Dolar 34,0898
%-0.02
Euro 38,0762
%-0.04
Altın 2.874,500
%-0.02
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cemaat, tarihi caminin yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor

Cemaat, tarihi caminin yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor

Bolu'daki Somuncu Camii cemaati, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi olduğu yönünde karar verilen camilerinin yıkılıp, yenisinin inşa edilmesi için imza kampanyası başlattı. Tadilata alınan caminin cemaati...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 17:12
Bolu'daki Somuncu Camii cemaati, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi olduğu yönünde karar verilen camilerinin yıkılıp, yenisinin inşa edilmesi için imza kampanyası başlattı. Tadilata alınan caminin cemaati için kapalı otoparkta mescit yapıldı.

Tabaklar Mahallesi'nde bulunan Somuncu Camii cemaati Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi olduğu yönünde karar verilen camilerinin yıkılıp, yenisinin inşa edilmesi için imza kampanyası başlattı. Cami cemaati, caminin 80 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, tarihi değerinin ise bulunmadığını iddia ederek, kurul kararının kaldırılmasını istiyor. Somuncu Camii'nin tadilat dolayısıyla ibadete kapatılması ile birlikte Boluspor Katlı Otoparkı'nda oluşturulan mescitte ibadetlerini gerçekleştiren cemaat, tadilat sonrası Somuncu Camii'nde ek bölümün yıkılacağını, caminin küçüleceğini savundu.

Caminin yıkılması ve yerine yeni bir cami yapımına izin verilmesi için imza kampanyası başlatan Somuncu Camii cemaati, yaptıkları yazılı açıklamada, “Camimiz yıkıldığında, çevresinde bulunan iki arsayı camimize kazandırmayı, camimizle birlikte alt katına tuvaletler, abdestlikler, duş yerleri, Kur'an kursu, cenaze yıkama yeri ve soğuk hava dolabı yapmayı taahhüt ediyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün camimizde yeniden bir inceleme ve değerlendirme yapmalarını istiyoruz. Tarihi bir hataya daha düşülmemesi, cemaatimizin mağdur edilmemesi için bu sese kulak verilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması arz olunur.” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.