Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Çözüme evet’ deyip balonları gökyüzüne bıraktılar

‘Çözüme evet’ deyip balonları gökyüzüne bıraktılar

Çözüm sürecine destek olmak isteyen ‘Çözüme Evet Koalisyonu’ üyeleri, Beşiktaş Meydanı’nda sürecin Türkiye için önemine vurgu yapıp gökyüzüne balon bıraktı. Grup, vatandaşları 26 Mayıs Pazar günü Saraçhane’de düzenlenecek...

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 13:02
Çözüm sürecine destek olmak isteyen ‘Çözüme Evet Koalisyonu’ üyeleri, Beşiktaş Meydanı’nda sürecin Türkiye için önemine vurgu yapıp gökyüzüne balon bıraktı. Grup, vatandaşları 26 Mayıs Pazar günü Saraçhane’de düzenlenecek ‘Çözüme Evet’ mitingine davet etti.

‘Çözüme Evet Koalisyonu’ üyesi yaklaşık 20 kişi, Beşiktaş Meydanı’nda toplandı. ‘Silahlar sussun, insanlar konuşsun’, ‘Çözüme evet’, ‘Dinle anlat, duy konuş’, yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘çözüme evet’ şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Nezteren Davutoğlu, “Kürt sorunu hakkında tarihi adımlar atılıyor. İlk kez barış kapısının net bir şekilde aralandığını görüyoruz. Bizler çözüm sürecine gözümüz gibi bakmamız gerektiğine inanıyoruz. Biliyoruz ki çözüm yönünde atılan her adım, bu topraklarda kasvetli havanın, gözyaşının ve kanın bir kader olmadığını herkese gösterecek. Çatışmaların sona ermesi hepimizin işine yarayacak. Çatışmaların sona ermesi ölümlerin son bulması anlamına gelir. Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Bunun için birbirini tanımamış insanlara ‘Dinle, anlat, duy, konuş’ diyoruz.” dedi. Eylemciler açıklamanın sonunda vatandaşları 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da Saraçhane’de düzenlenecek olan ‘Çözüme Evet’ mitingine davet etti.

Grup, Beşiktaş sahiline giderek yanlarında getirmiş oldukları barış balonların gökyüzüne bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.