Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşyerinde amirin tavrı maaştan daha değerli

İşyerinde amirin tavrı maaştan daha değerli

Almanya’da çalışanların şartlarını ve memnuniyetlerini araştıran Alman Ekonomi Enstitüsü (IW Köln) iş yerinde amirin tavrının çalışanlar nezdinde kazançtan daha önemli olduğu sonucuna ulaştı.Sonuçları Berlin’de kamuoyu ile paylaşan...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 10:40
Almanya’da çalışanların şartlarını ve memnuniyetlerini araştıran Alman Ekonomi Enstitüsü (IW Köln) iş yerinde amirin tavrının çalışanlar nezdinde kazançtan daha önemli olduğu sonucuna ulaştı.

Sonuçları Berlin’de kamuoyu ile paylaşan IW Müdürü Prof. Dr. Michael Hüther, çalışanların yüzde 93’ünün amirin desteğinin ve yaklaşımlarının kazançtan daha önemli olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

Çalışma şartlarından memnun olanların hayli yüksek olduğu Almanya’dan her on kişiden dokuzu memnuniyetini dile getirdi.

İşyerinde ortaya çıkan tartışma ve çatışmaların barışçıl ve ölçülü bir şekilde çözüme kavuşturulmasını isteyen çalışanlar, özellikle amirlerinden önemli beklenti içindeler.

Amirlerinden destek gördüklerini söyleyen çalışanların oranı Almanya’da yüzde 69 olurken, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının yüzde 81 olması dikkat çekiyor.

KAZANÇ MUTLULUĞU ARTIRSA DA EN ÖNEMLI FAKTÖR DEĞİL

Çalışanlar işyerinin hedefleri ve karar verme sürecinde etki edebildikleri ve karar mekanizmasında söz söyleme hakları olduğu ölçüde mutlu olduklarını dile getiriyor.

Medyada çıkan birçok haberin aksine Almanya’da çalışanların yüzde 80’inin işyerlerinin sağlıkları ve güvenlikleri için sorun oluşturmadığını ortaya koydu. Bu oran AB’de yüzde 76 olarak belirlendi.

Prof. Dr. Hüther, her şeye rağmen yüksek kazanç, kariyer imkanının zengin ve iş yerinde gelecek garantisi olan işlerin çalışanları daha mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Dr. Oliver Stettes, bir soru üzerine, “Göçmen çalışanların şartları ve memnuniyetleri Almanlardan farklı değil. Aynı şekilde göçmenlerde şartlarından memnun.” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.