Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’nin çocukları spor yapacak

Çiğli’nin çocukları spor yapacak

AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, Çiğli Egekent Spor Kulübü’nde genç sporcularla buluştu. Çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sporun önemine değinen Yılmaz, yönetime geldiklerinde ilçede spor yatırımlarının hızla artacağını söyledi. Yılmaz, “Her çocuğun yetenekli olduğu bir spor dalı vardır. Bunu belirleyip çocuğun başarılı olduğu alanda kendini göstermesine olanak sağlayacağız. Böylelikle ilçede yaygın olan kötü alışkanlıklara yöneliminin önüne geçip Çiğli’nin çocuklarına spor yaptıracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 12:05
İZMİR- Kulüp bünyesinde Karate, Kick Box, Muay Thai gibi dövüş sanatlarıyla ilgilenen minik ve genç sporcularla bir araya gelen AK Partili iddialı başkan adayı Adnan Yılmaz’a, konuşması öncesi sporcular mini bir gösteri maçı yaptı. Çiğli Belediyesi’nin çocukları ve gençleri spor faaliyetlerine teşvik etme konusunda sınıfta kaldığını söyleyen AK Partili Yılmaz, “Mevcut belediye yönetimi maalesef sportif faaliyetler için gençlere gerekli maddi yardımı yapamıyor. Çünkü onlar Çiğli’nin kaynaklarını çapsız projelerinde çarçur etmekle meşguller. İlçede oyun, spor alanları, park alanları çok yetersiz. Koskoca Çiğli’nin bir ilçe spor müdürlüğü bile yoktu. Bu sıkıntılardan dolayı kendi girişlerimizle ilçede 2013 yılının sonunda Spor Müdürlüğü kadrosu oluşturduk. Sizleri bu kadroyla destekleyeceğiz. Artık sporcuya devlet eli mutlaka değecek. Bu seferberliğin sizlere büyük bir katkı sağlayacağını umuyorum’’ dedi.

YETENEĞE GÖRE SPOR DALINA TEŞVİK
Sporun gelişmesi için ailenin ve okul eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, “Eğitim aileyle başlar, okulla devam eder. Öncelikle ailelere bu noktada çok önemli görevler düşüyor. Ailenin çocuklarını bir spor dalına yönlendirmeleri önemli. Her çocuğun, gencin yetenekli olduğu bir spor dalı vardır. İş, ondan sonra bize düşüyor. İlkokula başlayan bir çocuğu, hangi sportif dalda yeteneği varsa hemen o alana yönlendireceğiz, gelişimini sağlayacağız’’ şeklinde konuştu.

SPORA YATIRIMLA KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların gençler üzerindeki olumsuz etkilerini engellemek için sporun önemine değinen AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, “Maalesef bu konuda da Çiğli bu tip kötü alışkanlıkların gençler ve çocuklar arasında yoğun olduğu bir ilçe. Bu bizleri son derece üzüyor. Neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde elbette spora yatırım ön plana çıkıyor” ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA ÇİĞLİ GURURU
Öte yandan Egekent Spor Kulübü sporcusu Burhan Akman isimli genç sporcu, Muay Thai dalında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılarak Çiğli’yi temsil edecek. Turnuva boyunca sporcunun tüm masraflarını meclis üyesi adaylarıyla birlikte karşılayacağı müjdesini veren AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, sporcuya başarı dileklerini ileterek, “Çiğli seninle şimdiden gurur duyuyor. İnşallah turnuvadan madalyayla dönüp bize bir gurur daha yaşatırsın’’ temennisinde bulundu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.