Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çorum'da 10 hektar çamlık alan yandı

Çorum'da 10 hektar çamlık alan yandı

Çorum'da meydana gelen yangında yaklaşık 10 hektar çamlık alan yandı. Merkez Buharaevler Mahallesi'nde kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede yayılarak çamlık alana da sıçradı. Durum vatandaşlar tarafından Çorum Belediyesi...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 17:11
Çorum'da meydana gelen yangında yaklaşık 10 hektar çamlık alan yandı.

Merkez Buharaevler Mahallesi'nde kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede yayılarak çamlık alana da sıçradı. Durum vatandaşlar tarafından Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri ve polise de bildirildi. Olay yerine gelen ekipler yangının evlere sirayet etme ihtimaline karşı çevredeki evleri boşalttı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale de yetersiz kalınca, Orman İşletme Müdürlüğü ve ilçelerden de itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangının geniş alana dağılması nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahale için ayrıca TOMA aracıda olay yerine getirilerek itfaiyeye destek verdi.
Çevredeki vatandaşlarında yardımıyla yangın kontrol altına alınırken, 10 hektarlık çamlık alanda zarar gördü.
Bu arada yanan alanlardan birinin de polis ormanı olduğu öğrenildi.
Çorum Orman İşletme Müdür Yardımcısı Halil Oflu, yangının sebebinin henüz tam olarak bilinmediğini ancak anız yangını ile başladığını tahmin ettiklerini kaydetti. Yangında 10 ile 20 yıllık çam ağaçlarının zarar gördüğüne değinen Oflu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilen hatıra ormanının tahrip olduğunu belirterek, toplam ne kadarlık bir alanın yandığının tam olarak bilinmediğini soğutma çalışmaları neticesinde bunun ortaya çıkacağını aktardı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.