Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yöresel lezzetler karşıyaka’da buluştu

Yöresel lezzetler karşıyaka’da buluştu

Türkiye’nin dört bir bölgesinin lezzetleri Karşıyaka’da buluştu. Karşıyaka “1. Yöresel Lezzet Günleri” gıda ürünlerinin tanıtım, satış ve ikramları ile Karşıyaka Çarşısı Metro yanı Ahmet Priştina Rekreasyon Alanı’nda başladı. Karşıyaka Belediyesi’nin Orijin Pr işbirliğiyle gerçekleştirdiği lezzet günlerinde 23 ayrı bölgenin farklı lezzetleri beğeniye sunuldu. Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği etkinliğin ilk gününde “Lezzet Oskarları” da dağıtıldı.

  • Ege Postası
  • 20.10.2012 - 09:34
İZMİR-  Etkinliğin açılışını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ülkemizin eşsiz damak tatlarını Karşıyaka’da bir araya getirdiklerinin belirterek, “Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ege mutfağını tanıtmaya yönelik iki yıldır yemek yarışmaları ve tanıtım günleri yapıyorduk. Burada ise ülkemizin değişik bölgelerinin yöresel lezzetlerinin tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Başkan Durak daha sonra ise, Karşıyaka’da faaliyet gösteren 06 Pastanesi, Sakıp Ağa, Bolulu Hasan Usta ve Foça Cezaevi’ne Lezzet Oskarları plaketini verildi.

 

19-20 Ekim tarihlerinde sürecek Yöresel Lezzet Günleri’nde Hakan Doğanay ve Ebru İşyapar’ın sunumlarıyla yarışmalar, gösteriler, tanıtımlar yapılacak. Tereci Yöresel Bakkal’ın ana sponsorluğunda kurulan stantlarda Gaziantep, Antakya, Buldan, Ankara, Kayseri, Malatya, Siirt, Uşak, Afyon, Merzifon, Karadeniz-Çayeli, Trabzon, Selçuk, Isparta Ödemiş’ten katılımcılar yer alarak kendi bölgelerinin özgün lezzetlerini tanıtıp satış yapıyor.

 

Açılışa katılan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ile birlikte statları gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  satışa sunulan ürünler hakkında bilgi aldı, tatlarına baktı.  Ülkemizin her bölgesinde farklı özgün ürünleri olduğunu belirten Başkan Durak, “Trabzon’un tereyağı, Uşak’ın tarhanası, Malatya’nın kaysısı gibi pek çok lezzeti burada bulabilirsiniz. Karşıyakalıların yoğun ilgi gösterdiğini gördüm. Gelecek yıllarda daha da geniş bir yelpazede bu etkinliği yapacağız.” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.