Dolar 34,2480
%0.02
Euro 37,6600
%0.08
Altın 2.914,450
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi: 122 milyon

Çiğli bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi: 122 milyon

Çiğli Belediyesi 2013 yılı bütçesi Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. 122 milyon lira olarak belirlenen bütçenin yüzde 30’u yatırıma ayrıldı.Çiğli Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi CHP ve AK Partili meclis üyeleri tarafında tartışma konusu oldu. Ak Partili Mustafa Akar ” yatırımlara 4 tane taş döşeyerek ortasına beton dökerek biz park yaptık diyorsunuz” dedi. Başkanvekili Hüseyin Benzer ise “ kör insanın cam kenarına oturmak için ısrar etmesi gibi politika yapmayın” diyerek karşılık verdi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2012 - 11:12
 EGE POSTASI - Belediye Başkanı Metin Solak’ın katılmadığı, Başkan vekili Hüseyin Benzer’in yönettiği Çiğli Belediyesi Eylül ayı 5. oturumunda 2013 yılı bütçesi Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. 122 milyon lira olarak belirlenen bütçenin yüzde 30’u yatırıma ayrıldı.Çiğli Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi CHP ve AK Partili meclis üyeleri tarafında tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay,” bütçe her şey düzenlenerek yapılmış bir bütçedir” demesin Ak Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal, “ Çiğli’nin adını İzmir’e duyuracak bir tane proje yok” diyerek cevap verdi. Mecliste en ilginç tartışma ise Başkanvekili Hüseyin Benzer ile AK Partili Meclis üyesi Mustafa Akar arasında yaşandı. Ak Partili Akar ” yatırımlara 4 tane taş döşeyerek ortasına beton dökerek biz park yaptık diyorsunuz” dedi. Başkanvekili Benzer ise “ kör insanın cam kenarına oturmak için ısrar etmesi gibi politika yapmayın” diyerek karşılık verdi.


Çiğli Belediyesi 2013 yılı bütçesi 122 milyon olarak kabul edildi. CHP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Ali Karabay, “ 2013 bütçesi içerisinde park bahçeler sosyal projeler içerisinde yapılacak olan yardımlar konusunda olsun sporcular ve spor tesisleri olsun. Festivaller ile ilgili yapılması gereken harcamalar bu bütçenin içinde yer almaktadır. Bu bütçe hazırlanırken kem kentin alt yapı ihtiyacı, kente yatırım ihtiyacı, şantiye tesisi gibi büyük yatırımla, hem de kentin yaşayan insanlarımızın ihtiyaçları göz ününe alınarak, kentin sosyal yapısına göre yapılması gereken yardımlar konusundan yapılması gereken ihtiyaçlar ve gelecek gelirler ile ilgili gelirler göz önüne alınarak bunlar bu bütçe içerisinde yer verilmeye çalışılmıştır. Çiğli Belediyemizin 2013 bütçesi yüzde 30 yatırıma yönelik bir bütçeyi konuşuyoruz” dedi.



ÇİĞLİNİN ADINDAN BAHSEDECEK 1 PROJE YOK
CHP’li Karabay’ın konuşmasında sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sıdık Soysal, “Bütçenin personel giderlerinin bütçede yüzde 30’un üzerini geçemez ibaresine rağmen yüzde 58’i personel giderleri bütçe içerisine gizlenmiştir. Bir bütçenin eğer yüzde 64 personele giderse bu bütçe ile ilgili yatırım bellemek hayal olur. Geçen yıldan bu yana bütçeden gözle görünür bir tane proje yer almamaktadır. 2013 yılında bütçe programında bir tane Çiğli’nin ardından bahsettirecek bir tane proje gösteremezsiniz. 75 yıl biz buraya geldiğimiz günden beri bize sunum yapıldı, hem projesi yapıldı ama 4 yıldır çivi çakılmadı. Gelelim hayali Engelli vatandaşlar için yapılması gereken projeye 3 yıldır çivi bile çakılmadı. Burada lağım fareler cirit atıyor. 9 adet park yapıldığı ifade ediliyor ama ben bir tane park görmedim. Bir tane park yapıldı onu da bütün İzmir ziyaret ediyor. Çok güzel festivaller yapılıyor. Bu festivallere yapılan festivallere yatırılan bütçelerin sosyal projelere ayrılması daha doğru olur. Bir projeler bir gün değil bütün yıla ayrılan projeler olması daha doğru olur” dedi.

“BEN KONUŞURKEN SOLAK’IN YÜZ ŞEKLİ DEĞİŞİYOR”
Mecliste söz alan AK Partili meclis üyesi Mustafa Akar, “Belediye başkanımız yok burada çok önemli bir konuyu tartışıyoruz. Ama iyi ki yok. Nedense ben konuşurken yüzünün şekli değişiyor. Burada belediye başkanı sözlere başladığında yaptıkları yatırımlar 4 tane taş döşeyerek ortasına beton dökerek biz park yaptık diye bize burada sunun yapıyor. Belediyenin grevi yaptıklarını anlatmak bizimde görevimiz yapamadıklarını anlatmak. Bu bütçe Çiğliye ne getiriyor biz buna bakıyorum. Bu güne kadar Çiğli meclisinde 3 tane bütçe geçti. Bu bütçeler ile Çiğli ye neler yapılmıştır diye baktığınızda, neredeyse hiç bir şey yapılmamış kadar denecek kadar az bir hizmet yapılmıştır. Çiğli İzmir’in en geri kalmış ilçesidir. Bunun sebebi sizsiniz. Geçen dönemde 3 tane proje getirdiniz biz 3 tanesine gerek yok 1 tanesini yapın dedik, ama hiç bir şey yapmadınız” dedi.

Başkan Vekili Hüseyin Benzer, AK Partili Mustafa Akar’a tepki gösterdi. Benzer, “kör insanın cam kenarına oturmak için ısrar etmesi gibi politika yapmayın. Hepimiz Çiğli’de oturuyoruz. Bazı eleştirileri yaparken elinizi vicdanınıza koyun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.