Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuk dövdüğü iddia edilen polis memuru açığa alındı

Çocuk dövdüğü iddia edilen polis memuru açığa alındı

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, bir çocuğun polis tarafından dövülerek hastanelik edilmesi iddiası ile ilgili, söz konusu polisin açığa alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın söyledi. İddiaya göre olay, geçen...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 16:04
Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, bir çocuğun polis tarafından dövülerek hastanelik edilmesi iddiası ile ilgili, söz konusu polisin açığa alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın söyledi.

İddiaya göre olay, geçen hafta Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi önünde meydana geldi. Polis merkezi önündeki parkta oynayan Hatice Oluğ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi D.Ö. arkadaşı ile kavga etti. Kavgayı gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, çocukları uyardı. Polis memuru, çocuklardan D.Ö.'nün kendisine küfretmesine öfkelenerek çocuğu dövdü. Diğer polislerin araya girmesiyle polis merkezine götürülen D.Ö., bir süre bekletildikten sonra ailesine teslim edildi.

Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra evinde rahatsızlanan ve kusmaya başlayan D.Ö., ailesi tarafından Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tahlilde böbreklerinden kum döktüğü tespit edilen çocuk, tedavisinin ardından evine gönderildi. Kusmaya devam eden çocuk daha sonra ailesi tarafından tekrar hastaneye getirildi.

Hastanede tedavisi süren D.Ö., "Siteler Polis Karakolu'nun önünde arkadaşımla kavga ediyordum. Polis geldi bana vurdu ben de ona küfrettim. Kaçarken geldi koştu beni yakaladı. Polis otosuna koydu, vurdu vurdu. Sonra karakolun içine götürdü. İki arkadaşla kavga ettiğim için beni dövdü. Aynı polis daha önce de beni 3 defa dövmüştü." diye konuştu. Polisin kendisini karakolun içindeki demirlere vurduğunu iddia eden D.Ö., daha sonra ailesinin kendisini hastaneye götürdüğünü kaydetti.

Baba Abdullah Özer de dayak olayına tepki göstererek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise çocuğu dövdüğü iddia edilen polis memurunun açığa alındığını söyledi. Polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını anlatan Öksüz, olayın yakın takipçisi olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.