Dolar 34,1527
%0.16
Euro 37,9439
%-0.39
Altın 2.874,160
%-0.03
Bist-100 9.917,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik: Kılıçdaroğlu’nu ağzını çalkalamaya davet ediyoruz (1)

Çelik: Kılıçdaroğlu’nu ağzını çalkalamaya davet ediyoruz (1)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır ithamlarından dolayı eleştirdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nu ağzını temizlemeye,...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:09
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır ithamlarından dolayı eleştirdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nu ağzını temizlemeye, Başbakan'ı katil ilan ederken ağzını çalkalamaya davet ediyoruz." dedi.

Çelik, gündemdeki konular ve yaşanan son gelişmelere ilişkin basın parti merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Çelik, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ağır sözlerini ve Suriye politikasındaki söylemlerini eleştirdi. Çelik, Kılıçdaroğlu’nu ağır ithamlarından dolayı, “ağzını temizlemeye” çağırdı. Çelik, Reyhanlı’da yapılan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların aile yakınlarına da başsağlığı diledi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEMİNİ MİLLETİN FERASETİNE BIRAKIYORUM”

Reyhanlı'daki saldırı ile ilgili CHP’nin politik hesaplaşma içine girdiğini savunan Çelik, “İnsanların cenazesi daha kaldırılmamışken, daha göz yaşları dinmemişken, Türkiye’de ana muhalefet liderinin kalkıp ‘Saldırının sorumlusu Başbakan'dır. Bunların katili Recep Tayyip Erdoğan’dır’ talihsiz söylemini, milletin ferasetine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

“CHP GENEL BAŞKANI'NA YAKIŞMIYOR”

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’nun Başbakan Erdoğan ile ilgili söylediği ağır ifadelerini de kelime kelime açıkladı. “Asgari olarak birbirimize saygılı olmalıyız.” diyen Çelik, Başbakan'ın sorumluluğundan ve devlet adamlığından dolayı Kılıçdaroğlu’na cevap vermediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında Erdoğan hakkında 'Sahtekar, omurgasız, kalpazan, sahtekar, katil, yalancı, harami, dalavereci, cahil, ahlaksız, bölücü, diktatör, hırsız, vicdansız, ruh hastası, terbiyesiz, çapsız, Firavun, Nemrut ve sicili bozuk' gibi ifadeleri kullandığını açıklayan Çelik, şunları söyledi: “Bu sözlerden sonra Başbakan bunları duyuyor. Bunların hepsine cevap vermiyor. Başbakan'ın tavrı asaletindendir. CHP’ye oy veren yüzde 25’lik bir kitle var. Bizler, bu meseleyi önemsediğimiz için, meselenin kayıkçı kavgasına dönüşmesini engellemek, siyasetimizin itibar kaybetmemesi için onların kullandığı ifadeleri kullanmayacağız. Ama bu edep sınırlarını aşıyor, Başbakan'a aleni olarak iftira atılıyor. Bu seviyesizliği vatandaş da affetmez, Allah da affetmez. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu üslubu kendisine yakıştırabilir. Ama biz bunu CHP Genel Başkanı'na yakıştıramıyoruz.”

“CHP HAZİN DURUMDADIR”

Çelik, Kılıçdaroğlu’nun bu üslubuna sadece kendilerinin değil, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın da isyan ettiğini dile getirdi. Swoboda’nın Başbakan Erdoğan'la ilgili sözlerinden dolayı Kılıçdaroğlu ile görüşmesini ertelediğini hatırlatan Çelik, CHP’nin daha sonra yaptığı “Biz görüşmek istemedik.” açıklamalarını da, “Evde kalmış kızlar gibi, 'beni ne doktorlar ne mühendisler istedi, ama ben gitmedim' sözleri olur ya, onlar gibi 'Ben gitmedim.' diyorlar şimdi. Maalesef CHP hazin bir durumdadır.” şeklinde yorumladı.

“EYLEMLERDE KUYRUK CHP’DİR”

Türkiye’nin Suriye politikalarını eleştirmek için marjinal gruplar ve terör örgütlerinin de içinde bulunduğu bazı grupların protesto eylemleri yaptığını hatırlatan Çelik, “Bunlarda, hepsinde kuyruk CHP’dir. Başı onlar çekiyor. Bu köklü bir geleneğe sahip olan gibi bir partiye yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.

“CHP DEĞİŞMEZSE SEÇİMLERDE VATANDAŞ SİLLEYİ ÇEKER”

Swoboda’nın, “CHP değişmez ise iktidar olamaz.” sözlerine de atıfta bulunan Hüseyin Çelik, şöyle konuştu: “Biz bunu söylediğimizde sakalımız olmadığı için sözümüz onlara muteber gelmiyor. Değişmek zorundasınız, aksi takdirde bu ülkeye faydalı olamazsınız. Konuşursunuz, küfredersiniz sonra vatandaşlar seçimlerde silleyi çeker, oturursunuz.”

“ERDOĞAN’I ELEŞTİRİYOR, 100 BİN KİŞİNİN KATİLİNİ DESTEKLİYOR”

Çelik, Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, ‘100 bin kişinin katili Beşar Esed’i şu ana kadar kınamadığına da dikkat çekti. Esed ile ‘işbirliği ve kuklalığını yapan terör örgütlerine’ de bir şey demediğini kaydeden Çelik, “Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Eğer bugün Atatürk sağ olsaydı, herhalde ‘Ben ana muhalefet partisi başkanının ağzı temiz, dürüst ve ahlaklısını severim.’ derdi. Bunları bana söyleten Kılıçdaroğlu’ dur.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.