Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi başkanları buluşturdu

Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi başkanları buluşturdu

Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağı’na kadar devam eden 6 şeritli İzmir’in en geniş caddesi olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin açılış töreni gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında kente önemli ulaşım aksları kazandırdıklarını söyledi, 8,5 yılda ciddi kamulaştırmalar yaparlarken borçsuz bir belediye olarak kalmalarının püf noktalarını anlattı. Hükümetin Bayraklı’da hiçbir yatırım yapmadığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki tüm yatırımları Büyükşehir ve ilçe belediyesinin yaptığını vurguladı. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nden Bayraklı ve Bornovalılar’ın yararlanacağının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise “Yürek birlikteliği olan Bayraklı ile Bornova’yı bu cadde de birbirine bağlayacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2012 - 09:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevreyolu Kavşağı’na kadar devam eden 6 şeritli yeni imar yolunun (Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi) açılış töreni gerçekleşti. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kemalpaşa Belediye başkanı Rıdvan Karakayalı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı ve Bornova ilçe başkanları ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında kente önemli ulaşım aksları kazandırdıklarını söyledi, 8,5 yılda ciddi kamulaştırmalar yaparlarken borçsuz bir belediye olarak kalmalarının püf noktalarını anlattı.Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise  ilçedeki tüm yatırımları Büyükşehir ve ilçe belediyesinin yaptığını vurguladı, hükümete göndermeler yaptı.

KOCAOĞLU: HEMEN KAMULAŞTIRMA YAPTIK

Göreve başladıklarında İbrahim Hakkı Caddesi’nin bulunduğu yerde hemen kamulaştırma çalışmaları yaptıklarını belirten Kocaoğlu, “Şuan 35 metre ile İzmir’in en geniş caddesindeki 3 gidiş 3 geliş yolunun dışında bisiklet yolları, parklar, spor alanları hepsini birden yarattık. 3 kilometrelik yolun Büyükşehir’e maliyeti 24 milyon lirayı aştı. Bu yol Bornova’nın ana akslarından en önemlisi olacaktır. Proje yapım aşamasındayız. Adnan Kahveci Kavşağını Ankara asfaltına bağlıyoruz. Kuzeyden gelen araçlar Ankara asfaltına girmeden buraya çevre yoluna bağlanmasını sağlayacağız. Bununla bitmiyor.Bornova’da bir kamulaştırma işi var. Bu yolu Manisa yoluna yani Topçu Tugayı’nın oraya bağlayacağız. Yeni bir aks kazanacağız. Birde Hamdi Dalan kavşağımız var. Bornova ve Büyükşehir Belediyesi buranın kamulaştırmasını 20 milyon liraya yaptı. Diğer kamulaştırmalar ile birlikte Hamdi Dalan Kavşağı , İbrahim Hakkı Caddesi’ne oradan da Evka-4’e kadar bağladık. Bu da önemli bir yatırımımız “ dedi.



“BU KENT ARAZİ FAKİRİ”

8,5 yılda ciddi kamulaştırmalar yaptıklarını, kente bir çok ulaşım aksı kazandırdıklarını belirten Kocaoğlu, “ çalışıyoruz üretiyoruz. Sadece kendi öz kaynaklarımız ile metroya 350 milyon lira ödedik. Daha da ödemeye devam edeceğiz. Kadifekale’de dönüşümde bir kuruş belediyeye girmeden 250 milyon lira harcadık. Vatandaşı heyelan bölgesinde kurtardık ve 440 dönüm kent ormanı yapıyoruz. Kentte yaşayan insanlar buluşsun bir araya gelsin diye… Vapur aldık 15 adet. 270 milyon liraya…Bu kentin kalkınması için yeni fuar yerine ihtiyacı var. İhaleyi bekliyoruz. Bedel 274 milyon. Bu kent arazi fakiri. En fakiri de Büyükşehir… Kalmamış bir şeyi. 800 milyon liralık gayrimenkul kamulaştırdık. Karşılığında 1 kuruş yer satmadık. Buralara ne yapmamız gerekiyorsa yaptık” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN BAŞARININ PÜF NOKTASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazineye 1,5 milyar lira ödediğini ve borçsuz bir belediye olduklarını söyleyen Kocaoğlu, bugüne kadar yaptıklarını ve borçsuz bir belediye olmalarının püf noktasını anlattı. Kocaoğlu, “Diyorlar ki sen nasıl yapıyorsu? bütün belediyeler borçlu belediyede darphane mi ' var…Öncelikle biz parayı kendi paramızın da üstünde titiz ve tutumlu kullanıyoruz. Kendi gücümüz ile kaynak yaratmayı biliyoruz ve ihaleleri şeffaf yapıyoruz. O zamanda işler böyle yapıla yapıla gidiyor. İzmir sadece Büyükşehir Belediyesi’nin değil 4 milyon İzmirlinin çabası ile 2011 yılında dünyada en çok büyüyen 4. kenti oldu. 8,5 sene önce bu kenti yerinde kalkınmayı yerelde kalkınmayı sağlayacağım hedefi ile geldim. 2 sene daha büyümeyi devam ettirirsek kimse İzmir’in paçasından çekemez geriye götüremez” dedi.

“KÜÇÜK DÜŞÜYORSUNUZ”

Kocaoğlu konuşmasında belediyeyi eleştirenleri hedef aldı. “Otobüse adam bindirerek kiralık adamlarla olumsuz propaganda yapmaya gerek yok” diyen Kocaoğlu, “ Küçük düşüyorsunuz. İzmirli bunu anlıyor. Kadınlarımız gençlerimiz bunu biliyor. İzmirli insanın gözünün içine baktığı zaman o insanın nasıl olduğunu hemen anlar" dedi.


SINDIR: YÜREK BİRLİKTELİĞİ OLAN BAYRAKLI İLE BORNOVA’YI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nden Bayraklı ve Bornovalılar’ın yararlanacağının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “ Bayraklı ve Bornova’yı birbirinden ayırdılar ama gönüllerimiz ayrılmadı. Biz hep Bayraklılı onlarda Bornovalı kaldı…Sürekli büyüyen bir kent İzmir... Konut alanları genişliyor. Alt yapı üst yapı ihtiyaçları artıyor. Bizler kendi ilçelerimizde fiziki yatırımları yapmaya gayret ediyoruz. Büyükşehir hepimizin bünyesinde olduğumuz bir kurum…Başkan Aziz Kocaoğlu’nun üstün gayretleri ile Büyükşehir sınırları içersinde her yere koşturuyor. Kanalizasyon, yol gibi hizmetleri en iyi şekilde vermeye çalışıyor. Yürek birlikteliği olan Bayraklı ile Bornova’yı birbirine bağlayan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Büyükşehir iki ilçeye de kazandırdı. Hayırlısı olsun” dedi.

KARABAĞ: BAKANLARA VE VEKİLLERE BAYRAKLI’YA NE YAPTINI? DİYE SORUN

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Belediyesi’nin yeni kurulmuş bir belediye olarak 3,5 yılda kıt imkanlar ile ciddi yatırımlar yaptığını ve bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine katkı koyduğunu belirtti. Hükümetin Bayraklı’da hiçbir yatırım yapmadığını belirten Karabağ, Ak partili bürokratların Bayraklı’ya hiçbir şey yapmasak bile ‘Bayraklı’yı’ oluşturduk dediklerini söyledi  ve, " Ben bu durumu şuna benzetiyorum. Bir kadın istemediği şekilde çocuk sahibi olmuş ve doğum yapmış. Ardından çocuğu cami avlusuna bırakmış. Çocuk da yıllar sonra karşısına çıkmış. Ona ‘ben sana ne yaptım anne’ demiş. O da çocuğa ‘seni doğurdum ya yetmez mi’ diye cevap vermiş. İktidar partisinin mantığı ve anlayışı budur” dedi. 

Karabağ hükümete yüklendiği ve belediye olarak ilçeye kazandırdıklarını anlattığı konuşmasında şunları söyledi; “ Bakanlara ve Ak Partili vekillere sorun Bayraklı’da ne yaptını? Diye. Hükümet adına yapılmış hiçbir şey yoktur. Halkımız lütfen sorsun ne yaptınız diye…Oy almak için Bayraklı’ya kömür dağıtmaktan başka ne yaptılar Ne yapılıyorsa Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi yapıyor. Kaymakamlık kirada, nüfus müdürlüğü kirada, halk eğitim müdürlüğünün binasını Bayraklı Belediyesi verdi. Kıt olanakları ile Bayraklı Belediyesi 20 yeni park yapmış, 80 parkın oyun gruplarını değiştirmiş, kapalı pazarlar yapmışspor tesisleri yapmış, toplam 125 bin metrekare kilit parke döşemiş, kız misafirhanesi yapmış bu dönemde hizmet binasının ihalesine çıkacak…Hizmet binasını Altınyol’a dikeceğiz dosta düşmana göstereceğiz” dedi.



“İZMİR BÜTÜNŞEHİR DE YANŞEHİR DE OLSA CHP’Lİ OLACAK”

Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan övgü ile bahseden Karabağ, “ İzmir’İ bütünşehir yapacaklar. Köylerden oy alırız İzmir’i de alırız mantığı var… Bilmiyorlar ki Aziz Başkanın gecesi köylerde gündüzü köylerde. İzmir bütünşehir de yanşehir de olsa CHP’li olacak” dedi. Belediye Başkanlarına acımasızca saldıranlar olduğunu belirten Karabağ, “ Hizmet binasının yerindeki evlendirme dairesini yıktık eski bir binaydı.Vezneleri kiraya çıkardık. Bize bir yazı geldi niye yıktınız burayı. Kamu zararı diye ön inceleme gönderiyorlar. İller Bankasından 1 yıldır kredi almak için bekleyen Bayraklı Belediyesi’ni istismar edenleri Allaha havale ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.