Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,6119
%-0.05
Altın 2.909,710
%-0.41
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da ambalaj atıkları geri kazanılacak

Karabağlar’da ambalaj atıkları geri kazanılacak

Karabağlar Belediyesi, ambalajların kaynağında ayrı toplanması ve değerlendirilmesi sağlayacak bir projeyi hayata geçirdi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2012 - 15:50

İZMİR-  Ambalaj atıklarının ayrı ayrı toplanması işlemi için Karabağlar Belediyesi, CEVSAN şirketi ile protokol yaptı. Şirket, geri dönüşümü sağlanabilecek ambalaj atıkların toplanacağı kumbaraları, özel konteynerleri ve kutuları, ilçedeki cadde ve bulvarlara, sitelere ve kamu kurumlarına yerleştirdi. Bu amaçla, Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında, kağıt, karton, metal kutu, cam şişe ve plastik gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklar kaynağında (ev ve işyerlerinden) evsel atıklardan ayrı toplanacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Daha yeşil ve temiz bir çevre için çevreyi kirleten, geri dönüşümü mümkün olan ev atıklarının diğer evsel atıklara karışmadan kaynağından ayrıştırılması için işbirliği yapıyoruz. Ev ve işyerlerine ambalaj atıklarının biriktirilmesi için özel poşetler dağıtılacak. Önemli kavşak, bulvar, cadde ve sokakların köşelerine özel kumbaralar, konteynerler konulmaya başladı" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.