Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtı açıldı

Çiğli’de 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtı açıldı

Çiğli Belediyesi, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 43. ölüm yıl dönümünde adlarının ve hatıralarının yaşatılması adına 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Anıtın açılışına siyasilerin yanı sıra Çiğli halkı da büyük ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.05.2015 - 13:29
İZMİR - Çiğli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anısına yaptırılan 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtı’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Çiğli CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından oluşturulan korteje Başkan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ile siyasiler de eşlik etti. Deniz Gezmiş ve dava arkadaşları adına ölümlerinin 43. yıl dönümünde gerçekleştirilen anma törenine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, CHP İzmir Milletvekili adayları Kamil Okyay Sındır ve Ali Kemal Elitaş, CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı ve üyeler, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, başkan yardımcıları ve müdürler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları, basın yayın organları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1968 kuşağının devrimci gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anısına yapım kararı alınan anıt heykel için 6 adet maket anıt hazırlanarak, Çiğli Belediyesi WEB sayfasından Çiğli halkının beğeni ve oylamasına sunuldu. 6 adet maket anıt içerisinden Heykeltraş Ahmet Uzun tarafından yapılan anıt maket seçildi ve yapımına 2014 yılında başlandı. 6000 metrekarelik bir park alanı içerisine yerleştirilen anıt heykelin yüksekliği 4,5 metre, figürlerinin yüksekliği ise 2,10 metredir. Plastik üzerine bronz efektle yapılan anıt heykel göz alıcı ihtişamıyla Çiğlililerden tam not aldı.



Başkan Arslan: “Onlar Vatanlarını Çok Severek Öldüler”
6 Mayıs Denizleri anma gününün çok özel bir gün olduğuna, fikir ve eylemleriyle Türkiye’nin geleceğine yön veren bu özel insanların anma etkinlikleri ile yaşatılmasının önemine vurgu yapan Başkan Arslan, “Her geçen gün Denizlere duyduğumuz özlem artıyor. Onlar için yıllarca üzüldük, yıllarca ağladık. Ama artık ağlamıyoruz, yas tutmuyoruz. Onca zaman geçmesine rağmen onlar hala Türkiye’nin dilinde. Onların ülkemize; çocuklarımıza, gençliğimize, gelecek yarınlarımıza bıraktığı miras çok büyüktür. Onlar vatanlarını çok severek öldüler. Onları karanlıklara gömülmüş bir zihniyet idam etmiştir. Denizler kendi dönemlerinin devrimcisiydiler ve bağımsız bir Türkiye hayali için hayatları uğruna mücadele verdiler. Onlar ölmedi kalbimizde yaşıyor. Herhangi bir çıkar gütmeden kendi halklarının mutluluğu için, bağımsız bir Türkiye için, halkın, bu ülkenin milli gelirinden eşit pay alması için mücadele ettiler. Her yıl yapılan bu anmalar, gençliğin onlara duyduğu sevginin, onları unutmadığımızın, özlemle andığımızın göstergesidir” dedi.

6 Mayısları Yas Günü Olarak Kabul Etmiyoruz
Tam bağımsız bir Türkiye hayali için canlarını seve seve veren Denizlerin asla unutulmayacağını belirten Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, “6 Mayısları artık yas günü olarak kabul etmiyoruz. 6 Mayıslar bizim için artık mücadelenin yenilendiği günün anlamı olmuştur. Onlar fikirleriyle, eylemleriyle hala yaşamaya devam ediyor. Onları asla unutmadık, unutmayacağız da” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.