki mühendisler de 657 sayılı kanun kapsamına alınmalı

Çavdar: ÇAYKUR'daki mühendisler de 657 sayılı kanun kapsamına alınmalı

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yahya Çavdar, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) çalışanı mühendislerin de 657 sayılı kanun kapsamına alınması gerektiğini söyledi.Başkan Çavdar, yaptığı açıklamada, ÇAYKUR...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 10:50
Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Yahya Çavdar, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) çalışanı mühendislerin de 657 sayılı kanun kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Çavdar, yaptığı açıklamada, ÇAYKUR bünyesinde istihdam edilen ziraat mühendislerinin 399 sayılı kanun kapsamında çalıştığını belirterek, “657 sayılı kanuna göre diğer kamu kuruluşlarında çalışan mühendislerden düşük ücret almaktadırlar. Brüt ücretleri üzerinden gelir vergisi hesaplandığından daha fazla gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Derece ve kademe ilerlemesinin maaşlarına katkısı yoktur. Aksine emekli keseneklerini artırdığından maaşlarında düşüşe neden olmaktadır ve birçok sosyal haktan mahrum bırakılmaktadırlar.” dedi.

Sektörün lideri konumundaki bir kurumda çalışan mühendislerin maaş ve özlük hakları yönünden sıkıntı yaşamaması gerektiğini ifade eden Çavdar, ÇAYKUR çalışanı mühendislerin de 657 sayılı kanun kapsamına alınması gerektiğini kaydetti. Çavdar, şöyle konuştu: “Hükümetin TBMM’ye gönderdiği, belediyelerde ve diğer bazı kurumlarda sözleşmeli çalışan personelin kadroya alınması çalışmalarına ÇAYKUR çalışanları da mutlaka dahil edilmelidir. ÇAYKUR’da, özellikle yaş çay alım dönemlerinde gece gündüz 24 saat büyük bir özveriyle çalışan mühendislerin bağlı oldukları 399 sayılı kanundan kaynaklı sorunların, bir an önce giderilmesi ve 657 sayılı kanun kapsamına alınmaları, çalışanların ve bizlerin en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.